Reklama

Reklama

Kids

Trailer

Obsahy(1)

52-tiletý režisér Larry Clark ve filmu Kids velmi přesvědčivě zachytil podle scénáře devatenáctiletého mladíka jeden den ze života newyorských teenagerů, jejichž čas takřka beze zbytku vyplňují drogy a sex. Mladíček Telly je posedlý získáváním nezletilých panenských milenek. Kromě jiných předností to pro něj znamená jistotu, že se nenakazí nějakou pohlavní chorobou. Právě on však nevědomky šíří AIDS...
Film je velmi sugestivní a znepokojivou moralitou, varující před drogami, násilím a promiskuitou. Clark obsadil do filmu výhradně neherce, jež dokázal přimět k mimořádně spontánnímu projevu. Dospělí se ve filmu až na několik výjimek neobjevují; svět osmnáctiletých "dětí" tu existuje jakoby v izolaci, takže dospělí tu nevystupují ani jako "nepřátelé". Clark bohužel nezachycuje sociální zázemí svých postav a jen sporadickými náznaky obohacuje jejich poněkud jednostrunnou charakterizaci. Snímek, v četných erotických scénách balancující na hranici měkké pornografie, je v domácích kinech přístupný (na rozdíl o některých zahraničních států) již od patnácti let. Právě mladé generaci je totiž Clarkovo dílo jako memento určeno. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (268)

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Píčovina. Pamatuji si, jak jsem kdysi viděl obal od tohohle filmu ve videopůjčovně a vždycky mě lákal ten nápis na něm : Vaše děti nesmí tenhle film vidět! Což o to ono by to potenciál na lehce šokující a provokativní dílko mělo, ale já v tom nevidím nic než dementní nesnesitelně nudnou story o AIDSákovi kterej odpaňuje třináctky ve stylu ošustit a opustit, ale aspoň jim nechá něco na památku, aby na něj fakt do konce života (ten přijde brzy) nezapoměli. odpusťte mi můj cynismus, ale mě to fakt nic nedalo kromě 90 minut brutální nudy.15% ()

Marqta 

všechny recenze uživatele

Tak tohle rozhodně nebyl zrovna můj šálek čaje. Sice je to o trochu lepší než (Clarkův )Ken Park, ale ne o moc. Nic se ve filmu neřeší a vlastně se ani nic moc neděje. Podle popisu by měl film poukazovat na problémy mládeže, ty jsou ale tak nechutně vyhnané do absurdních scén plných až zvráceného humoru. Takže to na mě spíš působí jako parodie na filmy, které se touto problematikou zabývají. Asi chápu, že někomu se tohle přitáhlé pojetí může líbit, ale na mě to dojem nedělá. ()

Reklama

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

Príšerný film o príšerných deckách. Zaslúžili by si zmlátiť do modra a poslať na ryžové plantáže niekam do Vietnamu. Pri pozeraní tohto filmu som cítila narastajúcu zlosť. Jeho filmová hodnota spočíva iba v snahe pobúriť dospelých a poučiť puberťákov. Zatiaľčo prvý zámer zaručene funguje, druhý je len výstrelom do prázdna. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Nechápu hodnocení některých lidí o absurditě tohoto snímku. Tento film se snaží ukázat jaká je dnes mládež co dokáže a jak se chová. Jasně někteří intelektuálové si zde řeknou, že to je blbost, že nikdo nic podobného nedělá, ale všem těmhle lidem můžu jen vzkázat ... probuďte se!!!! Tenhle film je nechutný pohled na "teenegerský" svět. Tenhle film nezabaluje všechno do balíčku jaký by každý chtěl, tenhle film nelže, ukazuje co vidí a ukazuje to očima těch, kteří konají tak jak film ukazuje. Jde o odsouzení dnešní mládeže. Avšak zbytečně škatulkuje všechny teenegery dohromady a dělá ze všech jen ty oplzlé, sexem posedlé odpady společnosti(jestli toto někomu vadí, tak to sorry, ale po tomhle snímku snad nemůže nikdo mít dobrou náladu). Kdybych byl rodič a viděl tento film asi bych se zachoval dost drasticky a svým dětem bych zakázal hodně věcí, kdyby se chovali aspoň trochu jinak než by měl. (nejrychleji od odpadu k 5* a zpět a zase zpět, co pamatuji:)) ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Celkem nudný film, který se šokujícím způsobem snaží ukázat, že pubertální dětičky nejsou až tak nevinné. Některá z nich by zasloužila pořádně přes hubu. Jestli takhle vypadá americká realita, tak je to opravdu moc pěkné. Celý příběh je v podstatě pouze o tom , jak děti chlastají, kouří travku a rozdávají si to jako by se nechumelilo. Také jsem mnohem radši, že jsem se narodila na Starém kontinentu a ne v zemi, která má neomezené možnosti. Jeden takový den mi bohatě stačil. ()

Galerie (26)

Zajímavosti (21)

  • Britská rada pro klasifikaci filmů trvala na tom, aby bylo 40 sekund vystřiženo ze scény, kdy se malý chlapec probudí na pohovce a najde znásilněnou dívku. [Zdroj: časopis Cinema 04/2019] (ČSFD)
  • Justin Pierce, který hrál Caspera, si během natáčení zlomil zápěstí. (ČSFD)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno