Reklama

Reklama

Scary Movie: Děsnej biják

  • USA Scary Movie (více)
Trailer

Obsahy(1)

Zabiják v masce sleduje Cindy i její přátele. Má něco společného s tajemstvím loňského léta? Cindy a parta jejích nic netušících přátel se musí mít na pozoru... (SPI Film)

Videa (1)

Trailer

Recenze (680)

Dudek 

všechny recenze uživatele

Scary Movie: Děsnej biják můžeme posuzovat - stejně jako skoro každou jinou parodii - z mnoha stran. Buď ten film budeme brát vážně a tím pádem nedoceníme jsou genialitu vtipů nebo uvolněně, prostě jako parodii, od které nečekám nijak silný poutavý příběh, a máme velikou možnost pořádně se zasmát. Každý správný divák si jistě vybere tu druhou variantu a tak jeho bránice dostane pořádně zabrat a dokonce si možná řekne: "Sakra, tahle parodie má i smysluplný příběh..." Je fakt, že kromě opravdu zdařilých gagů narazíme i na totální propadáky, po jejichž zhlédnutí divák raději dělá že film neviděl, ale lidi, berte to přece s humorem... ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Vždyť ji to bolí...“ Na parodické klasiky s Charliem Sheenom a Lesliem Nielsenom sa to nechytá. Nemám nič proti jednoduchému humoru, ale osobne mi nepríde nič vtipné na tom, ako sa vrah ukrýva za gaučom a pýta sa hrdinky, ktorej telefonuje, kde je a ona vidí jeho nohy vykúkajúce spoza gauča. Fakt nie som náročný, ale toto bol humor na úrovni základnej školy. Aj kasting bol veľmi zlý, scenár trápny a réžia miestami až amatérska. Ďalšie diely sa mi paradoxne páčili viac. Kino Považan NMnV 2001 ()

Reklama

Vančura 

všechny recenze uživatele

Je to tak strašně blbé, až je to často hodně vtipné, osobně jsem se u toho nasmál dost a dost. Vřískot je podle mě sračka (a Tajemství loňského léta snad ještě větší) , která si o zparodování přímo říkala, a tomuhle filmu se to prostě povedlo. Aby to ale podle mě fungovalo, musí mít člověk v paměti parodované originály, což v kombinaci s některými narážkami na dobové věci podle mě povede k tomu, že tenhle film bude rychle stárnout (už teď mi přijde hodně zaseklý v době svého vzniku) a jeho vtipnost se bude vytrácet (byť je samozřejmě možné, že něco je vtipné samo o sobě, i když člověk nezná originál). Btw. Carmen Electra je zde naprosto oslňující. ()

Handle 

všechny recenze uživatele

Scary Movie. Ať si říká kdo chce, co chce - pro mě je to film u kterého se směju od začátku do konce a můžu se na něj koukat dokola a pořád se tomu budu smát... Asi ten film spousta z Vás bere vážně, ale on by se brát vážně vůbec neměl. Jasně, že je to kravina, ale já u toho brečím smíchy. Nejlepší je Anna Faris, úplně skvěle hraje ten vystrašený výraz... V tomto prvním díle mě toho pobavilo hodně, ať už je to ta reportérka, která neví koho přefiknout, aby dostala informace, ať už je to předvádění herectví na Miss nebo tělocvikář v sukni... :D Pro mě špičková zábava. A vadí Vám nechutnosti? Proč se jim taky nesmát. Jak té reportérce tekly nudle z nosu, to jsem se taky válel smíchy. A nakonec: právě u tohodle filmu nemám rád názor ''Komu se to může líbit'' nebo ''Kdo se u toho může smát''. Každý máme jiný vkus. A já se bavil výborně. Tenhle film mě prostě KDYKOLI rozesměje. A mnoho scén je opravdu geniálních. ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Klasika mezi parodiemi. Totálně ujetá, bláznivá blbost. Ale natočena s takovým (ne)vkusem, že ji zbožňujeme. První díl je pro mě ten nejlepší. A ač následující pokračování obsahovaly také smršť zábavných scének a poměrně úspěšně si vzaly na paškál nejznámější hollywoodské trháky, již však nedokázaly dosáhnout statusu "nezapomenutelnosti" a "kultu", a marně se snažily stejně zdařile navázat na první díl. Scary Movie je mistrovskou parodií především na Tajemství loňského léta a Vřískot, který se tu míchá s Matrixem, Šestým smyslem nebo Záhadou Blair Witch. Těch několik perverzních a fekálních momentů, které jsou zřejmě zcela účelně přehnané, až trapné, dokáže docela s úspěchem přebít vše ostatní. To ostatní, čeho je zde ještě hojně (v ostatních dílech se však poměr nápadu a trapnosti začal čím dál více vyvažovat). Nápaditost zpracovaných scének, legendární většina dialogů a groteskní postavy. Cindy Campbell, Brenda, Shorty, Bobby, Gail Hailstorm či zvláštní strážník Duffy. Také musím vyzdvihnout český dabing, bez kterého by to naše, české Scary Movie pro spoustu diváků prostě nebylo ono. "Bože, přejeli jsme botu!" - "Kde je noha?", "Je mrtvá a už se nevrátí." - "Už je to dýl než rok, Cindy!" - "Ginger ale byla pro Spice Girls tak důležitá!", "Vemte si to, pane, je to dobrá svačina.", "Dookie, vem si to!" - "Jo." - "CO JÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉ!" :D ()

Galerie (38)

Zajímavosti (44)

  • Film byl distribuován stejnou společností (Dimension Films) jako snímek Vřískot (1996), který paroduje. (Stocki)
  • Scénář vznikl kombinací dvou scénářů k nerealizovaným filmům. (lubos111)

Související novinky

Paramount oznámil řadu nových projektů

Paramount oznámil řadu nových projektů

12.04.2024

Pokud přítomnost na letošní konferenci CinemaCon v Las Vegas pojalo nějaké hollywoodské studio ve velkém a hodlalo se co nejvíc předvést před kinaři z celého světa, byla to nejspíš společnost… (více)

Mlčenlivý Bob zabijákem?

Mlčenlivý Bob zabijákem?

24.08.2006

Kultovní figurka na filmařské šachovnici, režisér Kevin Smith, poskytl další informace o svém příštím filmu, do něhož se pustí poté, co skončí s propagací aktuálních Clerks 2. Jak už ohlásil dříve,… (více)

Reklama

Reklama