Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Děj filmu začíná v roce 1956, kdy asistent manažera Manchesteru United Jimmy Murphy dává mladíkovi Bobbymu Charltonovi šanci zahrát si v prvním týmu klubu přezdívanému "Busby Babes". Manažer Matt Busby mezitím přesvědčí tajemníka anglické fotbalové ligy Alana Hardakera, aby umožnil Manchesteru United startovat v Evropském poháru. Tým sklízí úspěchy jak doma, tak v zahraničí. V únoru 1958 je anglický tým ochromen leteckou katastrofou, neboť poblíž Mnichova se zřítí letadlo s hráči United. Nehodu nepřežije celkem 23 lidí, včetně osmi hráčů Manchesteru United. I přes katastrofu Manchester United dojde v roce 1958 až do finále FA Cupu. (Ruud36)

(více)

Recenze (110)

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Popravdě jsem se o film zajímala jen z toho důvodu, že můj bratr je tímto klubem posedlý až tak, že si dal jejich zkratku vytetovat. Nečetla jsem tedy námět a jen tak ze zvědavosti si film sehnala s tím, že ho v nejhorším vypnu. Nejsem vůbec fotbalový fanoušek, vlastně celkově nejsem sportovně založená :-), ale "United" mě hodně mile překvapil!. Ve filmu nejde ani tolik o fotbal, jako spíš o vytrvalost, sílu a snahu "povstát z popela", aby smrt hráčů nevyšla vniveč. Někomu se to může zdát jako patos, ale atmosféra a záběry byly opravdu pastvou pro moje oči. Vlastně bych vůbec nepoznala, že se jedná o televizní film, přestože malý rozpočet je znát (ale absence ukázky zápasů pro mě samotnou byla úlevou). Herci v čele s O'Conellem a Tennantem byli výborní a příběh také zaujal. Takže za mě 4*, kdybych byla fanouškem Manchesteru, dám těch 5,ale.. ()

Prochy38 

všechny recenze uživatele

Hodně, hodně kvalitní skoro až dokumentární film. Jako zarytý fanoušek Manchesteru United jsem bral tento film jako povinnost. A zklamání se rozhodně nedostavilo. Výborná atmosféra, dobře zpracované zázemí Old Trafford (snad to píšu dobře), a zákulisí personální taky dobré. Moc toho o té události nevím, jen vím, že se to stalo. Takže jak moc věrohodné to je nebo přesné nejsem schopen posoudit, alr věřil bych tomu každý okamžik. Samotné okamžiky přímo po havárii byly moc dobře udělané! Na 5* to není, na to mi to přišlo celkově dost ... jak to říct... rozhárané... Ale spokojenost určitě! ()

Reklama

misterz 

všechny recenze uživatele

Ja nikdy neberiem vypäté emotívne situácie za nátlakové, pokiaľ vychádzajú z reálu alebo plynú prirodzene. Takže z toho pohľadu výborná emotívna záležitosť, pretkaná smútkom od začiatku do konca. Dejová linka ma síce oslovila menej - pomerne dosť pre mňa otravných dialógov - no na nadpriemer to určite stačí. 75/100 ()

Ještěřák 

všechny recenze uživatele

**** Because football matters. Ale nikdo mi nevymluví, že tvůrci měli prachy jenom na jednu digitální scénu, a že herecký ansámbl nikdy předtim ani potom pořádně nekopl do balonu. _____ Podobný film jako MAURICE RICHARD, akorát víc "o sportu bez sportu". Lepší než DAMNED UNITED. Horší než hnědooký holky a pistácoivá Deli. ()

Kwaichi 

všechny recenze uživatele

Film ktorý upútal skôr emočným zážitkom ako špeciálnymi efektmi a násilím. Takých dnes už veľa nevidíme. Manchaster United je skutočne svetový unikát. Aj napriek ťažkým skúškam, ktoré ho sprevádzali od jeho vzniku podáva neustále skvelé výkony. Bud to asi tým, že ľuďom v ňom nejde len o peniaze, ale hlavne o pôžitok z hry a potešenie fanúšikov. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (4)

  • Jimmy Murphy zůstal u Manchester United až do svého odchodu do penze v roce 1971. Jako jediný trenér v historii postoupil s Walesem na mistrovství světa. Zemřel v roce 1989. (Babba)
  • Sir Matt Busby vyhrál 5 ligových titulů, 2 FA Cupy a 1 Evropský pohár. Jako manažer Manchester United odešel do penze v roce 1971. Zemřel v roce 1994. (Babba)
  • Sir Bobby Charlton sehrál za Manchester United 758 zápasů a dal 249 branek. V roce 1968 byl kapitánem Busbyho týmu, který získal Evropský pohár. (Babba)

Reklama

Reklama