Reklama

Reklama

Scary Movie: Děsnej biják

  • USA Scary Movie (více)
Trailer

Obsahy(1)

Zabiják v masce sleduje Cindy i její přátele. Má něco společného s tajemstvím loňského léta? Cindy a parta jejích nic netušících přátel se musí mít na pozoru... (SPI Film)

Videa (1)

Trailer

Recenze (680)

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Paródia - žartovná, komická, výsmešná obmena, napodobenina vážneho umeleckého diela. Túto definíciu zo slovníka cudzích slov "Scary Movie" spĺňa do posledneho písmena. Preto jej aj prideľujem aspoň tú jednu hviezdičku. Lenže pre mňa, ako obdivovateľa horrorových filmov, je to skoro až urážajúca záležitosť. Nedokážem sa baviť pri primitívnom zosmiešňovaní scén, ktoré pokladám za klasiku horrorového filmu. Verím však, že pre poďobaných puberťákov, s ktorými lomcujú nevybité sexuálne pudy, je to parádna zábava. * ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

No co. Takhle dobrý parodie se už dnes netočí. Jistě v tom hraje velká porce nostalgie, ale jako správný party film slouží Scary movie stále stejně skvěle i dnes. Rozhodně to má něco do sebe a i jsem se občas zasmál. Z dnešního pohledu jsem se i více bavil, jelikož už jsem většinu filmů, co tenhle kousek paroduje, viděl...81% ()

Reklama

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Parodie na sérii která se některými díly úspěšně zparodovala sama? Ale jo proč ne po letech jsem si i tuhle sérii zopakoval a u jedničky jsem se velice slušně bavil. Samozřejmě, že základem k tomu aby si člověk některý určitý vtipy užil je dobrá znalost Vřískotu na jehož parodování stojí hlavní dějová linka, ale i jiných hororů, protože jak už je tomu zvykem nejde tu jenom o Vřískot, ale jsou tady odkazy i na jiný filmy. Samozřejmě, že by občas neškodilo ubrat na vtipech založených na tělních tekutinách. Teda ne, že by mě to nějak pohoršovalo, ale většinou to vyzní spíš nechutně a trapně než vtipně, ale takových situací je tu naštěstí minimum a spousta nekompromisních fórů to naštěstí přebije, takže za mě nakonec celkem spokojenost což už pak úplně neplatí pro pokračování, ale to už je zase jiná kapitola. Každopádně jednička na ty pohodový čtyři hvězdice klapne.75% ()

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Po shlédnutí traileru jsem se nemohl dočkat na film. Já sám jsem fanouškem hororu (ale ne typu Vřískot). Byl jsem velmi spokojen s tím, co mi bratři Wayansové předvedli. Je tu ale jeden problém. Několik vtipů nepochopíte pokud jste neviděli parodovanou předlohu, což asi hodně lidí odsoudí. Ale já vás upozorňuji - dodívejte se až do konce... Děsnej Biják dává výrazu "erotická zábava" nový rozměr, protože ty scény jsou opravdu k popukání. Obsazení je velice příjemné. Výstup Shannon Elizabeth je velice zábavný. Marlon Wayans je jasně nejlepší součástí filmu. I celkem neznámí herci předvádí skvělou práci, hlavně Anna Faris. Některé gagy jsou neskutečně k popukání a válet se po zemi budete asi dva dny (hlavně u parodie na Matrix), ovšem některé jsou přeci jen trapné. Scénář je opravdu dobře napsán i přesto, že některé scény jsou přesnými kopiemi parodovaných filmů, hlavně Vřískotu. Děsnej Biják se stoprocentně zapsal do dějin parodií zlatým písmem. Ale musím být přeci jen o něco přísnější. Dávám průměrné hodnocení. K parodiím typu Žhavé Výstřely či Policejní Akademie to má daleko. ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Tohle je úžasná parodie, dá se dokonce říci, že mezi všemi různými parodiemi hraje prim. Člověk se směje nahlas od začátku do konce a je to prostě jízda. Škoda, že takových vtipných a originálních parodií není vícero. Ale díky aspoň za tuhle parodii. Dávám čyři hvězdičky a tleskám tvůrci scénáře, protože originalita je zde cítit v každém záběru... ()

Galerie (38)

Zajímavosti (44)

  • V jedné scéně říká Cindy (Anna Faris) ve své ložnici Bobbymu (Jon Abrahams) v původním znění: "Would like to have a little bump-bump?" Tato věta byla původně ve scénáři prvního Vřískotu (1996), ale později byla změněna na: "Would you like to have a little raw footage?" (Stocki)
  • Pracovní názvy filmu boli: Last Summer I Screamed Because Halloween Fell On Friday The 13th a Scream If You Know What I Did Last Halloween. (Stocki)

Související novinky

Paramount oznámil řadu nových projektů

Paramount oznámil řadu nových projektů

12.04.2024

Pokud přítomnost na letošní konferenci CinemaCon v Las Vegas pojalo nějaké hollywoodské studio ve velkém a hodlalo se co nejvíc předvést před kinaři z celého světa, byla to nejspíš společnost… (více)

Mlčenlivý Bob zabijákem?

Mlčenlivý Bob zabijákem?

24.08.2006

Kultovní figurka na filmařské šachovnici, režisér Kevin Smith, poskytl další informace o svém příštím filmu, do něhož se pustí poté, co skončí s propagací aktuálních Clerks 2. Jak už ohlásil dříve,… (více)

Reklama

Reklama