Reklama

Reklama

Kličko

  • Německo Klitschko (více)

Obsahy(1)

Podívejte se na detailní portrét dvou výjimečných sportovců, ale především bratrů, Vitalije a Vladimíra Kličkových. Sledujte jejich osudy a kariéru během dětství na socialistické Ukrajině, v dobách jejich tvrdých boxerských začátků i ve chvílích, kdy se z nich staly mezinárodní sportovní legendy. Prožijte s nimi úspěchy i dílčí nezdary, zlá období i triumfální návraty, stejně jako jejich vzájemné konflikty. Příběh bratrů – boxerů upoutá a inspiruje sportovní fanoušky i ty, kteří dosud nikdy nespatřili ring. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (179)

Mr.Hudson 

všechny recenze uživatele

Vynikající dokument. Dva bratři Kličkové v objektivním a zcela seriózním dokumentu mapujícím jejich boxerské začátky a vlastně i celý život. Box jako sport mám rád, před tímto dokumentem jsem tyto dva bratry moc nemusel a to z toho důvodu, že jejich box je zkrátka nudný. Pamatuji si na doby, kdy po ringu běhal Mike Tyson a rozdával rány všem svým soupeřům, to byla podívaná! Kličkové jsou ale úplně jiní, u boxu přemýšlí a dělají ho s rozvahou a právě to jim přineslo všechny jejich úspěchy. Kličkové moc dobře vědí co dělají a po zhlédnutí dokumentu jsem si i uvědomil, že vlastně boxovali s těmi nejlepšími boxery a boxovali s nimi velmi dobře. Zejména se mi líbil zápas s šampiónem Lennoxem Lewisem, který v době své největší slávy porážel jak Tyson, tak i další velké boxery tehdejší doby. Jeho zápas s Kličkem byl nesmírně vyrovnaný a nebýt vážného zranění možná byl Vitali i vyhrál. Ale to jsou spekulace. Rozhodně jsem rád, že jsem se mohl skrz tento dokument podívat na osudy těchto dvou bratrů a zároveň je mi i trochu smutno, protože až Kličkové odejdou (40 a 35 let), tak box ztratí dvě nesmírně velké osobnosti. ()

Dont 

všechny recenze uživatele

Mírně nadhodnocené, ale dokument je to zajímavý a o životě dvou boxerských velikánů leccos vypovídající. Souboj Vitalije s Lennoxem Lewisem byl skutečně parádní box. Dnes už legendární zápas. Škoda, že takových zápasů nebylo více a stejně tak škoda, že oba bratry nikdy neuvidíme stát v ringu proti sobě. ()

Reklama

DonQ 

všechny recenze uživatele

Velmi příjemné. Z větší části je sport v pozadí vztahu obou bratrů. Věděl jsem, že to jsou inteligentní sympaťáci a tenhle film to víceméně jen potvrzuje. Možná to jen chtělo ještě chvíli počkat a film natočit až po ukončení kariéry obou bratrů, aby to s odstupem času vypadalo uceleně. Palec nahoru. ()

GilEstel 

všechny recenze uživatele

Pokud vás alespoň trochu zajímá svět profesionálního boxu, jistě by vám neměl uniknout dokument sumírující život sourozenecké dvojice bratří Kličků. Dočkáte se zde nejen krátkých ukázek z klíčových zápasů, které předznamenávaly jejich profesionální vzestupy a pády, ale i rozhovory s trenéry, rodiči a krátkými pohledy do dětství, rozdíly mezi bratry. Zejména jejich mládí v Sovětském svazu, kdy rodina cestovala po štacích s otcem, profesionálním vojákem, formovala jejich myšlení. Černobylská tragédie a první návštěvy západního kapitalistického světa znamenaly velké změny, které by zamávaly s každým člověkem, ať sportovcem či nesportovcem. Železná vůle a zásadovost jim nakonec pomohla obstát i v cizím nebezpečném světě. Klobouk dolů před tím, co dokázali a stále ještě dokazují. ()

jojinecko 

všechny recenze uživatele

Z dokumentu cítiť obdiv jeho tvorcu k tejto bratskej dvojici, pričom z môjho (boxérskym nadšením nepoznačeného) pohľadu boli obidvaja bratia jemne glorifikovaný. Hoci vzhľadom na to odkiaľ vyšli, čo prekonali a kde sú teraz, si nesporne zaslúžia rešpekt. V informačne a záberovo obsiahlom dokumente ma najviac bavili scény mimo boxérskeho ringu, ktoré prezradili veľa vecí aj medzi riadkami. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (1)

  • Pracovným názvom filmu bolo označenie Klitschko: Inside the Ropes. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama