Reklama

Reklama

Procitnutí

(seriál)
  • USA Awake
Drama / Mysteriózní / Krimi / Fantasy / Sci-Fi
USA, 2012, 9 h 19 min (Minutáž: 43 min)

Tvůrci:

Kyle Killen

Hrají:

Jason Isaacs, Laura Allen, Steve Harris, Dylan Minnette, BD Wong, Michaela McManus, Wilmer Valderrama, Cherry Jones, Laura Innes, Daniela Bobadilla (více)
(další profese)

Epizody(13)

Obsahy(1)

Po těžké automobilové nehodě, která vzala život jednomu členu z jeho rodiny, žije policejní detektiv Michael Britten (Jason Isaacs) střídavě ve dvou alternativních realitách. V jedné z nich zemřel jeho syn, ve druhé manželka.
V obou realitách řeší jiné případy, v každé z nich nachází jiné stopy. V momentě, kdy z toho má v hlavě parádní nepořádek, kdy se mu oba světy začnou slévat v jeden, zjišťuje, že některé stopy z jedné reality se mu hodí v realitě druhé. (joehot)

(více)

Recenze (124)

aslavey 

všechny recenze uživatele

Pilot: Velmi zdařilé. Skvělej nápad, herci na jedničku (a Laura je ještě k tomu krásná :) ). Sice neměl takovej spád, ale přesto se těším na další díly a to je podle mě to nejhlavnější :) Po 3 dílech: Víceméně pořád trvá nadšení. Možná i víc, než jen po pilotu. Přesto tak nějak sleduju ty pochody, jak to tam vlastně funguje a malinko by to chtělo dovysvětlit. Hlavně nevím, jestli je v jedné realitě stejný datum jako hned ten den v té další. A jestli se probudí do reality v noci hned když usne? To by měl být dost nevyspalej? A nebo žije 2 dny v jednom? Tím pádem má jeho den 48 hodin? Věřím ale, že se vše dovyjasní :-) Koukám dál :-) ()

Pajky3 

všechny recenze uživatele

Dost možná byl tohle mnou nejočekávanější seriál sezóny 2011/12. Bohužel však u mě úplně nenaplnil očekávání. Hlavně ze začátku jsem měl problém, tak trochu jsem se ztrácel a tak trochu mi to přišlo jako obyčejná kriminálka. Prvních pár dílů na mě působilo vysloveně průměrně. Ale pak pro mě přišlo výrazné zlepšení a s přibývající díly konečně přišel ten pocit chuti: "chci koukat dál" a "jak tohle dopadne". Rozvinutí a pátrání po konspiraci bylo o moc lepší než obyčejný případy. Jsem rád, že seriál se smířil s koncem a je v podstatě uzavřen a důležité věci jsou vyřešeny. Jedno se musí seriálu nechat, a to, že má originální myšlenku. ()

Reklama

Hanys_ 

všechny recenze uživatele

Awake je další důkaz, že i za mořem mají diváci problémy rozpoznat kvalitní materiál, a tak nízká sledovanost poslala ke dnu jeden z nejzajímavějších seriálů posledních let už během první série. Velká škoda - Jason Isaacs si tady střihl šíleného sympaťáka a hlavně poslední 4 díly jedou ve zběsilém tempu (to ale asi hlavně díky tomu, že tvůrci chtěli seriál nějak se ctí ukončit). 8.5/10 ()

3n3my 

všechny recenze uživatele

Zatiaľ sa mi nestalo, aby som bol rád, že sa skončil pomerne vysoko hodnotený seriál už po prvej sérii. Totižto Awake vo svojej podstate a príbehu už nemal divákovi viac čo ponúknuť. Samostatne detektívne ladené časti v strede série sa nedali aj naďalej riešiť nastolenou cestou, preto bolo pre seriál lepšie uchýliť sa k finále a k svojej podstate - čiže k vyriešeniu Michaelových dvoch svetov v posledných častiach. Inak označujem Awake za seriál Jari 2012. ()

erased 

všechny recenze uživatele

Awake sice má své chyby, ale jako celek funguje více než dobře. Jedna série by určitě dokázala poskytnout dostatek prostoru pro vyřešení celé zápletky, je tak docela škoda, že se hodně dílů zabývá pro příběh nedůležitými případy. Ať je totiž celková zápletka sebelepší, seriál zůstává především ve vodách krimi žánru a většina případů ničím nezaujme. I to lákavé téma dvou realit dost trpí, když je prakticky od začátku jasné, jak se věci mají. Především tak seriál funguje na osobní rovině a vůbec by mu neškodilo, kdyby se soustředil pouze na vyrovnávání se s tragédií, řešení rodinných vztahů a případného řešení onoho závěrečného případu. Režie Davida Sladea ještě není tak znatelná jako u Hannibala ale spolu s charismatem Jasona Isaacse v hlavní roli bez problémů utáhne i slabší pasáže. Proto ukončení po první sérii, kdy zůstane hromada motivů otevřená, docela zabolí. Na druhou stranu je takový neuspokojivý závěr docela depresivní ranou ve výsledném vyznění seriálu. ()

Galerie (117)

Zajímavosti (1)

  • Seriál je zmíněn v osmém dílu čtvrté řady seriálu Community (od r. 2009) ve scéně, kdy Troy (Donald Glover) řekne Abedovi (Danny Pudi): "I když riskuju, že zjistím, že žiju dva paralerní životy jako ten chlápek z Awake, nemáš na ten ples už rande?" (UM3L3C)

Reklama

Reklama