Reklama

Reklama

Mýtický motocyklový kaskadér Luke (Ryan Gosling) se rozhodne opustit svět karnevalu a hry se smrtí. Dozvěděl se totiž, že jeho bývalá milenka Romina (Eva Mendes) nedávno porodila syna. Chce je oba najít a postarat se o rodinu. Aby je finančně zajistil, spáchá na svém motocyklu řadu bankovních loupeží. Jeho dokonalé zločiny ale přilákají zájem ambiciózního detektiva policie Avery Crosse (Bradley Cooper) a zkorumpovaného šéfa místního policejního oddělení Delucu (Ray Liotta). Začíná nemilosrdný boj, ve kterém neexistují žádná pravidla. Drama přesahuje i po patnácti letech do života dvou středoškoláků, kteří zápasí s dědictvím, jehož se jim dostalo. Jediným útočištěm se pro ně stalo místo za borovicovým hájem. (JOJ Cinema)

(více)

Videa (24)

Trailer

Recenze (562)

Hild 

všechny recenze uživatele

Výborný film. Derek Cianfrance znovu natočil až neuvěřitelně realisticky působící film. Chvílemi jako bych tam opravdu s hlavními postavami byla a vše s nimi prožívala, k tomu pomohla i výborná kamera, která se přizpůsobuje každé scéně. Film, který mě celou svou koncepci nečekaně velmi překvapil, líbilo se mi celé to vystavění příběhu, každá rozehraná linie vede k pointě a hlavně si mě získalo vykreslení hlavních mužských postav, žádná postava není čistě kladná, ani čistě záporná, každá má prostě své světlé i tmavé stránky. Když chcete jednomu muži fandit, zároveň si uvědomíte, že jeho činy musí mít důsledek a na druhou stranu, pokud k druhé postavě začnete cítit nesympatie, uvědomujete si, že se vlastně ničím tak neprovinil, tohle mě na filmu strašně bavilo. Tempo je velmi pomalé, nebude sedět každému, někdo jistě řekne, že se ve filmu za celé dvě a půl hodiny nic nedělo, já ale miluji filmy, které jsou postaveny na detailech a tohle je přesně ten druh filmu, který můžu kdykoliv. Stejně jako režisérův předchozí počin Blue Valentine je i tento u mě na hraně plného hodnocení. Velká škoda, že se film nedostal do české distribuce. Jinak Ryan Gosling famózní, jeho scéna v kostele mě dokázala emočně velmi zasáhnout. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Za borovicovým hájem (čti v Schenectady) se předává štafetový kolík, který se docela dlouho tváří, jak je ocelově osudový, aby se pak ke konci změnil na rosolovitou žerď vlajky našich otců. Obávám se, že všechno to podivné nasvícení, záběry na týly a především potíže s vykreslením motivace postav působí na Cianfranceho háj jako kůrovec. Když máte možnost postavit si vedle sebe centrofixem pomalovaného Goslinga a nepřirozeného Serpica pana Coopera, hned je vám jasné, že být krasavec někdy stačí, ale vždycky je lepší, když umíte i hrát.. No nic, aspoň si Bradley pochoval v náruči dítě, co není z hračkářství.. ()

Reklama

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Přesně ten typ filmu, který mám v lásce asi tak jako když mám jít v půlce pařby dom chrápat. Zvládnu to bez problémů, ale podle situace jsem více či méně nasranej. Tady se jedná o metr dlouhý, na rádoby nevhodným místě vysraný a navrch rozšmatlaný hovno, který ale vůbec nesmrdí. Abych to přeložil - strašně natažený drama, kterého cílem je jistě vyvolat nějaké pocity, jenže divák neví vlastně jaké, takže se jedná v podstatě o zbytečnou záležitost. Nebavilo mě to, nevěřil jsem tomu, nehnulo to se mnou, je zázrak, že jsem se na to dodíval. Nedávno jsem viděl jedno silné drama o pomstě, které byť také nebylo mojí krevní, tak ho rád doporučím místo této nicky. Kdybych mě nebylo líto herců, tak tomu dám snad jen jednu. 45% ()

Dadel 

všechny recenze uživatele

Zdejší administrátoři mi zajímavost zamítli jako "nepatřičnou", tak ji dám sem: Scéna, ve které Luke (Ryan Gosling) ujíždí na motorce před policií, se natáčela ve městě Schenectady, mimo jiné i v ulici Plymouth Avenue, ve které v létě 2002 během své prázdninové brigády v USA bydlel významný uživatel CSFD Dadel._____ To je super, ne? Nešlo o žádnou hlavní avenue, ale úplně tuctovou předměstskou ulici s bílými domky s verandami a americkou vlajkou, jakých je (ulic, domů, verand i vlajek) i v tak malém městě spousta. O to větší náhoda to je!____ A abych se vyjádřil i k tématu: docela dobrý film, je s podivem, že jsem ho neznal. Nejlepší je samozřejmě zásadní zvrat po třetině filmu, to se dnes už nenosí. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Tak sklamanie, čakal som viac. Prvá časť s Ryanom Goslingom ešte ušla, ale potom sa z toho stala nudná zplácanina o ničom. Našťastie záver sa snažil o akúsi nostalgiu, keď si chlapec išiel za svojimi koreňmi, ale rovnako to nebola žiadna sláva. Ale aspoň niečo. Celkovo však ide o film na jedno použitie, ktorý do 15 minút zabudnete. Veľmi slabý priemer. 50/100 ()

Galerie (91)

Zajímavosti (18)

  • Většinu filmových záběrů pořídil filmový štáb v okolí města Schenectady ve státě New York. Z něj vznikl i filmový název, který v jazyce místních Mohawků - příslušníků indiánského kmene - znamená "za piniovými planinami". (Conspi)
  • Scéna, ve které vykrádá Luke banku, byla ve skutečnosti tajným snem jeho představitele Ryana Goslinga, o kterém s Derekem Cianfrancem mluvil na večeři. Poté, co Gosling řekl režisérovi všechny detaily a způsob provedení loupeže, Cianfrance mu odpověděl, že přesně tu samou scénu do scénáře shodou okolností už napsal. (Brousitch)
  • Pilování scénáře tentokrát zabralo téměř o polovinu méně času než Cianfrancův debut Blue Valentine (2010), který prošel 66 změnami scénáře. TItul Za borovicovým hájem jich měl pouze 37. (Brousitch)

Související novinky

Rychlý Gosling, zběsilý Cooper

Rychlý Gosling, zběsilý Cooper

04.06.2011

Starý koncept z Bodu zlomu (a mnoha filmů před ním, hlavně westernů) o muži zákona a ne až tak špatném zločinci, naposledy úspěšně oprášila série Rychle a zběsile. Po podobné linii, ale v hávu… (více)

Reklama

Reklama