Reklama

Reklama

VOD (1)

Normanovi je jedenáct let, rád se dívá na horory, a hlavně je obdařen "šestým smyslem" - vidí mrtvé lidi. Může si povídat třeba s dávnou zesnulou babičkou. Jeho zvláštní schopnost ho vyčleňuje ze společnosti, která ho považuje za podivína a dává mu to dost často najevo. To se ale brzy změní. Na jeho městečko zaútočí zlá čarodějnice a sedm oživlých mrtvol, které ji před 200 lety poslaly na oprátku a ona je za to proklela. A právě Norman je tím jediným, kdo tomu může zabránit a vrátit věci do starých kolejí. Jak to ale udělat, když absolutně netuší, o co jde? (TV Nova)

(více)

Videa (30)

Trailer 2

Recenze (292)

Spooner 

všechny recenze uživatele

Dosti promarněná šance. Výborný námět, který se mohl s přehledem stát novou Koralínou a spol. a děti by si u toho mohli vyměňovat trenky, je zde ovšem většinu času nevyužit. Místo hromady hlášek, odkazů a výborné atmosféry se dočkáme jen slabounkého příběhu a nudných moralitek. Pár slušných nápadů a hlášek se najde, ovšem celkově to vůbec nedrží pohromadě a dospělejší divák se i přes účast zombíků začne ke konci už dost nudit. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Takéto nadprirodzené duchárčiny mám rád. Hlavne ak sa jedná o animák. Laika ma veľmi príjemne prekvapila Gaimanovskom Coralinou a tešil som sa na niečo v podobnom duchu. Síce som niečo na ten štýl dostal, ale nespĺňalo to úplne moje predstavy. Norman stojí na dobrom nápade a prevedení. Skapína na postavách. Keby tam bol niekto kto je väčší rojko, väčší odvážlivec, alebo by mal skrátka okolo seba silnejšie osobnosti a nie len nositeľov určitých charakteristík, dodalo by to filmu potrebné čaro. Pritom paradoxne film je krásne urobený a sála z neho veľmi pôvabná divnosť. Neviem či za to môže úplne scenár, pretože prichádza z určitými vychytávkami a dramaturgicky nezakopáva. Skrátka je to dobré, len sa to malo trocha okoreniť, osoliť, prisladiť. ()

Reklama

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Nuž v prvom rade je mi strašne ľúto tej úžasnej práce animátorov na tomto mizernom scenári. Veď ani ten námet nie je zlý (zvrat s tým, že KTO je tá čarodejnica je vynikajúci), no potenciál nie je vyčerpaný ani na 10%. Napriek občas prekvapivo nekorektným veciam (najmä nekrofilné vtipy) je totiž film strašne "bezpečný", teda ide na istotu a kĺže po povrchu. Aj keď už to niekedy vyzerá, že sa príbeh začne vyvíjať inak, tvorcovia opäť ujdu do bezpečia a do klasickej šablóny. Škoda, vizuálna stránka je podmanivá! ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Ani vlastně nevím, co konkrétně se mi na tom líbilo za plný počet. Ale když se nad celým snímkem zamyslím, tak nejsem schopen najít jedinou vadu na režii, zpracování ani scénáři, což je logicky známka absolutního úspěchu. Jak tak koukám na zdejší procenta, tak tohle nadšení se mnou moc lidí nesdílí, ale že by mi to vadilo, se říct nedá. 95% ()

Petfruf 

všechny recenze uživatele

Vzít na to děcka, tak se po..rou strachy! Od doby Wall-E asi nejpovedenější animák ( v mém žebříčku). Do plusu hraje, že není dělaný zcela v počítači a u mě hraje prim výborná hudba od Briona (místy vykrádající Doylea a Mansella). Jako celek ideálně dlouhé, s téměř klasickým příběhem, který v určitých momentech mile dokazuje, že ne vše je černé a bílé... Těžko vysvětlit, abych nespoilerovala. Dokonce bych řekla, že je to animák v hlavním jádru smutný (alespoň v poslední třetině). Vzhledem k tomu, že jsem nedávno dala Wreck-It Ralph! čtyři hvězdičky - a to je animák mnohem víc předvídatelný a klišoidní - dávám ParaNormanovi hvězdiček pět! ()

Galerie (118)

Zajímavosti (9)

  • Film byl natočen pomocí kamery Canon 5D Mark II DSLR, která byla pro 3D efekt umístěná na speciálním stojanu, na kterém se po každém záběru o malý kousek poposunula. (Dr Lizal)
  • Tvůrci filmu v čele se scenáristou Chrisem Butlerem vydali podle filmu i stejnojmennou knihu. (Terva)
  • Po záverečných titulkoch sa tu nachádza ešte jedna scéna, kde je ukázaná výroba postavy Normana Babcocka (Kodi Smit-McPhee). (JADIM)

Související novinky

Po Škatulácích se vydáme do Japonska

Po Škatulácích se vydáme do Japonska

26.12.2014

Studio LAIKA, jež se soustředí na mizící umění stop-motion animace, nám zatím nadělilo tři celovečeráky. Koralína, Norman a duchové i Škatuláci měli úspěch u diváků i u kritiků, není tedy divu, že v… (více)

Oscars 2013 - výsledky

Oscars 2013 - výsledky

25.02.2013

Letošní udělování cen Akademie máme za sebou. Diváci i přímí účastníci slavnostního večera zřejmě přežili ostrý humor letošního moderátora Setha MacFarlanea. Kromě tradičního vzpomínání na ty, kteří… (více)

Oscarovým nominacím vládne Lincoln a Pi

Oscarovým nominacím vládne Lincoln a Pi

10.01.2013

Nikoho asi nepřekvapí, že se žádné překvapení nekoná. Letošní nominace na Oscary jsou opět nudně konzervativní a předvídatelné. Emoce opět budí spíš nenominování některých filmů – fanoušci Temný… (více)

Reklama

Reklama