Reklama

Reklama

Film podle skutečné události, která 14. ledna 2007 otřásla celou Amerikou. 14letá Megan Stewart tohoto dne náhle beze stopy zmizela a o tři týdny později i její 13letá nejlepší kamnarádka Amy Herman. Film je sestaven z videí, záznamů z chatu, webcamerových záběrů, domácích video nahrávek a všech záznamů, které bezprostředně zachycují dobu před Meganiným zmizením. (Dlee)

(více)

Recenze (155)

Hitman_47 

všechny recenze uživatele

Jen další z řady amatérskych "found footage" filmů, které spoléhají na to, že když vezmou dnes populární téma, bandu neherců, kteří ani za mák neumí hrát.... tak udělají silný a velmi dobrý film. Ne... neudělají... poslední dvacetiminuta, z které jsou zdejší komentátoři tak strašně vystříkaní je jen přehlídka hovadin (a budu se zase opakovat) sehraná neherci, takže z ní nemůžete mít špatný pocit, spíš se nudite (anebo jako v mém případě se budete koukat na stopáž a hrát hledání min). Pokud máte rádi horrory a tudíž jste viděli opravdu hodně disturbing kousků.... tak se zdejšími "myslel jsem, že mám silný žaludek, ale tohle mi prostě vyrazilo dech" komentátory nenechte zmást. Je to slabota. Jediné, co mi přišlo opravdu disturbing byla dvě fota Megan... kdyby místo poslední příšerně nudné a špatně zahrané dvacetiminutovky ukázali koláž fotek, myslim si, že by to mělo o dost silnější dopad. ()

Alfréda 

všechny recenze uživatele

Naprostý otřes. Dlouho se mi nestalo, že by mi nějaký obraz z filmu utkvěl v hlavě ještě dlouho po shlédnutí filmu. Na co ale nezapomenu je momentka, kdy se otevřel modrý sud a v něm naložená Megan... i když bylo jasný že tam bude protože vrah kolem něj furt chodil a byl tam jak pěst na oko... a úplně nejděsivější je ta věta předtím "You wanna go home? Ok. I'm gonna close you in this barrel, cause I don't want you to know where I live, ok?"a ta třináctka se ho chytne za ruku a řekne jen "ok..." ()

Reklama

Immortal17 

všechny recenze uživatele

Chytnout ho, svázat, mlátit, řezat, týrat, znásilnit a zaživa pohřbít stejně tak jak to udělal ten parchant ve filmu. Tohle se netýká jen vraha ve filmu, ale i všech ostatních sviní na světě. Zajímalo by mě, co je k tomu vede!? Nechápu , jak mohou z něčeho takového mít někteří radost, či se u toho dokonce ukájet a pak to navíc zveřejňovat na internetu?! Je to zločin! Spoustu lidí před touto krutou realitou zavírá oči, ale děje se to každý den, každou chvíli, kdy mi spokojeně žijeme, usmíváme, někdo jiný trpí, je znásilněn či dokonce zabit. ()

GrungeChild 

všechny recenze uživatele

Zatraceně realistické zpracování, založené na zaručeně pravdivých událostech (když je tam datum, tak to prostě musí být pravda!), ze kterých se nakonec vyklubala nablblá fiktivní story poslepovaná ze sedmi různých případů, a intenzivní zpracování "na vlastní kůži", které donutí znuděně přeskakovat pomalu plynoucí minuty, plné nazoomovaných čtrnáctiletých beďarů, i ty nejzarytější ortodoxní hororové fandy. Ne, ani těch opěvovaných závěrečných dvacet minut nestálo za vidění. Nepovedená a špatně natočená amatéřina, která si opět dělá promo "based on true story" zaklínadlem. 1* ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Súhlasím že je to nechcene smiešne, tam kde sa to snaží tváriť najreálnejšie a to vinou zlých hereckých výkonov a sem-tam vážne chybnej réžie (TV rekonštrukcia). Predstaviteľka Amy je ale neuveriteľne sympatická, vo veku 22 rokov jej uveríte trinástku (aspoň ja) a časom sa o ňu začnete báť (aspoň ja). No a potom príde záverečná pol hodinovka, nepríjemný pocit urobí svoje a až nato naťahovanie scénky so sudom, to funguje presne ako má. A záver detto. 65% ()

Galerie (11)

Zajímavosti (14)

  • Režisér Goi napísal scenár za 10 dní a film nakrútil viac ako týždeň. (Arsenal83)
  • Režisér Goi trval na tom, aby pri nakrúcaní boli aj rodičia detských hercov, aby si boli plne vedomí svojho zapojenia do projektu. (Arsenal83)
  • Ač film působí díky „found footage“ a natočeným televizním záznamům realisticky, není natočen podle skutečné události. Veškeré fotky a „autentická“ videa jsou prací herců a scenáristů. Režisér Michael Goi prohlásil, že se pouze nechal inspirovat příběhem Amandy Todd. (SpicyNugget)

Reklama

Reklama