Reklama

Reklama

Procitnutí

(seriál)
  • USA Awake
Drama / Mysteriózní / Krimi / Fantasy / Sci-Fi
USA, 2012, 9 h 19 min (Minutáž: 43 min)

Tvůrci:

Kyle Killen

Hrají:

Jason Isaacs, Laura Allen, Steve Harris, Dylan Minnette, BD Wong, Michaela McManus, Wilmer Valderrama, Cherry Jones, Laura Innes, Daniela Bobadilla (více)
(další profese)

Epizody(13)

Obsahy(1)

Po těžké automobilové nehodě, která vzala život jednomu členu z jeho rodiny, žije policejní detektiv Michael Britten (Jason Isaacs) střídavě ve dvou alternativních realitách. V jedné z nich zemřel jeho syn, ve druhé manželka.
V obou realitách řeší jiné případy, v každé z nich nachází jiné stopy. V momentě, kdy z toho má v hlavě parádní nepořádek, kdy se mu oba světy začnou slévat v jeden, zjišťuje, že některé stopy z jedné reality se mu hodí v realitě druhé. (joehot)

(více)

Recenze (124)

anderson

všechny recenze uživatele

ČESKÁ TELEVÍZNA PREMIÉRA: PRIMA COOL = 23.11.2012, réžia českého znenia (PRIMA 2012) = FILIP JANČÍK - Námet seriálu je päťhviezdičkový. Jeho záverečná epizóda, ale prekonala aj LOST a PRISON BREAK dokopy. Teda čo sa odpadovej scenáristickej "invencie" týka. Tvorcovia zdeptaní nezáujmom producentov pokračovať, sa totiž zahrali na Lyncha a naservírovali divákom totálnu negáciu dovtedy pomerne príčetne sa tváriacej zápletky. Moje konečné hodnotenie je teda odpad, ale vzhľadom na pomerne nadpriemerné ostatné epizódy ho ponechám iba v tejto komentárovej forme. (17.11.2012) ()

Luk Skywalker 

všechny recenze uživatele

Tradiční kriminálka, která má netradiční děj protknutý celým seriálem, kdy se střídají dvě reality a nikdo neví, která je skutečná, a s jedním spiknutím. Čekal jsem na závěr, který je celkem nedořešený, ale podle názvu seriálu to vypadá na happy end. Druhá řada není a nebude, tak se nedozvíme, jak to tvůrci měli vymyšlené dále, ale aspoň je to ukončené. ()

Reklama

forkys 

všechny recenze uživatele

Detektivní seriál se skvělou atmosférou. Prvotřídně provedené oddělení dvou realit pomocí barevných filtrů, díky kterým vždy zaručeně poznáte, kde se zrovna Michael nachází. Hlavního představitele seriálu jsem nijak neznal, ale velice mě překvapil a rychle jsme si ho oblíbil. Díky délce celé série ani nehrozí znudění nebo okoukání herců. Už od začátku jsem měl tušení, že vyvrcholení bude muset být podobné jako u seriálu POLDA Z MARSU, že se zkrátka probudí a v posledních deseti minutách vyvrátí předešlých 11 dílů.. Každopádně seriál byl hodně napínavý a poslední 3 díly ze série už jsem nemohl vydržet a dal jsem na jeden zátah. Nebudu už nic prozrazovat, kdo to ještě neviděl, určitě se má na co těšit. ()

Allien.9 

všechny recenze uživatele

Ani zajímavá a originální zápletka (a vlastně ani charismatický Jason Isaacs) nedokázala zachránit nudné a tak nějak nijaké provedení promarněného seriálu s nevídaným potenciálem. S několika vynechanými díly jsem "Procitnutí" horko-těžko dokoukala, ale znovu už bych se na něj asi nepodívala. Závěr, který původně závěrem být neměl (ale znáte to...), nicméně ušel, a to i přesto, že *spoiler* happy-endy *spoiler* moc nemusím.;-) ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

***Celkem 82%***TV/// Obsazení 7/10 Děj 9/10 Napětí 8/10 Akce 8/10/// PLUS: námět, 11 a 12 část, ve kterých dochází k vyvrcholení, napětí, které se stále stupňuje, řešení případů je zajímavé, slušně zahrané, hlavně finále MÍNUS: 13 část je trochu zmatečná, občas je to náročnější na logiku a divák až do konce tápe jak že se to všechno vlastně má, méně známé herecké tváře, i přesto je ale škoda, že seriál končí po první sezóně, potenciál rozhodně má./// Shrnutí: Z nenápadné kriminálky se během pár části stává zdatný konkurent svým jiným seriálovým bratříčkům (Polda z Marsu, Cestovatel), nechybělo moc (snad ještě jedna řada, nebo větší délka jednotlivých dílů) a byl by z Procitnutí kousek hoden mé TOP 20. Proto je i škoda, že si tvůrci s námětem ještě více nepohráli, více nám ho neobjasnili a taky ho více nevyužili. Přesto jsem velice spokojen. ///PS: Je tu znát, že závěr byl hodně rychle spíchnut. Hádám že seriál stopli a tak se narychlo snažili děj zakončit. Pokud tomu tak je, tak to udělali křečovitě, ale pořád lepší než otevřený konec u seriálu, který nikdy pokračovat nebude. ()

Galerie (117)

Zajímavosti (1)

  • Seriál je zmíněn v osmém dílu čtvrté řady seriálu Community (od r. 2009) ve scéně, kdy Troy (Donald Glover) řekne Abedovi (Danny Pudi): "I když riskuju, že zjistím, že žiju dva paralerní životy jako ten chlápek z Awake, nemáš na ten ples už rande?" (UM3L3C)

Reklama

Reklama