Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Beowulf (Christopher Lambert), syn boha temnoty a pozemskej matky disponuje neuveriteľnou silou a technikou boja. Prichádza do zdevastovanej základne, kde zúri tajomná beštia, ktorá postupne vyvražďuje osadenstvo. Beowulf ponúkol pomoc Hoghartovi a jeho dcére Kyre. Ako však zisťuje, všetko je zložitejšie, tajomnejšie a dômyselnejšie, než si spočiatku myslel... (adooo)

(více)

Recenze (64)

Camel91 

všechny recenze uživatele

Můj velice oblíbený film z dětství, úvod filmu silně připomínal Mortal Kombat kdy v kruhu hořel drak - další můj oblíbený film, když mi bylo okolo sedmi :D Film mě bavil, byl akční, chvílemi nádech hororu, hlavní hrdina inspirativní a chvílemi i sexy a to hlavně kvůli přitomnosti dvou hlavních žen. Zpracování na tu dobu dobrý.. je těžké hodnotit filmy, které vznikli před 20ti lety, kord Fantasy. ()

djbarrel 

všechny recenze uživatele

V první řadě by mě zajímalo do jaké doby byl film zasazen, protože ačkoliv protagonisti jezdili na koních, používali meče a podobné věci, na jejich hradě se nacházeli plynové hořáky, elektrická bruska, vysílačka či dalekohled s nočním viděním ... no to nechme být. Film se dle úvodního loga hlásí k filmu Mortal Kombat, ale jeho kvalit dosáhne jen stěží. Příběh není jen dementní, on vlastně chybí zcela, charaktery jsou klišovité a Beowulf ? Nějak nechápu proč se Christopher Lambert k něčemu takovému propůjčil. Monstrum bylo neskutečně gumové a asi proto si libovalo v rozvlněných záběrech ... Celkově fakt hrůza, jen pro otrlé povahy. 16 % ()

Reklama

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Blonďatý Christopher Lambert zabíjející pouhým pohledem, vyprsená Rhona Mitra a cool hudba stačí k tomu, aby do toho filmu člověk šel, i když je mu jasné, že to žádné umění nebude. Zvláštní futuretro, takový až trochu steampunkový Conan... Ona je to opravdu blbost, ale kupodivu takřka čtyřhvězdičková blbost. Beowulf by mohl být ryzím příkladem guilty pleasure, kdybych tento výraz uznával. 3.5* ()

CRYPT 

všechny recenze uživatele

Intergalaktický mstitel BeoWulf, vsazený do středo"sci-fi"věkého hradu. Nemohu si pomoci, ale strašně mi připomínal Geralta z Rivie aka Zaklínače :-)) Každopádně čekal jsem větší brak, ale mou poviností bylo tento snímek shlédnout, ostatně jako každý kde je můj EPIC HERO BeoWulf. Dobrá pominu naprosto otřesnou hudbu a vezmu dva obrovské klady jako sexy Rhonu Mitru její nádherné pozadí i popředí (co si budu namlouvat jsem prostě chlap jako každej druhej) a bezejmennou herečku co hrála Grendelovu matku, při jejím hereckém erotickém výkonu jsem si pomalu odkráčel dát ledovou sprchu, tak mi vychází krásné 2 hvězdičky. Každopádně jako odreagovačka mi to docela sedlo. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Christopher Lambert je asi nejlepším prvkem celého tohoto filmu, který je trochu hororem, trochu akčním filmem, trochu historickým spektáklem, ale nic nedovede dotáhnout do takové podoby, která by skutečně stála za něco. Dějově to není úplně zlé, ale celková originalita je tak nějak zabita provedením. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (6)

  • V souboji s Beowulfem (Christopher Lambert) přichází Grendel o levou paži. Ovšem krátce nato je pohřešována jeho pravá paže. (Conspi)
  • Krev na Beowulfově (Christopher Lambert) meči se během prvního souboje ztrácí a opět objevuje v obměněném množství a zbarvení. (Conspi)
  • Část, během níž má Grendel (Vincent Hammond) pohlavní styk s Kyrou (Rhona Mitra), byla sice natočena, ale ve finální verzi filmu se neobjevuje. Režisér Graham Baker uvedl, že do celkového konceptu nezapadala. (Conspi)

Související novinky

Glover v novom CGI Zemeckisovi

Glover v novom CGI Zemeckisovi

07.08.2005

Po tom, ako bol (doteraz vcelku nvýrazný) herec Crispin Glover pre svoje prehnané nároky doslova vyhodený z oboch pokračovaní kultového dobrodružstva Návrat do budúcnosti, sa opäť spája s režisérom… (více)

Reklama

Reklama