Reklama

Reklama

Mýtický motocyklový kaskadér Luke (Ryan Gosling) se rozhodne opustit svět karnevalu a hry se smrtí. Dozvěděl se totiž, že jeho bývalá milenka Romina (Eva Mendes) nedávno porodila syna. Chce je oba najít a postarat se o rodinu. Aby je finančně zajistil, spáchá na svém motocyklu řadu bankovních loupeží. Jeho dokonalé zločiny ale přilákají zájem ambiciózního detektiva policie Avery Crosse (Bradley Cooper) a zkorumpovaného šéfa místního policejního oddělení Delucu (Ray Liotta). Začíná nemilosrdný boj, ve kterém neexistují žádná pravidla. Drama přesahuje i po patnácti letech do života dvou středoškoláků, kteří zápasí s dědictvím, jehož se jim dostalo. Jediným útočištěm se pro ně stalo místo za borovicovým hájem. (JOJ Cinema)

(více)

Videa (24)

Trailer

Recenze (562)

Rosomak 

všechny recenze uživatele

Derek Cianfrance má neuvěřitelný talent vnést skrze detaily do obyčejných scén vnitřní hloubku. Pohyby rukou, styl chůze, způsob oblékání - v tom všem dokáže své postavy obdařit nebývalou realističností. Přesto však ve výsledku film působí pro svou tuctovou zápletku a nepřekvapivé vyústění příliš banálně. Gosling ale konečně vypadl ze svýho hereckýho pozérství a od Blue Valentine jde snad o jeho první roli, kde lze mluvit o nějaké plastičnosti. Zato Cooper všechno hraje jen na svý psí oči. V detailech shledávám The Place Beyond the Pines za nápaditej film (vůbec práce s hudbou a záběrovánim je hodně zajímavá), kterej ale v celistvosti bohužel nefunguje. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Výtečně zahrané a nenápadně, avšak naprosto jistě, zrežírované. Ta scénáristická roztříštěnost a rozdělení filmu na tři částí ovšem snímku příliš nepomáhá a to zvláště díky tomu, že ta poslední část je bohužel nejslabší. Nenabídne totiž to správné emotivní vyvrcholení a bohužel jen tak vyšumí do ztracena. U výkonu Ryana Goslinga se ovšem zase nedá nešetřit superlativy a je až obdivuhodné, jak Bradley Cooper herecky roste s každým dalším filmem. 70% ()

Reklama

Superpero 

všechny recenze uživatele

Líbilo se mi to hodně, ale když se nad tím člověk zamyslí, tak to nemělo nějak důmyslný účel věnovat se postupně tolika postavám. Chvíli jsem čekal, jestli třeba ještě jeho syn nesplodí potomka a nebude to pokračovat až do vzdálené budoucnosti, a pak třeba až do postapokalyptické doby. Každopádně důležité je, že mě všechny části filmu bavily a nejvíc k srdci mi přirostla Eva Mendes, jelikož jsme jí mohli sledovat celou dobu a samozřejmě je to stále krásná žena. Hudba byla debilní. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Úplně stejně syrové a formálně strohé jako poslední Eastwoodovky (MDB, Gran Torino, Mystic River), či Haggisovo Crash. Tady ještě navíc se scénářem a koncepcí některých scén (mizanscéna, nasvícení, střih, hudba), které jsou o level výš, než příklady zde zmiňované (podobné jako u Fincherova 7, nebo Zodiaca), s fantastickou atmosférou a především geniálním scénářem, který nemá v rámci žánru obdoby. Hutné, napínavé, naprosto nepředvídatelné. Bez jediného oslího můstku, což je v současném áčkovém Hollywoodu věc věru nevídaná. A to si ještě vemte, že při množství filmů, které se dnes točí je velmi těžké už přijít s něčím originálním. Musím říct, že něco takového jsem snad ještě neviděl. Jestli v DRIVE byla cool Goslingova bunda, tady byl cool celý Gosling a tím to zdaleka nekončí, právě naopak, což je jedna z prvotřídních momentek filmu, které dostanete. Škoda lehoulince slabšího finále. Čekal jsem větší smatch. ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Fail. Pokus o tri filmy v jednom, pričom prvá (najzaujímavejšia) a druhá tretina mali trvať dohromady tak 20 minút a slúžia iba nato, aby mohla prísť tretina tretia, ktorá je falošná, nudná, iritujúca a rovnako ako celý film, úplne zbytočná. Aká bola pointa? Čo tým chcel autor povedať? Že život stojí za hovno? Že policajti ničia ľuďom životy? Katarzia nulová, posledné dve scény vôbec nefungujú; tendenčná báchorka celé jak to je a že ten film nedostal nomináciu, je jedným z najrozumnejších rozhodnutí akadémie za posledných niekoľko dekád. A väčšina komentárov ľudí, ktorým sa to z nejakých - mne nejasných - dôvodov páčilo na päť hviezdičiek, hovorí len o tom, ako to ostatní nepochopili. Dobre. 50%, tretia hviezda len za Goslinga a prekvapivo vynikajúcu Evu Mendes. PS: Atrapu Johnnyho Deppa už prosím do filmov neobsadzovať. ()

Galerie (91)

Zajímavosti (18)

  • Všechny banky, které jsou v tomto filmu vykradeny, jsou skutečné. (Steel32)
  • Během scény nepřerušovaného přepadení banky musel Gosling vykonat všechny kaskadérské výkony sám, jelikož nemohl být použit profesionální kaskadér. Rick Miller, který Goslinga na tuto scénu připravoval, řekl režisérovi snímku, že může Goslinga na škále od 1 do 10 ohodnit číslem 3 a po osmi týdnech intenzivních příprav ho dostat zhruba na 3,5 až 4. Když kaskadérský výcvik skončil, Rick Miller ohodnotil Goslinga číslem 7. (Brousitch)
  • Ben Mendelsohn improvizoval, když řekl větu: "Jestli budeš řídit jako blesk, narazíš jako hrom," která nebyla ve scénáři. (Dalfor)

Související novinky

Rychlý Gosling, zběsilý Cooper

Rychlý Gosling, zběsilý Cooper

04.06.2011

Starý koncept z Bodu zlomu (a mnoha filmů před ním, hlavně westernů) o muži zákona a ne až tak špatném zločinci, naposledy úspěšně oprášila série Rychle a zběsile. Po podobné linii, ale v hávu… (více)

Reklama

Reklama