Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mladík Louis bydlí v Montrealu. Nemá žádné zájmy, skutečné přátele, ani sny. Jeho jediným koníčkem je sledování pornografie a sebeukájení. Louisova frustrace narůstá. Po přestěhování do nového bytu má navíc nového souseda, který je jeho pravým opakem: pohledný mladík je obklopen přáteli, je zábavný, je šťastný. V zakomplexovaném Louisovi tento muž vyvolává nové podněty, které mu nakonec promění život. Laurentie je dramatem o maximální vyprázdněnosti života v současné společnosti. Vnější i vnitřní drama Louisovy existenciální cesty je vyprávěno vytříbeným asketickým stylem prostřednictvím dlouhých záběrů a s pouhým minimem dialogů. Díky formálním aspektům lze snímek zařadit do proudu spirituální kinematografie. Laurentie nejednoduchým způsobem tématizuje sex, smrt i duchovní rozměr života. Svým vyzněním připomene snímek Bitva na nebi (Batalla en el cielo, 2005) režiséra Carlose Reygadase. (MFF Karlovy Vary)

(více)

Recenze (22)

hirnlego 

všechny recenze uživatele

Fakt jsem to nepochopila a nemám s tím problém (dohnala ho k demenci nuda, zmatená sexualita a neláska k angličtině, anebo se chabrus na hlavu už narodil?). Kluci mladý režisérský jsou holt na starou zkostnatělou Báru moc přechytralý, nestíhá všechny ty metafory o french vs english rozluštit, je toho všude tolik. Ale předem zmíněná jedenáctiminutová scéna v kuchyni je ge-ni-ál-ní. P.S.: Od kdy nějaká nula Davies182 ví, co komu šmakuje? ()

Mr.Pumpkin 

všechny recenze uživatele

Při sledovaní Laurentie jsem měl problém s několika, řekněme, hluššími místy, která mu z mého pohledu ubraly na působivosti. Zaroveň tam však ale byly silné okamžiky a celkovový "feeling" z filmu byl převážně pozitivní. Větší problém jsem měl ale s diváky ve velkém sálu hotelu Thermal. Nejen, že v průběhu celého filmu houfně odcházeli a bouchali dveřma, což bych jim ještě snad i odpustil, ale byli i poměrně hluční, aniž by odcházeli. Za námi seděla skupinka mladých slečen a ty se naprosto bez ostychu zhruba od 30. minuty filmu polohlasně bavily a chichotaly a vůbc je nezajímalo, že třeba v sále sedí i někdo (třeba JÁ - nejen producentka a režiséři, jak tady někdo "vtipně" zmiňuje), kdo chce film sledovat. Vrcholem pro mě byl okamžik, kdy přišla předem vyzvdivžená scéna v kuchyni, kterou jedna ze slečen komentovala se slovy: „Na tý scéně je zajímavý, že na ní neni vůbec nic zajímavýho.“ A všechny se samozřejmě rozesmály. Čiliže scénu, která se mi zdála fakt povedená, jsem si nedokázal pořadně užít, protože jsem měl totální rudo před očima. Děkuji mnohokráte! Kdykoliv se ale objevil penis halvního hrdiny na plátně, tak za náma nikdo ani nedutal, zvláštní. No nic, zpět k filmu.. Mladí režiséři ještě mají jistě co pilovat, ale jejich první společný snímek má co nabídnout a já jsem rád, že jsem jej viděl. 60% ()

Reklama

Davies182 

všechny recenze uživatele

Snad si tvůrci uvědomí (a nejen díky tomu, že byli přítomni na fiasku premiérového promítání), že film musí být více "rychlý"! Dlouhé shoty, tvořící několikaminutové (nekonečné!) sekvence, ve kterých se nic neděje, prostě nešmakují. Takže i když zůstane snímek dvou režisérů nezapomenutelným zážitkem z Varů 2011, díky jeho uměleckým kvalitám to jistě nebude. P.S. Konec to mírně táhne nahoru. [MFFKV 2011] ()

p81 

všechny recenze uživatele

Film mě v každém případě zaujal. Je pravda, že první polovinu filmu jsem myslel, že umřu, některý scény mě vyloženě iritovali (hospoda a odchod z hospody). Ale od předem zmiňované scény z kuchyně, se film docela "rozjel". Bohužel, pro mě měl skončit scénou ve vlaku. S happy endem, by se mi ten film líbil mnohem víc. ()

Galerie (6)

Reklama

Reklama