Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Marty miluje vyjížďky na pláž a do barů. Kumpánem na podobných akcích mu je jeho dlouholetý kamarád Bobby, který má však zálibu ve zvrhlém týrání. Když svou pozornost obrátí na Martyho novou dívku Lisu a její kamarádku Ally, Lisa se rozhodne, že Bobbyho krutovláda musí skončit. Shromáždí skupinu předměstských teenagerů a zosnuje plán, jak se Bobbyho navždy zbavit. Spiknutí je však odhaleno, z přátel jsou náhle nepřátelé a náhodní známí se stávají spoluviníky vraždy, která otřásla Amerikou. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (115)

Pavlínka9 

všechny recenze uživatele

"Huba plná keců, ale když dojde na věc, tak se všichni z toho precizně po*erou." Tudíž pravidlo - "Vše si řádně prvně rozmyslet a připravit" :D :D Z počátku byl film fakt příšernej, ale těch posledních cca 45 minut jsem byla vážně zvědavá jak se to vyvrbí, jelikož jsem neměla o tomto "činu" informace, takže jsem vůbec nevěděla, co mě nakonci čeká. Tudíž 3* jen za tu závěrečnou část, kdy mi spadla čelist při posledních záběrech filmu... ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Ľudia sú rôzni a rôzne koníčky majú. To je fakt. Ak niekto frčí výlučne na výletoch autom, tráve, surfovaní, sexe a počítačových hrách, nečudo, že pri plánovaní, realizácii aj krytí stôp uskutočnenej vraždy pôsobí ako totálny hlupák. Nuž a ak sa dá do partie skupinka teenagerov s rovnakými záľubami, tak tu máme v hlavnej úlohe partiu korunovaných hlupákov. Ich jednanie som sledoval s neveriaco otvorenými ústami, ale len potiaľ, pokiaľ som si neuvedomil hĺbku ich voľnočasových záľub. Aha, vlastne ešte sledovali rôzne tv programy pre mladých a zábavné sitcomy. Rozhodne si nemyslím, že len mladí Kalifornčania patria medzi podobné hlúpe stvorenia. Takýchto ľudí, generovaných ich preferovaným typom trávenia voľného času a vynechávaním takmer všetkého, čo vyžaduje zapojenie šedej kôry mozgovej je zhruba rovnako veľa všade po svete. Poznámka: Nie tak dávno (1999) dvaja slovenskí teenageri (15 a 16 rokov) obdobným spôsobom ako vo filme surovo zavraždili (33 bodných rán a následné podrezanie) starú babičku a ukradli jej cca 1000 korún. To už motív vraždy vo filme bol o čosi ušľachtilejší - zbaviť sa neznesiteľne násilníckeho hajzla a znásilňovača. ()

Reklama

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelný SHIT!Z Clarkovi tvorby,co jsem shlédl,jednoznačně nejhorší film,.Kids měli skutečné poselství a i tak nějak drželi pohromadě,Ken Park byl už na hranici odpadu,ale aspoň skutečně šokoval(ikdyž uboze),ale Šikana je už fakt o ničem.Naprosto nezvládnutě natočená slátanina s tak špatnými dialogy a hlavně herci-neherci,že jsem měl potíž dokoukat film do konce a spíš mi přišlo,že Larry Clark šikanuje tímto svým počinem mě :).Primitivismus na mě doslova "hulákal" z každého záběru,z každého gesta zúčastněných,z každého jejich činu a dovolím si pochybovat,že to byl autorův záměr.Hodně vulgarit a sexu(ikdyž už né tak otevřeně zobrazeného jako v dřívějších Clarkových "skvostech") prostě bez jakéhokoliv kladu alespoň trochu koukatelný film neudělá. ()

claudel 

všechny recenze uživatele

Já na Larryho Clarka nedám dopustit. Bravurně se zhostil nelehkého úkolu nafilmovat skutečný kriminální příběh, který šokuje brutalitou a surovostí. Počínání hlavního hrdiny, jeho přítelkyně a dívky, kterou zavražděný téměř znásilnil, lze možná pochopit a částečně ospravedlnit, protože všichni byli vystaveni velkému teroru, jak psychickému, tak i fyzickému. Samozřejmě nechybí otevřené sexuální scény, ale to už ke Clarkovým filmům zkrátka patří. ()

rockwoman 

všechny recenze uživatele

Sex & drogy & nuda & násilí & nahota a tohle tady jede pořád dokola. Celé mi to přišlo odfláknuté, takže mé tři hvězdičky jsou jen pro Brada Renfra. Nakonec jsem si stejně ještě vyhledala nějaké články týkající se vraždy Bobbyho Kenta včetně fotek skutečných vrahů a oběti. Kromě Martyho, kterého ve filmu hraje právě Brad Renfro, jsou už všichni aktéři vraždy dávno na svobodě a všem byly nakonec sníženy i původní tresty. Jen mě tak při tom všem pročítání napadlo, jak se asi celé ty roky dospívání cítila dnes již 20 letá dcera Lisy a Martyho, která jak jsem se dočetla vystudovala vysokou školu. ()

Galerie (55)

Zajímavosti (27)

  • Režisér Larry Clark povedal, že obsadenie Bijou Phillips pomohlo filmu získať financie: "Nebola to herečka, ale jej meno a pretože bola každý deň v novinách, keďže bola klubovým dieťaťom, nám zabezpečilo financovanie." (Arsenal83)
  • Daniel Franzese (Derek) nemal pred týmto filmom žiadne predchádzajúce filmové titulky a castingová riaditeľka Carmen Cuba ho objavila, keď spieval na talentovej šou v bare na Floride. (Arsenal83)
  • Ze soudních výpovědí vyplývá, že stejně, jak je ukázáno ve filmu, i ve skutečném světě se násilnický Bobby Kent (Nick Stahl) před smrtí omlouval za své činy a prosil o milost, jeho dřívější oběti šikany však v útoku nepřestaly, snad z příliš velkého vzteku na Bobbyho nebo ze strachu, že by je později šel usvědčit. (Nick321)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno