Reklama

Reklama

VOD (1)

Normanovi je jedenáct let, rád se dívá na horory, a hlavně je obdařen "šestým smyslem" - vidí mrtvé lidi. Může si povídat třeba s dávnou zesnulou babičkou. Jeho zvláštní schopnost ho vyčleňuje ze společnosti, která ho považuje za podivína a dává mu to dost často najevo. To se ale brzy změní. Na jeho městečko zaútočí zlá čarodějnice a sedm oživlých mrtvol, které ji před 200 lety poslaly na oprátku a ona je za to proklela. A právě Norman je tím jediným, kdo tomu může zabránit a vrátit věci do starých kolejí. Jak to ale udělat, když absolutně netuší, o co jde? (TV Nova)

(více)

Videa (30)

Trailer 3

Recenze (292)

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Nuž v prvom rade je mi strašne ľúto tej úžasnej práce animátorov na tomto mizernom scenári. Veď ani ten námet nie je zlý (zvrat s tým, že KTO je tá čarodejnica je vynikajúci), no potenciál nie je vyčerpaný ani na 10%. Napriek občas prekvapivo nekorektným veciam (najmä nekrofilné vtipy) je totiž film strašne "bezpečný", teda ide na istotu a kĺže po povrchu. Aj keď už to niekedy vyzerá, že sa príbeh začne vyvíjať inak, tvorcovia opäť ujdu do bezpečia a do klasickej šablóny. Škoda, vizuálna stránka je podmanivá! ()

cukorek 

všechny recenze uživatele

Zaujímave skĺbenie rozprávkovej tematiky a paranormálnych skutočností. Miestami k slovu až príliš pustené morbídne gestá, ktoré sú paradoxom milých detských postáv. Duchovia a zombíci v dosť nesympatickom zobrazení mi veľmi nevyhovovali, ale priateľstvo podivína a malého objemného chlapca bolo presne tým čo zotavuje podobné osudy nepochopených detí. Dobre bolo však čerpanie a dávanie vlastnosti jednotlivých postáv zo skutočnej reality, ktorý svojím správaním dokázali pobaviť. Aj keď to dostalo pekne 3D prevedenie, nesplnilo a neprinieslo to ten správny zážitok, takže priemerne hodnotenie 50%. ()

Reklama

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Tím čo sa páčil tento film tak radšej nečítajte.Po prvých 20 minútach čistý odpad,potom mal par svetlých momentov tak som chcel dat 2*aspoň za neodbytnosť Normana a za snahu.Ale ten koniec,keď kopírovali Resident Evil konkrétne červenú kráľovnú,tak to bola fraška.No a čo keď sa to páčilo deťom,ale ja dávam hodnotenie a mňa to znechutilo a nie potešilo.Kreslená paródia na viacero hororov, totálne nezaujímavý film plný absurdít a z veľmi škaredými a nezaujímavými postavami.V top 10 mojich naj filmov mam Mŕtva nevesta Tima Burtona tak som čakal že to bude podobné,ale nedočkal som sa škoda. ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Tak tohle rozhodně není pro malé děti, spíš tak 11+. I mně to chvílemi nahánělo husí kůži, a to je co říct. Zejména ten konec má skoro až epický charakter. Hudba je naprosto geniální (doporučuju unreleased version of Aggie Fights). Být trochu profesionálnější animace asi bych přivřel oko a pálil maximem, takhle zůstanu u 4 hvězd, ale za to jednoznačně zasloužených!!! 80% ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,DNES VEČER JE VÝROČÍ ÚMRTÍ ČARODĚJNICE. DUCHOVÉ SE PROBUDÍ, A ONA PŘIVEDE MRTVÉ ZPÁTKY.“ ... ,, ALE JÁ JSEM JENOM DÍTĚ!.....“ /// V rámci rovnoprávnosti už ty, co nemaj vyřešenou (předsmrtnou) minulost nevidí jen chlastající spisovatelé, (hluchý) holky, ale i děti. No dobře… vím, vím, malej Cole … dobrá, tak kromě něj je tu ještě Norman. Ale ten navíc řeší i čarodějnou kletbu… Musím uznat, že temný barvy + všechny ty odkazy a drobný fórky na jiný filmy mě bavěj (ale vysvětluj parchantovi, kdo byl Jason Voorhees…). Taky (a překvapivě) jsou tu i ,,fujtably“ (ale vysvětlujte jim, že si nemaj zakrejvat voko, ale smát se…). I proto si myslím, že ,,pohádka“ o dítěti s velmi zvláštním darem, který chtělo, aby jej ostatní lidi pochopili bude spíš pro nás starší, než pro davy capartů, mířících z mateřský školky na hromadnou projekci. (ale možná by to pro ně mohla bejt solidní náhrada za masový vraždy) /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Chcíp nám pes a děti by se s ním chtěly ještě vidět. 2.) S děckama máme nakoukaný všechny hororový pecky. 3.) Thx za titule ,,NikkiNicotine“ a ,,dezibook“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ** AKCE *** NAPĚTÍ * ()

Galerie (118)

Zajímavosti (9)

  • Jedná se o první rodinný animovaný film, ve kterém se objevuje postava, o které je veřejně přiznáno, že je homosexuální. (PanTumnus)
  • Scenárista Chris Butler psal snímek v rozmezí 16 let. (Brousitch)
  • Film byl natočen pomocí kamery Canon 5D Mark II DSLR, která byla pro 3D efekt umístěná na speciálním stojanu, na kterém se po každém záběru o malý kousek poposunula. (Dr Lizal)

Související novinky

Po Škatulácích se vydáme do Japonska

Po Škatulácích se vydáme do Japonska

26.12.2014

Studio LAIKA, jež se soustředí na mizící umění stop-motion animace, nám zatím nadělilo tři celovečeráky. Koralína, Norman a duchové i Škatuláci měli úspěch u diváků i u kritiků, není tedy divu, že v… (více)

Oscars 2013 - výsledky

Oscars 2013 - výsledky

25.02.2013

Letošní udělování cen Akademie máme za sebou. Diváci i přímí účastníci slavnostního večera zřejmě přežili ostrý humor letošního moderátora Setha MacFarlanea. Kromě tradičního vzpomínání na ty, kteří… (více)

Oscarovým nominacím vládne Lincoln a Pi

Oscarovým nominacím vládne Lincoln a Pi

10.01.2013

Nikoho asi nepřekvapí, že se žádné překvapení nekoná. Letošní nominace na Oscary jsou opět nudně konzervativní a předvídatelné. Emoce opět budí spíš nenominování některých filmů – fanoušci Temný… (více)

Reklama

Reklama