Reklama

Reklama

Kids

Trailer

Obsahy(1)

52-tiletý režisér Larry Clark ve filmu Kids velmi přesvědčivě zachytil podle scénáře devatenáctiletého mladíka jeden den ze života newyorských teenagerů, jejichž čas takřka beze zbytku vyplňují drogy a sex. Mladíček Telly je posedlý získáváním nezletilých panenských milenek. Kromě jiných předností to pro něj znamená jistotu, že se nenakazí nějakou pohlavní chorobou. Právě on však nevědomky šíří AIDS...
Film je velmi sugestivní a znepokojivou moralitou, varující před drogami, násilím a promiskuitou. Clark obsadil do filmu výhradně neherce, jež dokázal přimět k mimořádně spontánnímu projevu. Dospělí se ve filmu až na několik výjimek neobjevují; svět osmnáctiletých "dětí" tu existuje jakoby v izolaci, takže dospělí tu nevystupují ani jako "nepřátelé". Clark bohužel nezachycuje sociální zázemí svých postav a jen sporadickými náznaky obohacuje jejich poněkud jednostrunnou charakterizaci. Snímek, v četných erotických scénách balancující na hranici měkké pornografie, je v domácích kinech přístupný (na rozdíl o některých zahraničních států) již od patnácti let. Právě mladé generaci je totiž Clarkovo dílo jako memento určeno. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (267)

Jinny 

všechny recenze uživatele

Čestně prohlašuji, že Kids jsou podlý film zaměřený proti lidem a těm mladým zvlášť. Nebo mi chcete tvrdit, že se američtí teenageři běžně baví šoustáním s lidma s AIDS? Není v pořádku, když podle Kids jsou úchylky na denním pořádku (přesně tak to totiž vyznívá). Nutno říct, že ** dávám daleko horším filmům. ()

zlabus 

všechny recenze uživatele

Po asi rok a půl dlouhé přestávce od Ken Parku jsem se rozhodl dát Larrymu Clarkovi druhou šanci. Byla to chyba. To, že se Kids na Csfd pohybuji kolem 70%, mi naprosto uniká. Po zkušenostech s Ken Parkem, už jsem ani nečekal nic kontroverzního.....dobře jsem udělal, jediné co se totiž dostavilo byla 90 minut trvající ubíjející nuda (posledních 30 minut mi přišlo nekonečných ). Tímhle snímkem jsem si jen potvrdil to co jsem tušil po KP a to sice, že Larry Clarke je odporný babral. ()

Reklama

Z0oMb3E 

všechny recenze uživatele

Staré dobré paravidlo: Nie všetko, čo skrsne v chlastom ošialenej hlave je dobý nápad a skončí dobre! No jasné, každý sme mali 15-sť, každý sme boli teenager. Hormóny explodovali a jediné čo v hlave frčalo bola šukačka, šukačka a šukačka. A celý svet sa točil len o tom, kde sa spácha nejaká ekšn ,aby bolo kde šukať. O tom, že chlast, sex a rock´n´roll sprevádza mládež medzinárodne niet pochýb. No môžeme byť zatiaľ radi, že nie vo všetkom sa musíme opičiť po podobne sexom posadnutým Američanoch. Nechcem sa dožiť doby, kedy moja dcéra uvedomele a s podozrením pôjde na AIDStest. Samozrejme že film je určený len veľmi ohranečenému vekovému publiku, do ktorého ešte chvalabohu patrím. Snímok síce kus mimo našu relatívne zdravú Európu, ale i tak trafil do čierneho! ()

rastlinka 

všechny recenze uživatele

Dva veľké hendikepy pri pozeraní tohto filmu - 1., český dabing, ktorý bol otrasný... a po 2., škoda, že už nemám tak 14-15 rokov, možno by som to ocenila viac, ale teraz... Škoda, dosť som sa tešila, ale tie plytké a neinteligentné dialógy boli fakt biedne, a o väčšine hereckých výkonov ani nevravím. Samé bla, bla, bla, panna, šukať, tráva, šukať, wuaaaaw, bla, bla, blaaa.... A podľa obalu by si človek myslel, že toho skate-ovania tam bude viac, tak to ma sklamalo asi najviac... ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Píčovina. Pamatuji si, jak jsem kdysi viděl obal od tohohle filmu ve videopůjčovně a vždycky mě lákal ten nápis na něm : Vaše děti nesmí tenhle film vidět! Což o to ono by to potenciál na lehce šokující a provokativní dílko mělo, ale já v tom nevidím nic než dementní nesnesitelně nudnou story o AIDSákovi kterej odpaňuje třináctky ve stylu ošustit a opustit, ale aspoň jim nechá něco na památku, aby na něj fakt do konce života (ten přijde brzy) nezapoměli. odpusťte mi můj cynismus, ale mě to fakt nic nedalo kromě 90 minut brutální nudy.15% ()

Galerie (26)

Zajímavosti (21)

  • Leo Fitzpatrick (Telly) bol prvou osobou, resp. postavou, obsadenou do filmu. (MikaelSVK)
  • Americký herec Harmony Korine, ktorý napísal k filmu scenár sa objavil aj priamo vo filme, a to počas párty, kde sa stretne s Jennie (Chloë Sevigny). (MikaelSVK)

Reklama

Reklama