Reklama

Reklama

Po prvním masakru v roce 1974 se podezření obyvatel městečka obrátilo proti rodině Sawyerových. Rozvášněný dav dům Sawyerových obklíčil, vypálil a celou rodinu do posledního člena vyvraždil. Když se o několik desítek let později dívka jménem Heather dozví, že po své babičce zdědila nemovitost v Texasu, rozhodne se společně s několika kamarády vyrazit na výlet a svůj nově nabytý majetek si prohlédnout. Po příjezdu zjišťuje, že zdědila velkolepé sídlo. Hrůza, která se ukrývá ve sklepení, na své objevení ale teprve čeká. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (15)

Trailer 1

Recenze (391)

castor 

všechny recenze uživatele

Kudrlinky (abychom mohli říct, že máme jakýs takýs děj) tvůrci nabalili na story kolem nenávistných vidláků z jednoho zapadákova, kde se před časem konala čistka jedné rodinky, základ je ale pochopitelně stejný. S neustále zapnutou motorovou pilou tu pobíhá týpek s image robustního vraha postrádajícího osobnost, aby brzy zjistil, že do rodného města se vrací jeho jediná žijící příbuzná. Ta coby batole před dvěma dekádami přežila právě ono řádění vidláků. Vědátoři budou samozřejmě zklamaní, ti ostatní, kteří vědí, kdo byl Tobe Hooper a že vytvořil jeden z pilířů gore filmu, si tohle stále se opakující schéma, ve kterém někdo utíká, schovává se, je mučený, dělá nelogická rozhodnutí nebo se poctivě nasírá, jaksepatří užijí. Je nicméně škoda, že tvůrci (oproti dvěma předchozím dílům/pokračováním – kdo by se v tom vyznal?) nepřišli taktéž se špinavým vizuálem a brutálním násilím. Coby producent totiž na filmy dohlížel samotný Michael Bay, který dokazoval, že pokud najme výtvarně a klipařsky zajímavého režiséra, jeho předělávky slušně sypou. A baví. Tady je rozjezd slabší, násilí žádná hitparáda, logické lapsy začínají velmi záhy (cestou naberu hošana, kterého neznám a ještě ho nechám ve svém novém bejváku samotného?) a mladé maso na porážku v klíčových situacích vždycky běží tam, kam by neběžel divák. A ani tu bradavku neukáže. Je tu až nesympaticky velké množství náhod a špatně napsaných postav, které svým nedůvtipem o to snáz a legračněji končí pod zoubky pily Leatherfacee. Z hlavy to celé zase samozřejmě vyšumí poměrně rychle, přesto je ta půldruhá hodinka i díky Alexandře Daddario a jejímu outfitu vlastně nakonec fajn. Nejen proto, že rodina je nadevše. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Tak a pro mě Texaský masakr skončil. Neříkám že to bylo špatné ale už to nemá grády a navíc Leatherface vypadá strašně komicky a hlavně nestrašidelně. Nápad byl rozhodně zajímavý a já se těšil že uvidím prakticky hned to co se dělo po prvním originálním dílu. Byl to zajímavej námět, ale bohužel naprosto pohřbený režisérovou sterilitou. Ascénář i když byl zajímavý tak měl tolik děr a nedodělků že se mi chtělo brečet(a při tom nad takovýma věcma většinou mávnu rukou). Další velkou nevýhodou je to že film postrádá základní ingredience téhle série. A to krve je žalostně málo, atmosféra neexistuje a syrovost je naprosto na ústupu. Takže nám zbylo jen průměrné vraždění a slabý podprůměr týhle pily.Třetí hvězdu dávám za cameo Hansena. ()

Reklama

juta 

všechny recenze uživatele

Jen těžko bude nějaké pokračování texaského masakru lepší, než to z roku 2003. Tam bylo všechno dokonalé - atmosféra, herci a hlavně Leatherface. Tady to moc neklapalo. Zde se jedině dobře dívalo na Alexandru. Z chlápka s pilou žádný strach nešel, jak stavbou těla, tak ani maska ve mě nevyvolala pocit strachu, nebo úzkosti. Příběh docela zvláštní a SPOILER: dost mě překvapilo, jak se Alexandra tak rychle spřátelila se zabijákem, když před několika okamžiky zabil jejího kluka a další její kamarády... ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Černovlasá blbka si nepřečte dopis, blb, její přítel, se pokusí prorazit pancéřovanou bránu. Temné dědictví nakonec přinese štěstí jen dědičce. Žádný zázrak, ale místy ucházející gore, kopka mrtvol a kožená tvář potěší. Jen mi uniklo, co se stalo se synem starosty. Proč digitální oheň? Digitální gore? Kamera slušná, hudba standardní. Na jedno podívání dostačující oddechovka. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Letos je trendy viset na háku. Leatherface jako modní návrhář řídí tuhle krvavou show a modely a modelky nechal napochodovat na molo, aby mu předvedly svá těla v celé své kráse. A pak chladnokrevně rozhodl, jakou část odřízne z jejich těla jako první. Má nejlepší přehled co je "in", jeho maska z lidské kůže nepodléhá žádným modním vlnám a motorová pila je jeho věrná kamarádka i nadále. Letošní rok nám začíná pěkně krvavě. Leatherface se sice s ničím nepáral. Řada brutálně syrových scén převládá. John Luessenhop je poměrně velmi nenápadný režisér. Skvěle si vedl v gore sekvencích a neopomněl na syrovost snímku, ale nejlepší částí jeho slasheru je prostředek. Začátek se sice táhl, ale pak se to pěkně rozjelo. A Leatherface vzhledem k nízkému počtu postav mladých lidí (napočítal jsem pět), kteří mu byli poslání pod zoubky pily, tak nakonec musel ještě rozfiknout i místní vidláky. Klady: výborně realistické gore + sekvence porcování lidských těl patří k tomu nejlepšímu + snaha o syrovost snímku + výborná výprava + Alexandra Daddario a její odhalený pupík + prostřední část filmu, která má největší náboj + větší prostor pro Leatherface, nejbrutálnější scénou je přeříznutí visícího mladíka na háku vejpůl + znatelná snaha po inovaci v závěrečné třetině filmu + neotřelý závěr + podtitulková sekvence. Zápory: pomalý rozjezd - panovaly nejasnosti v jaké době se film odehrává. Mé hodnocení: 100% ()

Galerie (66)

Zajímavosti (30)

  • Jedna zo skutočných piesní Treya Songza je počuť v pozadí, keď jeho postava hrá biliard. (Arsenal83)
  • Podľa spoluscenáristu Adama Marcusa bol útok na dodávku a sekvencie karnevalu a bitúnku v pôvodnom scenári oveľa krvavejšie a prepracovanejšie, ale potom to prepísali a zmiernili. (Arsenal83)

Reklama

Reklama