Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Děj filmu začíná v roce 1956, kdy asistent manažera Manchesteru United Jimmy Murphy dává mladíkovi Bobbymu Charltonovi šanci zahrát si v prvním týmu klubu přezdívanému "Busby Babes". Manažer Matt Busby mezitím přesvědčí tajemníka anglické fotbalové ligy Alana Hardakera, aby umožnil Manchesteru United startovat v Evropském poháru. Tým sklízí úspěchy jak doma, tak v zahraničí. V únoru 1958 je anglický tým ochromen leteckou katastrofou, neboť poblíž Mnichova se zřítí letadlo s hráči United. Nehodu nepřežije celkem 23 lidí, včetně osmi hráčů Manchesteru United. I přes katastrofu Manchester United dojde v roce 1958 až do finále FA Cupu. (Ruud36)

(více)

Recenze (110)

Vijolet 

všechny recenze uživatele

Pro fanoušky Manchesteru United je tento film určitě povinností. Všem ostatním ho mohu jen doporučit. Výborné drama z fotbalového prostředí, ale o fotbal jako takový, ve filmu vůbec nejde. Takže film zaujme i diváky, co se o sport přiliš nezajímají. Film obsahuje skvělé herecké výkony a místy i vtipné hlášky... ()

Franc1s 

všechny recenze uživatele

Díky za doporučení a doporučuji dále. Film o fotbale, ale nejen pro fanoušky fotbalu. Skvělý, ale drsný příběh založen na skutečných událostech potržen famozní atmosferou. Výkonem Šéfa a trenéra. Konečně znovu film,který nepotřebuje mega bomba americký hvězdy, ale silný příběh,cit a um takový film natočit. Kdyby,byl i o něco pro mě lepší soundtrack dávám pět hvězd. ()

Reklama

A.Beech 

všechny recenze uživatele

Film určený predovšetkým fanúšikom Manchestru United - teda napríklad mňe. Tým pádom som sa na "United" pozeral úplne inak, ako len na nejaký sfilmovaný dokument o futbalovom klube. Skvelé zachytenie histórie klubu a atmosféry a hlavne 2 skvelé herecké výkony. Vynikajúci David Tennant a (ťažko nájsť správne slovo) ohromujúci Dougray Scott spravili z filmu skvelý futbalovo-filmový zážitok. Film ktorý ukázal to, na čom je dlhé roky postavený úspech Man Utd - Never Give Up. 5* a žiadne "ale". There's only one United. ()

hendrich6 

všechny recenze uživatele

Fotblových filmů je velmi málo a těch povedených ještě daleko míň, a tak jsem s radostí uvítal drama United o tragické události z roku 1958.I když je to tv film, tak je z produkce BBC a to už zaručuje určitou kvalitu.A kvalitní taky skutečně je,komorní herecké výkony a citlivá hudba jasně dopomáhají ke skutečně pěknému filmovému zážitku.Trochu mě jen mrzelo, že nebyly, kromě pár minut z tréninků, žádné scény a záběry ze hřiště,což určitě ke sportovním snímkům patří.Celkově ale dobrá podívaná,nemůžu jít níž než 80% ()

Rokle 

všechny recenze uživatele

"Ne, to není o jejich památce. Je to o tom ukázat světu, co jsme zač. Ukázat světu, že nás tragédie nezlomí. Protože naše budoucnost bude mít základy v tom, jak se dnes zachováme." Přesně! A já se jen ptám. Proč nejsme schopni natočit TV film, který dokáže s takovou důsledností a faktickým popisem zobrazit významnou událost, která poznamenala jeden světově známý fotbalový klub? Témat by se tu našlo také dost. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (4)

  • Sir Matt Busby vyhrál 5 ligových titulů, 2 FA Cupy a 1 Evropský pohár. Jako manažer Manchester United odešel do penze v roce 1971. Zemřel v roce 1994. (Babba)
  • Jimmy Murphy zůstal u Manchester United až do svého odchodu do penze v roce 1971. Jako jediný trenér v historii postoupil s Walesem na mistrovství světa. Zemřel v roce 1989. (Babba)
  • Sir Bobby Charlton sehrál za Manchester United 758 zápasů a dal 249 branek. V roce 1968 byl kapitánem Busbyho týmu, který získal Evropský pohár. (Babba)

Reklama

Reklama