Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Plánovaný letní tábor byl zrušen, skupinka dětí od 10 do 16 let si tak navzdory pravidlům udělá vlastní výlet a v kradené lodi si vyjede na neobydlený ostrov. Když jim loď v noci uplave, jsou ponecháni na ostrově sami na pospas osudu a jejich „dovolená“ se promění v noční můru... (Pan.Antonin)

Recenze (3)

kondor77

všechny recenze uživatele

Viděl jsem ruskojazyčnou verzi a přestože mi není tento jazyk cizí, tak ne úplně jsem vše "pobral". Proto nebudu hodnotit, ale přišlo mi to, jako reálnější variace na Pána much. ()

GAVIN17 

všechny recenze uživatele

Výlet do letního tábora bude tento rok zrušen.Děti v dánském dětském domově to nechtějí přijmout. Rychle se shodují na plánu uskutečnit prázdninový výlet. V pronajatém člunu se 15 dětí a dospívajících s kempovým vybavením dopraví na jeden z neobydlených ostrovů v Dánsku.Začíná dobrodružství bez dospělých. Ráj je v Baltském moři. V noci je ale loď přílivem odplavena do moře.Chlapci a dívky uvíznou na ostrově.  Přežití v divočině je napřed hravou zábavou. Ještě je tu prostor pro první vyznání- dívky a chlapci, ale i chlapci s chlapci se sblíží. Prvotní idylou ale otřásla první tragická nehoda.  Po několika dnech se konflikty zhoršují. Skupina se rozpadá. Čtyři z velkých kluků utvoří svoji vlastní tlupu. Od těch zprvu dobrých kamarádů se stávají obludní bojovníci, kterým náhle zmizí veškerý morální úsudek. Děti směřují k katastrofě ... Tolik stručný obsah filmu, který v mnohém evokuje "Pána much" od Williama Goldinga. Filmová klasika světoznámého dánského tvůrce Lasse Nielsena, jehož filmy patří k mým absolutně nejoblíbenějším vůbec (Du er ikke alene, Maske ku vi, Dragen)Film je velice působivým dílem, ale pro mne až s příliš krutými momenty a tak mu dávám 80%. ()

Galerie (30)

Reklama

Reklama