Reklama

Reklama

Scary Movie: Děsnej biják

  • USA Scary Movie (více)
Trailer

Obsahy(1)

Zabiják v masce sleduje Cindy i její přátele. Má něco společného s tajemstvím loňského léta? Cindy a parta jejích nic netušících přátel se musí mít na pozoru... (SPI Film)

Videa (1)

Trailer

Recenze (680)

Phobia 

všechny recenze uživatele

Parodie nepatří k mým oblíbeným žánrům, ale trochu zahanbeně musím (já, těškí yntelygent) připustit, že laciná demence s názvem "Scary Movie" mě dokázala rozesmát, ikdyž trapných scén se taky našlo dostatek. V tomto případě je u mě parodie skoro na stejné úrovni, jako (převážně) parodovaný film. Mít na vybranou, který si pustím, bylo by z toho docela těžké dilema. 51% ()

2-Xtreme 

všechny recenze uživatele

Tvorcovia sa snažili, aby bol film po celý čas vtipný. Aj keď nebola práve žiadna parodujúca scéna, vždy som sa dokázal zasmiať. Hlavným aspektom je tá totálna jednoduchosť. Vtipy sú miestami blbé či trápne, ale veď o to ide. Toto nie je komédia, toto je paródia a tým pádom je aj humor trochu iný. Je bláznivejší a totálne uletený. Plno gagov, skoro bezduché rozhovory jednotlivých postav, ale stále sa je na čom zasmiať. Ak by sme film brali vážne(čo určite niektorý robia) tak by sme ho rovno mohli spláchnuť. Proste v klasickom filme by som niečo takéto nevydržal, ale ak to berieme tak ako máme, ako paródiu nemôže sa stať, že sa nezasmejem a namiesto toho len pokrútim hlavou. Tí čo sa nezasmejú a považujú tento film za odpad, nemajú v sebe ani kúsok humoru. Proste taký ľudia by namiesto kritizovania vôbec nemali pozerať takéto filmy. Napríklad ja, keby som to mal hodnotiť seriózne dám tomu nejakých 55%, ale keďže som taký istý blázon ako Wayansovi a žeriem všetky tie horory s kludným svedomím dám 80% aj napriek tomu, že už prešlo pár rôčkov čo som to videl prvý krát. Celá recenzia: TU ()

Reklama

Radek99 

všechny recenze uživatele

S těmihle americkými parodiemi (dneska už legitimní subžánr americké filmové komedie) je to samozřejmě především věc osobního vkusu a naladění, uměleckého tu není zhola nic, ale já si stojím za tím, že v případě tohoto prvního dílu to teda sranda byla, i když někdy docela blbá... (za povšimnutí ale stojí, jaké filmu tu tvůrci vlastně parodují - mimo všudypřítomných hollywoodských velkofilmů a nějakých těch povinných hororů tu je aluze i na takový film, jako jsou Singerovi Obvyklí podezřelí!) ()

lola3121 

všechny recenze uživatele

Tenhle "Děsnej biják" mě opravdu pobavil, i přes některé až skoro pubertální vtípky. Za důležité považuju, že jsem se po většinu filmu smála, což se o třeba o jiných komediích říct nedá. Takže nebudu pokrytec a dám poctivé 4 hvězdy. Ostatně parodii člověk náležitě ocení jenom pokud viděl původní film, který je parodován. Proto jsem si závěr tohoto děsného bijáku vychutnala až potom, co jsem viděla Obvyklé podezřelé. ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Tohle je úžasná parodie, dá se dokonce říci, že mezi všemi různými parodiemi hraje prim. Člověk se směje nahlas od začátku do konce a je to prostě jízda. Škoda, že takových vtipných a originálních parodií není vícero. Ale díky aspoň za tuhle parodii. Dávám čyři hvězdičky a tleskám tvůrci scénáře, protože originalita je zde cítit v každém záběru... ()

Galerie (38)

Zajímavosti (43)

  • Ve scéně, kdy jsou Brenda (Regina Hall) a Ray (Shawn Wayans) v kině, je před začátkem filmu na plátně červená plocha a upozornění, že následující podívaná je jen pro nevyzrále jedince. Mimo další těžko přeložitelné vulgarity je zde také drobný text uvádějící: "Mysleli jsme si, že bude vtipné sem tohle vložit. Polibte nám a vypněte si pauzu, co tam teď máte." (Alfréda)
  • Cindy (Anna Faris) se koupe ve vaně a holí si nohy, obličej a jazyk. Když si však holí obličej, na chvíli přejede holítkem po vlasech, ze kterých se ale neodřízne ani vlásek. (chleba24)

Související novinky

Paramount oznámil řadu nových projektů

Paramount oznámil řadu nových projektů

12.04.2024

Pokud přítomnost na letošní konferenci CinemaCon v Las Vegas pojalo nějaké hollywoodské studio ve velkém a hodlalo se co nejvíc předvést před kinaři z celého světa, byla to nejspíš společnost… (více)

Mlčenlivý Bob zabijákem?

Mlčenlivý Bob zabijákem?

24.08.2006

Kultovní figurka na filmařské šachovnici, režisér Kevin Smith, poskytl další informace o svém příštím filmu, do něhož se pustí poté, co skončí s propagací aktuálních Clerks 2. Jak už ohlásil dříve,… (více)

Reklama

Reklama