Reklama

Reklama

Scary Movie: Děsnej biják

  • USA Scary Movie (více)
Trailer

Obsahy(1)

Zabiják v masce sleduje Cindy i její přátele. Má něco společného s tajemstvím loňského léta? Cindy a parta jejích nic netušících přátel se musí mít na pozoru... (SPI Film)

Videa (1)

Trailer

Recenze (680)

nascendi 

všechny recenze uživatele

Včera som videl Scary Movie po prvý krát a celkom dobre som sa zabával. Určite by som sa zabával ešte lepšie, keby som poznal parodované filmy. Ale horory ja nemusím, a ak, tak iba vo forme paródie. Neprekážali mi ani trápnosti a nechutnosti, ku ktorým sa Wayansovci uchýlili v snahe uhrať čo najlepší výsledok v boji o diváka. V paródii mám hranice tolerancie výrazne ďalej, ako pri bežných filmoch. Ani u karikatúry sa nesťažujeme, že nám nakreslili oveľa väčší nos, než máme v skutočnosti. A nikoho, okrem nášho expremiéra, to neuráža do takej miery, aby s tým išiel na súd. ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Nezlobte se, ale tohle opravdu není nic pro mě. Ano, bylo tam pár naprosto skvělých chvilek( Tak na co čekáš?!) a Anna Faris zapadla do role velmi dobře, ale to pořád nepřebije záplavu vtípků z kategorie trapné a nepovedené. Já jsem rozhodně nečekal žádnou inteligentní komedii, ale i přesto když si teď porovnám Scary Movie třeba se Žhavými výstřely, i tři hvězdy se mi zdají nějak moc. Pro zasmání a odreagování bych našel desítky lepších komedií.. 50% ()

Reklama

Ivoshek 

všechny recenze uživatele

Hodně vtipná parodie na horory, byť s o dost vulgárnějším stylem, než meli třeba Zucker-Abrahams-Zucker. Osobně za nejvtipnější postavičku považuju Raye, který se profiluje jako hard-core heteráč, byť je realita trochu jiná.... Cindy Campbell: Myslela jsem, že mě miluješ. Bobby: Ale já tě miloval, baby. Jenže po tak dlouhým celibátu se člověk diví, co to s ním dělá. Je to tak, Cindy, jsem gay. A pokud sis toho ještě nevšimla, Ray taky. Ray: Co?! Já nejsem gay. Bobby: O čem to mluvíš? Vždyť jsi mě vzal do toho klubu. Ray: A co? Hrajou tam dobrou hudbu. Bobby: A co výlet do San Franciska? Ray:Chtěl jsem tam jet na nákupy. Bobby (už téměř pláče): Ale... miloval ses se mnou. Ray: No tak za prvé, vykouřils mi ho... Bobby:To je jedno. ()

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Po shlédnutí traileru jsem se nemohl dočkat na film. Já sám jsem fanouškem hororu (ale ne typu Vřískot). Byl jsem velmi spokojen s tím, co mi bratři Wayansové předvedli. Je tu ale jeden problém. Několik vtipů nepochopíte pokud jste neviděli parodovanou předlohu, což asi hodně lidí odsoudí. Ale já vás upozorňuji - dodívejte se až do konce... Děsnej Biják dává výrazu "erotická zábava" nový rozměr, protože ty scény jsou opravdu k popukání. Obsazení je velice příjemné. Výstup Shannon Elizabeth je velice zábavný. Marlon Wayans je jasně nejlepší součástí filmu. I celkem neznámí herci předvádí skvělou práci, hlavně Anna Faris. Některé gagy jsou neskutečně k popukání a válet se po zemi budete asi dva dny (hlavně u parodie na Matrix), ovšem některé jsou přeci jen trapné. Scénář je opravdu dobře napsán i přesto, že některé scény jsou přesnými kopiemi parodovaných filmů, hlavně Vřískotu. Děsnej Biják se stoprocentně zapsal do dějin parodií zlatým písmem. Ale musím být přeci jen o něco přísnější. Dávám průměrné hodnocení. K parodiím typu Žhavé Výstřely či Policejní Akademie to má daleko. ()

oli.G 

všechny recenze uživatele

Pod filmom je podpísaných 6 scenáristov a na výsledku je to jednoznačne poznať. Nad niektorými vtipmi sa nepousmeje ani len nadpriemerne inteligentný prvák základnej školy, niektoré sú ale tak trefné a zábavné, až to vyzerá, ako by sem ani nepatrili a dostali sa sem omylom z nejakej inej a podstatne inteligentnejšej paródie. Bohužiaľ, nechutné a nevkusné útoky na bránice priblblého amerického publika dokážu pokaziť dobrý dojem a divákovi zostáva len za hip-hopového rytmu záverečných titulkov premýšľať, ktorý z klanu Wayansovcov by zaslúžil vykastrovať... ()

Galerie (38)

Zajímavosti (44)

  • V jedné scéně říká Cindy (Anna Faris) ve své ložnici Bobbymu (Jon Abrahams) v původním znění: "Would like to have a little bump-bump?" Tato věta byla původně ve scénáři prvního Vřískotu (1996), ale později byla změněna na: "Would you like to have a little raw footage?" (Stocki)
  • Ve scéně, kdy Cindy (Anna Faris) přemůže vraha, který vypadne z okna, a běží za otcem, má mít ruce svázané, ale nemá. (Čiban)
  • Pracovní názvy filmu boli: Last Summer I Screamed Because Halloween Fell On Friday The 13th a Scream If You Know What I Did Last Halloween. (Stocki)

Související novinky

Paramount oznámil řadu nových projektů

Paramount oznámil řadu nových projektů

12.04.2024

Pokud přítomnost na letošní konferenci CinemaCon v Las Vegas pojalo nějaké hollywoodské studio ve velkém a hodlalo se co nejvíc předvést před kinaři z celého světa, byla to nejspíš společnost… (více)

Mlčenlivý Bob zabijákem?

Mlčenlivý Bob zabijákem?

24.08.2006

Kultovní figurka na filmařské šachovnici, režisér Kevin Smith, poskytl další informace o svém příštím filmu, do něhož se pustí poté, co skončí s propagací aktuálních Clerks 2. Jak už ohlásil dříve,… (více)

Reklama

Reklama