Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Šest nezaměstnaných ocelářů sedí v čekárně na pracáku a přemýšlí, jak vydělat peníze. Jó, ti tanečníci, co se tady svlékali minulý týden do plavek, ti jsou teda za vodou. A proč bychom to nezkusili taky? Ne jen tak ledajaké představení, opravdový striptýz - Do naha! Je fakt, že v partě není nikdo moc hezkej. Někteří z nás jsou trochu při těle, máme chatrné zdraví, jeden se pokusil o sebevraždu a dalšímu manželka otloukla o hlavu sádrového trpaslíka. Vlastně tím už nemůžeme zas tak moc ztratit! (Bonton Home Video)

(více)

Recenze (298)

Tyler 

všechny recenze uživatele

Jak jen to ti Britové dělají? Jak to, že se jim povede natočit tak prostý příběh způsobem, který vás osloví na mnoha místech a zapůsobí na vás nesrovnatelně víc než jiné "velké a emotivní" filmy? Jak to, že "Do naha!" není komedie v klasickém slova smyslu, ale je to film o skutečném životě? Jak to, že nám jsou tyhle britské filmy tak blízké? Jak to, že dávám pět hvězdiček? Jak to, že...? Nabízí se okamžitě jedna odpověď - "Do naha!" má srdce... ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

DivX/// Obsazení 4/10 Děj 5/10 Hudba 7/10 Efekty 2/10/// +melodická hudba, Robert Carlyle, potěší herecké výkony, vážný příběh -na první pohled odrazující, je potřeba filmu přijít na chuť/// Netvrdím, že prostředí filmu není věrně zachyceno, ono tomu tak pro účel filmu má i byt. Ale pravdou je, že mě to kdysy právě z tohoto důvodu odradilo a na film jsem se podíval až dnes. nakonec film celkem zaujme, nabízí pohodový britský humor, který vyvěrá z tíživé situace aktérů. A možná nebýt přídomku komedie byl by až silně depresivní. Přesto se nemohu ubránit dojmu, že to není účel, že film působí velice levně. Každopádně když dáte filmu šanci, myslím že se můžete bavit, stopáž není dlouhá./// Celkem 46%/// ()

Reklama

mortak 

všechny recenze uživatele

Ve stylu výchovných humoristických pohádek Nicka Hornbyho. Dělat "on the dole" cokoliv je lepší než rezignovat na život, flákat se a mastit karty, protože pak ty ženské začnou skutečně močit jako chlapi. Takže když ony tak, my jim na oplátku vezmeme typicky ženskou doménu - strip tease. Optimismus a víra v život sálá z každého políčka filmu a naplňuje Hornbyho tezi z Long Way Down: odlož sebevraždu o půl roku a ono se něco změní. A jak v Hornbyho knize, tak i v The Full Monty je to změna k lepšímu. Není nikterak velká, ale je k lepšímu. ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Točit film na takové téma a nesklouznout do trapnosti je opravdu těžké...doufám, že nevznikne americký remake. Jinak sociální aspekt je ve snímku neuvěřitelně nápadný a nápaditý a díky výrazným hercům (od Toma Wilkinsona přes Roberta Carlylea až k Marku Addymu) a opravdu povedeným vtipům se na to všechno velice dobře dívá! ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Ten film není moc originální, pouze netradičním způsobem upravuje tradiční šablonu, přičemž přebírá všechen ten zbytečný patos, to otcovsko-synovské usmiřování, to váhání až do poslední chvíle, ten Happy End. Ale tohle všechno je v podání party britských ztroskotanců moc fajn a vlastně mi to nevadilo zdaleka tolik jako u x podobných filmů. Je tady přiměřené množství milého humoru, přiměřené množství humoru méně milého a navrch dávka skvělých hereckých kreací. Jenom sociální podtext mohl být výraznější a film tím pádem smutnější, ale na druhou stranu – v životě je i tak smutku až dost. 80% Zajímavé komentáře: kleopatra, Jordan ()

Galerie (26)

Zajímavosti (26)

  • Existuje i muzikálová verze tohoto příběhu a byla natolik úspěšná, že byla nominována na cenu "2001 Tony Awards for the Best Musical, Book and Score". (salamandrr)
  • Americká verze filmu musel být nadabována, protože Američáne by nerozuměli britskému slangu. (salamandrr)
  • Během závěrečné scény ležel choreograf přímo u pódia, mimo záběr kamer, a vykřikoval na herce povely. (Elisebah)

Související novinky

Zemřel herec Tom Wilkinson

Zemřel herec Tom Wilkinson

30.12.2023

V posledních hodinách roku 2023 bohužel přichází smutné zprávy z Velké Británie. V sobotu 30. prosince totiž filmový svět ve věku pětasedmdesáti let náhle opustil anglický herec nominovaný na dvě… (více)

Reklama

Reklama