Reklama

Reklama

Líbej mě

(festivalový název)
  • Švédsko Kyss mig (více)
Trailer

Obsahy(1)

Dvě třicátnice, Mia a Frida, se poprvé setkají na zásnubní hostině svých rodičů. Miin otec Lasse a Fridina matka Elisabeth se budou brát. Lasseho dcera Mia se vrací domů se svým přítelem Timem a přípravy jejich svatby jsou také v plném proudu. I přes složitou rodinnou situaci se mezi Miou a Fridou probudí silný cit, který nejde zastavit. (lenuse)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (42)

IrmaVep 

všechny recenze uživatele

Jo, tak takový příběh se mi nikdy neomrzí... a můžu to vidět třeba na tisíc způsobů. Je jedno, z jaké země vzejde, v jakém čase se odehrává... kultuře, společnosti, náboženství, sex. orientaci. Vždy je to milé a u mě osobně to bývají někdy horší, někdy lepší tři hvězdičky. Tenhle konkrétní film ale má několik plusů, které ho v mém hodnocení povyšují po prvním shlédnutí o třídu výš než ostatní (a kdoví, jestli zůstane u jedné, až ho uvidím po nějakém čase třeba znova). A myslím, že všechny ty věci už tu i zazněly: kamera, hudba, příjemné tempo, navíc pro mě exotická švédština, sympatické herecké obsazení... a konec:) Nemůžu si pomoct, jsem měkejš. Opravdu hodně mě zaujal vývoj Mii, to mě vážně bavilo sledovat a představitelka je hodně šikovná a nakonec i hezká ženská. Ale úplně zbožňuju Fridu, jak ta se umí podívat s tím svým úsměvem... Co mi úplně nesedlo, bylo chování rodičů, především Lasseho, který mi celou dobu připadal "nějaký", ale najednou se u něj projevila úplně jiná nátura (pro dobro věci) a pak mě zarazilo něco u scény na letišti. Ne příběhově, ale jakože technicky, nebo jak bych to... v první chvíli jsem vůbec nechápala, kdo je teda kde a kdo je ještě tady a kdo už tam... :D No, ale jinak nádhera, koho zaujal tenhle film, doporučuju již zmíněné "Fucking Amal" a "Imagine Me and You". P.S. Děkuju za titulky pbg. ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Ach jo, život nás holt někdy připraví do prekérní situace a teď co s tím? Každý máme něco v genech po našich předcích a při nějaké příležitosti si to citelně uvědomujeme s tím, že jsme rádi a nebo naopak. Nevím jak Mia, ale možná to by ten pravý okamžik sebepoznání a ovlivnil její rozhodnutí jak žít dál. Nevím, jestli bude šťastná, ale to ukáže čas............ ()

Reklama

claudel 

všechny recenze uživatele

Filmová výzva číslo dvě v karanténě - průzkum světové kinematografie, Švédsko. Po čase zase výtečný evropský film ze severské produkce. Ženský pohled za kamerou je znát, nesmírně citlivě natočeno s propracovanými dialogy, všechny scény u stolu jsou precizní. Nádherná kamera jde ruku v ruce s nádhernou hudbou. Jen jsem si celou dobu říkal, že Mia je hodně netypická Švédka, takže mě nepřekvapuje, že pochází ze Španělska. A celkově pozitivní zážitek korunuje ještě moje astrologická úchylka, že jsou obě hlavní představitelky ve znamení Berana a Panny. Tahle kombinace je pro mě v současné době osudová. ()

sochoking 

všechny recenze uživatele

Koniec mohol byť namakaný, keby Mia za ňou prišla na to mooolo a Frida by sa postavila a zmizla niekde v prdeli, v dave. A v snahe ju rýchlo dohnať, opäť by sa jej stratila za nejakým múrikom a už nikdy by sa nestretli, to by bola iná šupa! Ale kedže vedeli, že my, mladiství by sme to nerozdýchali, tak to tak aj skončilo, ako skončilo a keby som predtým nevidel toto, tak by som to možno s hodnotením aj trošku popreháňal, bo kde sú lesby, tam ja vymäknem ( na rozdiel od toho šuhajka tam dole, ktorý vytvrdne)! ()

jafuska 

všechny recenze uživatele

Film,který je opět s lesbickou tématikou a to já můžu, ono je vlastně jedno kdo koho miluje, hlavní, je jestli je člověk s tím dotyčným štastný, a proč by se nemohli milovat dvě ženy? není na tom nic špatného, ale více se mi líbila Frida, měla v sobě více ženskosti, ale to je jen můj úhel pohledu, pro mě velmi dobře a pěkně natočený film. ()

Galerie (26)

Reklama

Reklama