Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Marty miluje vyjížďky na pláž a do barů. Kumpánem na podobných akcích mu je jeho dlouholetý kamarád Bobby, který má však zálibu ve zvrhlém týrání. Když svou pozornost obrátí na Martyho novou dívku Lisu a její kamarádku Ally, Lisa se rozhodne, že Bobbyho krutovláda musí skončit. Shromáždí skupinu předměstských teenagerů a zosnuje plán, jak se Bobbyho navždy zbavit. Spiknutí je však odhaleno, z přátel jsou náhle nepřátelé a náhodní známí se stávají spoluviníky vraždy, která otřásla Amerikou. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (115)

rockwoman 

všechny recenze uživatele

Sex & drogy & nuda & násilí & nahota a tohle tady jede pořád dokola. Celé mi to přišlo odfláknuté, takže mé tři hvězdičky jsou jen pro Brada Renfra. Nakonec jsem si stejně ještě vyhledala nějaké články týkající se vraždy Bobbyho Kenta včetně fotek skutečných vrahů a oběti. Kromě Martyho, kterého ve filmu hraje právě Brad Renfro, jsou už všichni aktéři vraždy dávno na svobodě a všem byly nakonec sníženy i původní tresty. Jen mě tak při tom všem pročítání napadlo, jak se asi celé ty roky dospívání cítila dnes již 20 letá dcera Lisy a Martyho, která jak jsem se dočetla vystudovala vysokou školu. ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Prvotné znechutenie z lacinej snahy šokovať otvoreným zobrazením sexuálneho života losangelských teenagerov sa po kľúčovej scéne mení vo veľmi dôveryhodne zobrazenú reakciu týchto spratkov na čin, ktorý spáchali. Nie tak koncepčne ujasnené a presné ako Kids, ale ani nie tak tápajúce a prázdne ako Ken Park. Bully je niekde medzi. Slabšie 3* než tie, ktoré odomňa dostal Alpha Dog. ()

Reklama

Marqta 

všechny recenze uživatele

Tohle mě celkem zklamalo.Většinu doby jsem čekala a doufala, že se začne konečně něco pořádného dít. Čekala jsem víc té šikany, nebo alespoň víc děje. Celkově na mě snímek působil celkem jednoúčelně a je škoda, že se z tak silného námětu nevytěžilo víc, protože to rozhodně šlo. Celá nafouklá šaráda, trvající bezmála dvě hodiny, se točila okolo naštvaných teenagerů hulících, řídících auta, provozujících sex a plánujících vraždu...Nic jiného se kromě posledních 10 minut neděje. To co si na sebe upoutává pozornost diváka jsou Bred Renfro a především Michael Pitt, který ačkoli hrál vedlejší roli strhával většinu mé pozornosti. Škoda, že nedostává víc rolí ve kterých by se projevil, ale myslím že v Funny Games USA ukázal, že vážně umí hrát. S hodnocením váhám mezi dvěma a jednou hvězdou, myslím, že se ale spíš přikloním k té jedné- takže tak nějak 1,5 hvězdičky. ()

solskjaer 

všechny recenze uživatele

Skvělé. Film, který se hodně pomalu rozjíždí nakonec nabere tak vysoké otáčky, až se to nemusí kdekomu líbit, a proto chápu i negativní hodnocení, neboť film je opravdu naplněn , jak jsme u Clarka zvyklý, násilím, sexem a drogami. Každopádně jde o majstrštyk (hlavně herecký) a mě se film moc líbil a musím uznat, že jde zatím o nejlepší Clarkův film. Pět hvězd nedám jen proto, že mi přišel konec až zbytečně moc zdlouhavý ale i tak jde o lepší 4 hvězdy. ()

LV.Helter 

všechny recenze uživatele

Slabý odvar Kids. Nie je to zlé, ani dobré, nijaké... Clark si vždy vie vytvoriť odpudivé charaktery a aj tie emócie na oboch stránach. O kontroverznosti nemože byť ani reč s Kids nasadil látku prilíš vysoko a Ken Park to už len úplne dorazil... Koncepcia, ale nie je zlá (aj keď zdlhavá), pri konci to začne fakt na maximum šlahať a dokázalo to splniť svoje efekt. Samoučelne určite, ale mne to svojim sposobom nevadí. ()

Galerie (55)

Zajímavosti (27)

  • Film je založený na vražde Bobbyho Kenta a scenár upravili David McKenna (pod pseudonymom Zachary Long) a Roger Pullis podľa knihy "Bully: A True Story of High School Revenge" od Jima Schutzeho z roku 1998. (Arsenal83)
  • Nick Stahl (Bobby) bol podľa Lions Gate Films nevhodne obsadený, rovnako tak ako Brad Renfro (Marty). Samotný Stahl sa divil, že mu bola ponúknutá rola tyrana: "Bol som vychudnutý, pre začiatkom natáčania filmu som bol cvičiť tak dvakrát v živote. Zdalo sa mi, že som pravý opak toho, ako má Bobby vyzerať." Režisér Larry Clark si ale svoje obsadenie so slovami, že chcel podvrátiť očakávania divákov, ako vyzerá tyran. (Arsenal83)
  • Film zožal všeobecnú kritiku médií, kritikov a filmových odborníkov za to, že Larry Clark bezdôvodne okorenil film scénami nahoty a sexu. Roger Ebert napísal, že ide o "nehanebný voyeurizmus", Film Threat opísal, že film je "na hranici porna". (Arsenal83)

Reklama

Reklama