Reklama

Reklama

Scary Movie: Děsnej biják

  • USA Scary Movie (více)
Trailer

Obsahy(1)

Zabiják v masce sleduje Cindy i její přátele. Má něco společného s tajemstvím loňského léta? Cindy a parta jejích nic netušících přátel se musí mít na pozoru... (SPI Film)

Videa (1)

Trailer

Recenze (680)

lesumir 

všechny recenze uživatele

VSechny dily Scary Movie nemuzu ani vystat, je to vrchol trapnosti az na tenhle prvni dil. SLo znat, ze tvurci nejsou uplne zkazeni a jeste vi, co muze divaka pobavit, ne ho pohorsit. Nektere scery jsou perfektne zparodovany, dost jsem jsem bavil a to si myslim, ze je hlavni u tohohle zanru :) 3/10 ()

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Po shlédnutí traileru jsem se nemohl dočkat na film. Já sám jsem fanouškem hororu (ale ne typu Vřískot). Byl jsem velmi spokojen s tím, co mi bratři Wayansové předvedli. Je tu ale jeden problém. Několik vtipů nepochopíte pokud jste neviděli parodovanou předlohu, což asi hodně lidí odsoudí. Ale já vás upozorňuji - dodívejte se až do konce... Děsnej Biják dává výrazu "erotická zábava" nový rozměr, protože ty scény jsou opravdu k popukání. Obsazení je velice příjemné. Výstup Shannon Elizabeth je velice zábavný. Marlon Wayans je jasně nejlepší součástí filmu. I celkem neznámí herci předvádí skvělou práci, hlavně Anna Faris. Některé gagy jsou neskutečně k popukání a válet se po zemi budete asi dva dny (hlavně u parodie na Matrix), ovšem některé jsou přeci jen trapné. Scénář je opravdu dobře napsán i přesto, že některé scény jsou přesnými kopiemi parodovaných filmů, hlavně Vřískotu. Děsnej Biják se stoprocentně zapsal do dějin parodií zlatým písmem. Ale musím být přeci jen o něco přísnější. Dávám průměrné hodnocení. K parodiím typu Žhavé Výstřely či Policejní Akademie to má daleko. ()

Reklama

Lacike 

všechny recenze uživatele

Jedna z mojich najobľúbenejších paródii ma baví aj po rokoch. A to napriek tomu, že je to do veľkej miery aj negerská komédia so zhúleným černochom (Marlon Wayans a jeho what's up je geniálne) alebo nonstop narážkami na homosexualitu jedného z nich (rovnako fantastický Shawn Wayans). Dokonca aj tých pár nechutných vtipov ma rozosmialo. Strašne ma baví, že to má kostru príbehu z ďalšej mojej srdcovky a to Vreskotu. Skvele sa tu paroduje aj kopa ďalších 90tkových hororov, ale zabŕdne sa aj do iných obvykle podozrivých žánrov. Pritom sa ešte nevykrádajú doslovne jednotlivé scény, ale len sa na ne veľmi vtipne odkazuje. Celému filmu ale kraľuje nádherná a neskutočne vtipná Anna Farisová. V tej dobe ešte brunetka a sekne jej to v akejkoľvek farbe. Rovnako skvelí sú aj ostatní viac či menej známi herci. Vyzdvihnem aspoň neznámeho Dave Sheridana ako totálneho dementa Doofyho. Až sa divím, že sa z neho nestala komediálna hviezda. No a vďaka krátkej stopáži to neskutočne odsýpa, takže aj po rokoch to je pecka, ktorá ma na mnohých miestach rozosmiala. CZ dabing je tiež parádny. Hlavne Procházka si toho Marlonovho zhúlenca vychutnáva. 9/10. ()

Vančura 

všechny recenze uživatele

Je to tak strašně blbé, až je to často hodně vtipné, osobně jsem se u toho nasmál dost a dost. Vřískot je podle mě sračka (a Tajemství loňského léta snad ještě větší) , která si o zparodování přímo říkala, a tomuhle filmu se to prostě povedlo. Aby to ale podle mě fungovalo, musí mít člověk v paměti parodované originály, což v kombinaci s některými narážkami na dobové věci podle mě povede k tomu, že tenhle film bude rychle stárnout (už teď mi přijde hodně zaseklý v době svého vzniku) a jeho vtipnost se bude vytrácet (byť je samozřejmě možné, že něco je vtipné samo o sobě, i když člověk nezná originál). Btw. Carmen Electra je zde naprosto oslňující. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Nejrůznější parodie zažívaly své zlaté období na přelomu 80-90 let, kdy filmy tipu Žhavé výstřely či Bláznivá střela pobláznili nejednu generaci a tak je tomu i dodnes. Proto si tvůrci usmysleli, že by nebylo od věci udělat si srandu nejen z akčních, válečných a dobrodružných filmů, ale této pocty by se mělo dostat i několika oblíbeným hororovým kouskům. Kdo v té době neznal Vřískot, Tajemství Loňského léta, Záhadu v Blair Witch či Šestý smysl? Stačilo k tomu humorně vložit i něco z Matrixu a úsměvné dílo bylo dokonáno. Teď jen aby se na to ještě někdo podíval a neusnul u toho nudou. Proto bylo potřeba vymyslet dostatečný počet hlášek, sexuálních – homosexuálních narážek, netradičních a místy trošku bizarních situací, přidat trochu zhulenosti a nechutností a výsledkem byl opravdu „Děsnej biják“. Osobně hodnotím tehle film za nejlepší z celé série. Je to jedna z nejlepších parodií na horory jaké jsem zatím viděl. Začátek je sice trošku slabší, ale potom se to už rozjede a o zábavu není nouze. Nejlepší na celém filmu je vrahovo repování a následný masakr:)) ()

Galerie (38)

Zajímavosti (44)

  • V jedné scéně říká Cindy (Anna Faris) ve své ložnici Bobbymu (Jon Abrahams) v původním znění: "Would like to have a little bump-bump?" Tato věta byla původně ve scénáři prvního Vřískotu (1996), ale později byla změněna na: "Would you like to have a little raw footage?" (Stocki)

Související novinky

Paramount oznámil řadu nových projektů

Paramount oznámil řadu nových projektů

12.04.2024

Pokud přítomnost na letošní konferenci CinemaCon v Las Vegas pojalo nějaké hollywoodské studio ve velkém a hodlalo se co nejvíc předvést před kinaři z celého světa, byla to nejspíš společnost… (více)

Mlčenlivý Bob zabijákem?

Mlčenlivý Bob zabijákem?

24.08.2006

Kultovní figurka na filmařské šachovnici, režisér Kevin Smith, poskytl další informace o svém příštím filmu, do něhož se pustí poté, co skončí s propagací aktuálních Clerks 2. Jak už ohlásil dříve,… (více)

Reklama

Reklama