Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Petr Kovář, učitel na střední škole, se právě rozešel se svou několikátou přítelkyní. Uvědomí si, že jediná žena, kterou kdy bezvýhradně miloval, byla jeho spolužačka Eliška. Tehdy, v sedmnácti letech, nenašel odvahu jí říct, že ji má rád, a ona se pak navždy vytratila z jeho života. Petrovi se naskytne jedinečná šance cestovat zpět v čase do svých studentských let a vrátit se do června 1989, kdy chodil do třeťáku. Dostane možnost napravit, co promeškal. Musí překonat Eliščin počáteční nezájem, zbavit se jejího otravného přítele, navíc prospívat ve škole, přestože už středoškolskou látku dočista zapomněl. Petr se dostává do změti komplikací a průšvihů, které naštěstí řeší s vtipem, nadhledem a drzostí, kterou dobře zná od svých vlastních studentů. Postačí však tyto zbraně na to, aby přesvědčil Elišku o svých citech a získal její lásku? (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (1 218)

Eliott 

všechny recenze uživatele

Velice povedený a vtipný český film, jehož největší slabinou bylo Mádlovo huhňání. Nesnáším když musím dedukovat aslepoň jedno slovo snad v každé větě kterou vypustí. Menší slabinou byla jistá nelogičnost ohledně cestování v čase, kdy první cesta nezměnila vůbec nic a druhá zase úplně všechno. Proto si myslím, že 4 hvězdy zde odpovídají a hodnocení bych nevylepšil, ani kdyby se mnou zmíněné chyby napravily. 75% ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Vtíravý product placement vystřídá co do reálií jedna z nejhůř zpracovaných retrospektiv, všechno musí být stráášně vtipné a nadsazené, Mádl zase hraje to samý co vždycky, sci-fi motiv raději nekomentuju a vše dotváří televizní look alá letní speciální díl Ulice. Nostalgie je ale kráva, časovejch úseků k návratu bych našel pěknou kopičku a přes to všechno výše uvedené jsem se celou dobu usmíval, možná to bylo jen těma rozjitřenýma vzpomínkama a Probudím se včera je vážně zavrženíhodná blbost, ale ať je to jak chce, bylo mi prostě fajn, a to se cení. ()

Reklama

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Český filmy už dlouho nevyhledávám, ale občas něco snesu. Probudím se včera působilo navenek jako vtipná komedie a takto to na mě i víceméně zafungovalo. Samozřejmě se najde pár vyloženě trapných scén, ale byl jsem příjemně překvapen, že jsem to tak cítil spíše výjimečně a většině vtipů jsem se smál. Mádl je teda hroznej xicht, ale zahrál to úplně v pohodě...70% ()

Djoker 

všechny recenze uživatele

Pasáže v současnosti s Blažkem jsou tragické, plné scenáristické křeče a hlavně product placementu, v jehož umisťování do děje jsme definitivně ten nejjalovější národ. Pasáže s Mádlem jsou o hodně lepší, člověk se u nich sice neumlátí smíchy, ale jeho chemie s Josefíkovou funguje a hlavně z něho vyrostla parádní držka, která vás prostě baví. Nechci rozebírat, jak moc se tvůrcům podařilo přenést rok 1989 na plátno, protože jsem se v něm teprve narodil, ale nemůžu říct, že by mě něco zvlášť iritovalo. Jako ignorant sociálních sítí navíc musím uznat, že mě jeho komunistická verze pobavila a Josefíková je k nakousnutí. ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Ať už se jedná o komedie či dramata, tento sci-fi prvek ve filmu mě prostě nikdy neomrzí. Tvůrcům se to v tomto případě navíc povedlo poměrně zdařile skloubit s komediální stránkou a využít nabízeného potenciálu, což se o všech českých filmech posledních let v tomto žánru říct nedá. Film rozhodně v mnoha momentech pobaví, s koncem začne sice trochu ztrácet (přepálená stopáž), ale celkově jsem si ho nadmíru užil, a to i díky projekci v letním kině v parku se sklenkou vína. PS: Za tu do očí bijící reklamu některých českých výrobků uděluju jedno velké bezvýznamné mínus! 75% ()

Galerie (57)

Zajímavosti (47)

  • Hned na začátku, kdy je Petr (Filip Blažek) ve své třídě jako učitel a rozevře tabuli, je na ní namalovaný kosočtverec s čárkou uprostřed, přičemž je tabule smazaná. Z jiného úhlu je tabule ovšem špinavá a přes kosočtverec jsou pruhy od špatně smazané tabule. V dalším záběru je tabule opět čistě smazaná. (Busmart)
  • Dve pesničky do filmu, "Severní vítr" od J. Uhlíře a "Reklama na ticho" od skupiny Team, vybrali v predstihu sami diváci na základe súťaže hlasovania, ktorú organizovali servery Bioillusion.cz a Seznam.cz. V snímke je možné počuť takisto skladby "Největší z nálezů a ztrát" a "Nonstop" od Michala Davida. (Raccoon.city)
  • Bankovka, kterou Petr (Jiří Mádl) použije v červnu 1989 ve stánku, je 100 Kčs - emise 1989 s Klementem Gottwaldem, ale ta byla v oběhu až v říjnu 1989. Platila od 1.10.1989 do 31.12.1993. (Luka$)

Související novinky

MFF CINEMA MUNDI Brno (29.2.-7.3.2012)

MFF CINEMA MUNDI Brno (29.2.-7.3.2012)

20.02.2012

Brněnská filmová komunita v březnu ožije festivalem CINEMA MUNDI. Ten ve své jedinečné koncepci přinese během osmi dnů kolekci těch nejlepších českých a světových filmů za uplynulý rok. V hlavní… (více)

Reklama

Reklama