Reklama

Reklama

Mýtický motocyklový kaskadér Luke (Ryan Gosling) se rozhodne opustit svět karnevalu a hry se smrtí. Dozvěděl se totiž, že jeho bývalá milenka Romina (Eva Mendes) nedávno porodila syna. Chce je oba najít a postarat se o rodinu. Aby je finančně zajistil, spáchá na svém motocyklu řadu bankovních loupeží. Jeho dokonalé zločiny ale přilákají zájem ambiciózního detektiva policie Avery Crosse (Bradley Cooper) a zkorumpovaného šéfa místního policejního oddělení Delucu (Ray Liotta). Začíná nemilosrdný boj, ve kterém neexistují žádná pravidla. Drama přesahuje i po patnácti letech do života dvou středoškoláků, kteří zápasí s dědictvím, jehož se jim dostalo. Jediným útočištěm se pro ně stalo místo za borovicovým hájem. (JOJ Cinema)

(více)

Videa (24)

Trailer

Recenze (562)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Za borovicovým hájem (čti v Schenectady) se předává štafetový kolík, který se docela dlouho tváří, jak je ocelově osudový, aby se pak ke konci změnil na rosolovitou žerď vlajky našich otců. Obávám se, že všechno to podivné nasvícení, záběry na týly a především potíže s vykreslením motivace postav působí na Cianfranceho háj jako kůrovec. Když máte možnost postavit si vedle sebe centrofixem pomalovaného Goslinga a nepřirozeného Serpica pana Coopera, hned je vám jasné, že být krasavec někdy stačí, ale vždycky je lepší, když umíte i hrát.. No nic, aspoň si Bradley pochoval v náruči dítě, co není z hračkářství.. ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Zajímavý film. Nejdříve to vypadalo, že autoři použili málo vídaný koncept ,,v půli filmu nečekaně vyměníme hlavního hrdinu", který jsem naposledy zaznamenal u Davida Lynche blahé paměti, když uprostřed Ztracené dálnice z neprodyšně uzamčené vězeňské cely nechá nějakým iracionálním eskamotérským trikem zmizet jednoho hrdinu a místo něho se bez bližšího vysvětlení zjeví druhý, pak ale Derek Cianfrance nechá hrdiny prostřídat znovu a vznikne klasický postmoderní vztahový propletenec, kde nakonec vše souvisí se vším. Ryan Gosling byl opravdu uhrančivý a osobně jsem litoval, že jeho hrdina nedostal prostor na celé ploše filmu. I když... ten příběh, s nejstarší možnou motivací - pomstou, ozvláštněný tím, že jde o pomstu transgenerační, mu vlastně prostor sekundárně dává...respektive jeho genům. :-) Po formální stránce jsou všechny tři dějové plochy oddělené střihovým přechodem asocizujícím vodu a vodní plochu, jež vytváří jakýsi magický halucinogenní dojem, zaujme také několikeré použití postupů převzatých z počítačových her, konkrétně ono již dříve zmíněné procházení filmem v rolích jednotlivých hrdinů coby obdoba RPG her, nebo scén, v nichž kamera sleduje hlavního hrdinu formou snímání 3rd Person Games, tedy dlouhá kamerová jízda, při níž kamera snímá zátylek a část zad hlavního hrdiny. Škoda jen té předvídatelnosti, scénář mohl být trochu rafinovanější... ()

Reklama

Gimp 

všechny recenze uživatele

V synopsi knihy Elementární částice jsem se dočetl, že se jedná o pokus o "totální" román. I tenhle film se podle mě snaží o nějaký (leckdy naivně, ale o to svůdněji, romantizující) komplexní popis společnosti. Goslingova "dělnická" (lower class) část, Cooperova ambiciózní, american dream a dialektický uroboros závěr, který mi přišel nakonec takový fajn optimistický. Hrozně mě to bavilo a tentoho Iñárritua si doplním. ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele

První polovina s Ryanem Goslingem výborná, druhá s Bradley Cooperem slabší. Hodně zajímavý příběh a diváka dokáže zaujmout. Bohužel děj od druhé poloviny začal kolísat a přišlo několik nudných pasáží. Čekal jsem víc, ale abych byl nějak zklamán, to říct nemohu. Place Beyond the Pines je stravitelné krimi/drama, které se snést dá .. 6/10 = 62% ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Už po stý krát sa mi potvrdilo, že o niektorých filmoch je najlepšie vopred vôbec nič nevedieť. Myslím tým absolútne nič. Iba si pozrieť hodnotenie a žáner. Pretože až potom môže byť človek mierne šokovaný dejovými zvratmi a celkovou stavbou scenára, ktorý je celkom originálny a zaujímavo si zahráva s tým, kto je vlastne hlavná postava príbehu. V tomto prípade je to zložitejšie, pretože sa vlastne nejedná o jeden príbeh, ale viacero a nie sú rozprávané na preskáčku, ako sme si už stihli za posledných 15 rokov zvyknúť. Potom mi ani nevadilo, že režisér si nie je stopercentne istý, čo chce presne povedať, ako má jeho film vyznieť a že po 140tich minútach by mal byť divák o niečo viac emocionálne zasiahnutý celou touto scenáristickou konštrukciou plnou dôležitých postáv so známymi ksichtami. Čudujem sa, že taký Ray Liotta, z ktorého tu ide hrôza až na strechu, nebol ešte naverbovaný do pokračovaní Expendables. ()

Galerie (91)

Zajímavosti (18)

  • Luke (Ryan Gosling) má v jedné scéně na sobe tričko kapely Metallica z alba "Ride the Lightning". Robin (Ben Mendelsohn) poté pronese větu: "If you ride like lightning, you're gonna crash like thunder". (Punisher)
  • Luke (Ryan Gosling) nosí vo filme takmer stále tričká s logom metalovej skupiny Metallica. (MikaelSVK)

Související novinky

Rychlý Gosling, zběsilý Cooper

Rychlý Gosling, zběsilý Cooper

04.06.2011

Starý koncept z Bodu zlomu (a mnoha filmů před ním, hlavně westernů) o muži zákona a ne až tak špatném zločinci, naposledy úspěšně oprášila série Rychle a zběsile. Po podobné linii, ale v hávu… (více)

Reklama

Reklama