Reklama

Reklama

Scary Movie: Děsnej biják

  • USA Scary Movie (více)
Trailer

Obsahy(1)

Zabiják v masce sleduje Cindy i její přátele. Má něco společného s tajemstvím loňského léta? Cindy a parta jejích nic netušících přátel se musí mít na pozoru... (SPI Film)

Videa (1)

Trailer

Recenze (680)

nascendi 

všechny recenze uživatele

Včera som videl Scary Movie po prvý krát a celkom dobre som sa zabával. Určite by som sa zabával ešte lepšie, keby som poznal parodované filmy. Ale horory ja nemusím, a ak, tak iba vo forme paródie. Neprekážali mi ani trápnosti a nechutnosti, ku ktorým sa Wayansovci uchýlili v snahe uhrať čo najlepší výsledok v boji o diváka. V paródii mám hranice tolerancie výrazne ďalej, ako pri bežných filmoch. Ani u karikatúry sa nesťažujeme, že nám nakreslili oveľa väčší nos, než máme v skutočnosti. A nikoho, okrem nášho expremiéra, to neuráža do takej miery, aby s tým išiel na súd. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Naprosto brutalni (a jedna z nejlepsich) parodie, ktera je sice vsechno mozny, jen ne inteligentni, ale presto pobavi. Misty zacina bejt humor docela nechutnej, ale presto se to jeste drzi v prijatelnejch mezich. Navic diky prijatelne delce, sviznemu deji, dobre hudbe a dobre zvolenejm hercum to fakt nenudi. A plus je taky to, ze se na film da divat porad znovu a znovu a stejne se vzdy pobavim. Jednoznacne nejlepsi pisnicka byla rap pana Zabijaka (vykucham vas ...). Mozna bych dal i 5*, protoze takle sem se dlouho nenasmal (sledovat ty sparodovany horory je fakt zabava) a par vtipu je naprosto dokonalejch, ale precejen to je proste strasna uchylarna a druhej dil se mi libil malinko vic. ()

Reklama

veru_needy 

všechny recenze uživatele

V noci jsem se jednou takhle nudila a tak jsem přepínala programy, když v tom najednou hele, Scary Movie. Musím se přiznat že v době, kdy jsem ho viděla poprvé, jsem ještě neznala polovinu filmů, na které je parodován. Nicméně i tak jsem si ho pouštěla poměrně často. Tak často, že tříčtvrtě filmu znám nazpaměť. To se samozřejmě týká všech dílů, kterými se tento film 'vyznamenal'. A jasně, tento film je v podstatě naprostá volovina, ale to, že má něco do sebe a nějakou tu originalitu, to se musí nechat. Rozhodně se mi líbí, že každý díl paroduje jiné filmy a co více, povětšinou horory. To máme 1. díl; Scream, I know what you did last summer, The Blair witch project. 2. díl; The exorcist, The Amityville horror, Poltergeist. 3. díl; The ring, Signs, 8th mile, Texas chainsaw massacre. 4. díl; Saw, The grudge, War of the worlds. A 5. díl; Paranormal activity, Evil dead, Mama, Black swan, Cabin in the woods. Každý z těchto dílů mám hodně ráda, ale můj nejoblíbenější je rozhodně třetí s Brendou aka "dávám jí do držky Cindy!". U těchto volovin jako je zrovna tento film, mi dabing vůbec nepřekáží, ba naopak některé pasáže zní občas vtipněji než originál. Ale co si budeme povídat, originál je originál a spousta vtipů a různých narážek občas opravdu přeložit nejde a tak přicházíme o to nejlepší. Ale člověk si holt nevybere. Mou nejoblíbenéjší postavou celé této série je určitě Anna Faris aka Cindy. Ona je prostě na tyto role jak stvořená; hlavně když se soustředítě na jeji výrazy v obličeji. Moje nejoblíbenější scéna z jedničky je Cindy hledající vraha po svém bytě schovávající se za záclonu, či zkoušení zda je pod kobercem vhodné místo na schovku. Scary Movie je a bude jedna z nejlepších parodií. ()

Handle 

všechny recenze uživatele

Scary Movie. Ať si říká kdo chce, co chce - pro mě je to film u kterého se směju od začátku do konce a můžu se na něj koukat dokola a pořád se tomu budu smát... Asi ten film spousta z Vás bere vážně, ale on by se brát vážně vůbec neměl. Jasně, že je to kravina, ale já u toho brečím smíchy. Nejlepší je Anna Faris, úplně skvěle hraje ten vystrašený výraz... V tomto prvním díle mě toho pobavilo hodně, ať už je to ta reportérka, která neví koho přefiknout, aby dostala informace, ať už je to předvádění herectví na Miss nebo tělocvikář v sukni... :D Pro mě špičková zábava. A vadí Vám nechutnosti? Proč se jim taky nesmát. Jak té reportérce tekly nudle z nosu, to jsem se taky válel smíchy. A nakonec: právě u tohodle filmu nemám rád názor ''Komu se to může líbit'' nebo ''Kdo se u toho může smát''. Každý máme jiný vkus. A já se bavil výborně. Tenhle film mě prostě KDYKOLI rozesměje. A mnoho scén je opravdu geniálních. ()

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Po shlédnutí traileru jsem se nemohl dočkat na film. Já sám jsem fanouškem hororu (ale ne typu Vřískot). Byl jsem velmi spokojen s tím, co mi bratři Wayansové předvedli. Je tu ale jeden problém. Několik vtipů nepochopíte pokud jste neviděli parodovanou předlohu, což asi hodně lidí odsoudí. Ale já vás upozorňuji - dodívejte se až do konce... Děsnej Biják dává výrazu "erotická zábava" nový rozměr, protože ty scény jsou opravdu k popukání. Obsazení je velice příjemné. Výstup Shannon Elizabeth je velice zábavný. Marlon Wayans je jasně nejlepší součástí filmu. I celkem neznámí herci předvádí skvělou práci, hlavně Anna Faris. Některé gagy jsou neskutečně k popukání a válet se po zemi budete asi dva dny (hlavně u parodie na Matrix), ovšem některé jsou přeci jen trapné. Scénář je opravdu dobře napsán i přesto, že některé scény jsou přesnými kopiemi parodovaných filmů, hlavně Vřískotu. Děsnej Biják se stoprocentně zapsal do dějin parodií zlatým písmem. Ale musím být přeci jen o něco přísnější. Dávám průměrné hodnocení. K parodiím typu Žhavé Výstřely či Policejní Akademie to má daleko. ()

Galerie (38)

Zajímavosti (44)

  • Tržby ze severoamerických kin činily 157 milionů amerických dolarů, součet těch celosvětových dosáhl 278 mil. (NIRO)
  • Postava Cindy Campbell (Anna Faris) dostala své jméno tak, že scenáristé zkomolili jméno hrdinky filmu Vřískot (1996), tedy Sidney, a spojili ho s příjmením její herecké představitelky Neve Campbell. (Stocki)

Související novinky

Paramount oznámil řadu nových projektů

Paramount oznámil řadu nových projektů

12.04.2024

Pokud přítomnost na letošní konferenci CinemaCon v Las Vegas pojalo nějaké hollywoodské studio ve velkém a hodlalo se co nejvíc předvést před kinaři z celého světa, byla to nejspíš společnost… (více)

Mlčenlivý Bob zabijákem?

Mlčenlivý Bob zabijákem?

24.08.2006

Kultovní figurka na filmařské šachovnici, režisér Kevin Smith, poskytl další informace o svém příštím filmu, do něhož se pustí poté, co skončí s propagací aktuálních Clerks 2. Jak už ohlásil dříve,… (více)

Reklama

Reklama