Reklama

Reklama

Ježek Jiří

(festivalový název)
Trailer

Obsahy(1)

Animovaný film Ježek Jiří využívá popularity satirického undergroundového komiksu se stejnojmenným hrdinou, který rád jezdí na skateboardu, s oblibou popíjí pivo a netají se láskou k ženám. Autoři se v oblíbeném seriálu řadu let s humorným nadhledem vyjadřovali k různým aktuálním domácím společenským tématům, nevyhýbali se ani kritice politické scény. Filmový ježek Jiří je nucen bojovat se šíleným vědcem, který se rozhodl ho naklonovat. V patách jsou mu jeho dva přihlouplí holohlaví pomocníci Zenek a Stefan. Kromě vlastní identity se Jiří pokouší získat zpět také přízeň milované Joly. Autoři si, stejně jako v komiksové předloze, s osvěžujícím a často značně černým humorem berou na mušku různé neduhy polské společnosti včetně pravicového extremismu. Ušetřena však nezůstává ani katolická církev. Hlas propůjčil hlavnímu hrdinovi jeden z nejpopulárnějších mladých polských herců Borys Szyc. (MFF Karlovy Vary)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (14)

JFL 

všechny recenze uživatele

Co je v Polsku velká kontroverze, to jinde působí jako laciná prvoplánová vulgaritka, která se tváří jako velký undergroud, ale při tom je to jen plebsovská popina. Hulvátské animáky z Německa jako Das kleine Arschloch či série s Wernerem a severské prostořeké excesy Free Jimmy či Cesta na Saturn jsou mnnohem sympaatičtější v tom, že se nesnaží tvářit jako alternativa, ale hrdě se hlásí k původu ve stoce mainstreamu. ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Jednu věc nemůžu tomuto Ježkovi upřít, Není tak tupý jak se na první pohled zdá a má v sobě několik scén u kterých jsem se za a) zasmál (žel to bylo hlavně ze začátku) a za b) jsou udělané tak, že vypadají jako něco, co bych u jiného filmu nazval hodně, hodně dobrým nápadem a vytěžením jednoduššího animačního stylu do poslední kapky, jenže, bohužel, to by titulní ježek nesměl působit tak nesympaticky a kokotsky. Docela by mě zajímalo, kterého hovadného tupa napadlo, že bude vtipné, když bude nosit kšitovku nakřivo a když bude jezdit na skatebordu. To jako kurva vážně v roce 2011?! Ovšem ještě odpornější je jeho klon /to není nějaká metafora, opravdu je tam ježčí klon/ a to protože opravdu, ale opravdu není vtipné, když má na sobě pár boláků, neustále zvolává kurvááá a prdí. Ó jak nesmírně vesmírně vtipné...... Přitom jinak by to mohlo být vážně dobré, něčemu jsem se fakt srdečně zasmál, hudba by odvedla skvělou práci v jakémkoliv blockbusteru (a to myslím vážně, opravdu je skvělá) a animace se mi hodně líbila, je sice jednoduchá a postavená na modelu, který vypadá jako flashová animace, ale prostě funguje a tvůrci si s ní dost pohráli a i když je tam pár zbytečnejch 3D animací při automobilové honičce pořád je to skvělá cesta jak udělat relativně levný animák pro dospělého a vypadá to MNOHEM lépe, než když se někdo snaží o animaci, na jejíchž rendery nemá kapacitu ani prachy (smutně zdravíme čz Čtyřlístek). Promarněná šance, která bohužel až příliš sází na trapnohumor a nefunkční pseudo-kontroverznost . "Co to.... Kurva... Ježek?!" ()

Reklama

Botič 

všechny recenze uživatele

Divoký a uprděný hipster animák made by Poland. Hrubozrný snímek, který svou vizuální stránkou nestrhne, ale sází hlavně na situační humor, který zaručeně nesedne každému. Podobný experiment jako Maďarský Distrikt! Polovina z Vás jej bude milovat a druhá půlka bezmezně nenávidět. Nicméně scénu s poletujícími nafukovacími Ančami z hlavy jen tak nedostanu. [MFFKV 2011] ()

bassator 

všechny recenze uživatele

46th KARLOVY VARY INTERNATIONAL FILM FESTIVAL 2011 - EAST OF THE WEST - FILMS IN COMPETITION - Na Východ od Západu - Soutěžní sekce (Jez Jerzy / GEORGE THE HEDGEHOG / Ježek Jiří) - Primitivní animace mi nevadila, příběh o ničem také ne, ale to neustálé zvracení, ulevování si a sexuální harašení mě až vytáčelo... - 3. 7. 2011 - kino Lázně III - Karlovy Vary - 50% ()

campix 

všechny recenze uživatele

[MFFKV - 2011] Černý kůň mého festivalového filmového výběru. Dostali sem se na něj v nádherném prostředí Karlovarského městského divadla a rozhodně naplnil má očekávání. Předmluva sympatických autorů byla jasná a už i moje očekávání předem byla taky jasná. Ježek Jiří nebude filmem pro každého, ale mě se bude líbit. Na podobném typu humoru občas ulétávám a i když se autorům někdy nepovedlo vyvážit zobáčky vkusu, tak jsem byl přemírou prsou, alkoholu, nácků a zvratku potěšen. Jisté poselství a karikatura dnešní společnosti by se našla. A jen decentně doplnil výborné osvěžení v záplavě festivalových dramat. ()

Galerie (15)

Související novinky

46. ročník MFF Karlovy Vary

46. ročník MFF Karlovy Vary

19.06.2011

Od 1.7. do 9.7. se v Karlových Varech uskuteční nejvýznamnější filmový festival kategorie A ve střední a východní Evropě. Festival představí 178 celovečerních filmů, převážná většina z nich bude mít… (více)

Reklama

Reklama