Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Petr Kovář, učitel na střední škole, se právě rozešel se svou několikátou přítelkyní. Uvědomí si, že jediná žena, kterou kdy bezvýhradně miloval, byla jeho spolužačka Eliška. Tehdy, v sedmnácti letech, nenašel odvahu jí říct, že ji má rád, a ona se pak navždy vytratila z jeho života. Petrovi se naskytne jedinečná šance cestovat zpět v čase do svých studentských let a vrátit se do června 1989, kdy chodil do třeťáku. Dostane možnost napravit, co promeškal. Musí překonat Eliščin počáteční nezájem, zbavit se jejího otravného přítele, navíc prospívat ve škole, přestože už středoškolskou látku dočista zapomněl. Petr se dostává do změti komplikací a průšvihů, které naštěstí řeší s vtipem, nadhledem a drzostí, kterou dobře zná od svých vlastních studentů. Postačí však tyto zbraně na to, aby přesvědčil Elišku o svých citech a získal její lásku? (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (1 218)

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Oceňuji chuť natočit zase českou komedii se sci-fi zápletkou, ale u té chuti mělo zůstat, dokud nebyl hotov lepší scénář, který by nejen byl vtipnější, ale zároveň by také dával více smysl, nebylo by v něm tolik nakousnutého, nedopovězeného a nevysvětleného. Navíc Jiří Mádl je v hlavní roli děsný, neustále se pitvoří a tím na sebe bohužel strhává pozornost. Vlastně jen třem hercům - spolehlivým bardům Viktoru Preissovi a Borisi Hybnerovi a také sympatická Evě Josefíkové se tuhle "Mádlovu kletbu" podaří alespoň na pár vzácných chvil zlomit. A stopáž 120 minut? Minimálně o půlhodinu přehnaná. ()

juta 

všechny recenze uživatele

Na české poměry jde o zdařilé dílo, které nekulhá tak moc jako jiné novodobé české pokusy. Dobrá to zápletka, vtipné momenty, jen s několika šrámy, které zrovna netěší, jako třeba evidentní fb tabule, která tam absolutně nepatří a pak také reklamy na sponzory filmu. Copak se dnes český film nedá udělat bez reklam na nějaké produkty sponzorských společností? ()

Reklama

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Vtíravý product placement vystřídá co do reálií jedna z nejhůř zpracovaných retrospektiv, všechno musí být stráášně vtipné a nadsazené, Mádl zase hraje to samý co vždycky, sci-fi motiv raději nekomentuju a vše dotváří televizní look alá letní speciální díl Ulice. Nostalgie je ale kráva, časovejch úseků k návratu bych našel pěknou kopičku a přes to všechno výše uvedené jsem se celou dobu usmíval, možná to bylo jen těma rozjitřenýma vzpomínkama a Probudím se včera je vážně zavrženíhodná blbost, ale ať je to jak chce, bylo mi prostě fajn, a to se cení. ()

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Očekávat, že česká kinematografie zničehonic bude dosahovat kvalit např. té britské je pravděpodobně až příliš sci-fi, ne-li fantasy :) Přesto mi ten styl, s jakým se u nás točí, prostě není vůbec blízký. Probudím se včera měl ale opravdu potenciál, přestože za oceánem je tohle téma už párkrát přeprané. V konečném výsledku není ale naplno využit, atmosféra konce 80.let na mě úplně nedýchla (v tomhle jsem víceméně za jedno s uživatelem "dobytek") a tolik úžasných vtipů jak se povídá tam také není. Na druhou stranu párkrát jsem se vážně od srdce zasmála a jak mi zpočátku Mádlův projev neseděl, uvědomila jsem si, že se snaží chovat jako své staré já v těle mladého já a to se mu docela dařilo, přestože to nepůsobí nijak sympaticky. A nevím, jestli je Česko v módě až TAK zaostalé,ale chvílemi mi přišlo, že v tom děvetaosmdesátém chodili oblíkaní podobně jako dnes :))) Celkově je to asi na dvě hvězdičky, ale musím se přiklonit k těm třem, protože je to asi nejlepší "komedie", kterou u nás v posledních letech natočili...Pomineme-li odpadové scény ze společnosti, která zřizuje cestování časem a nelogické chyby ovšem. ()

Willy Kufalt 

všechny recenze uživatele

No vida, žánr romantické komedie obohacený o sci-fi v cestování čase. Jak to vypadalo spočátku lacině, díky návratu do školy roku 1989 nakonec jisté aspekty filmu opět oceňuju. Jeden pohled na generaci tzv. "Husákovych dětí" v maturitním ročníku známe již z filmu Vrať se do hrobu, zde možno jako přínos vidět srovnání, jak si kdo svou budoucnost a povolání představoval a jak na konec dopadl. Takže si popři zábavném výletu do minulosti s často milými zápletky (honba na králíčka, pak shánění náhradního králička) užijeme i malý exkurs do vyučování ve školách v létě '89, kdy jak vidno mnoho soudruhů ještě věřilo a všem do hlavy tlučelo, že SSSR je naší pevnou jistotou, a o půl roka směle převrátilo kabát, aby si pánové v nové době povýšili ještě víc. Samozřejmě v souvislosti s cestováním v času mnoho vtipného a rovněž zajímavá konfrontace hodiny literatury v letech 1989 a 2012. Sice netuším, čím se autoři při reáliích a příhodách z konce 80. let inspirovali, třeba v dnešní době facebookem propagované slovo status se mi zdá na studentské nástěnce spřed 30ti lety v tomto smyslu nepravděpodobné, ale budiž! :-) V celkovém vyznění mi spíš dojem zkazil překombinovaný závěr při druhé cestě do minulosti a následně tak prudce vykonstruovaný zvrat pro romantický happyend. Přesto si myslím, že tvůrcům se povedla v rámci současné tvorby slušná průměrná komedie, která si ty tři hvězdičky z mé strany zaslouží. 55% ()

Galerie (57)

Zajímavosti (47)

  • Při milostné scéně Elišky a Petra padá ze stolečku několik autíček, mezi kterými je i autíčko Formule 1. Tímto autíčkem je Williams FW16, který závodil v roce 1994, a tedy v roce 1989, kdy se odehrává děj filmu, nemohl existovat. (mr.modena)
  • Bankovka, kterou Petr (Jiří Mádl) použije v červnu 1989 ve stánku, je 100 Kčs - emise 1989 s Klementem Gottwaldem, ale ta byla v oběhu až v říjnu 1989. Platila od 1.10.1989 do 31.12.1993. (Luka$)

Související novinky

MFF CINEMA MUNDI Brno (29.2.-7.3.2012)

MFF CINEMA MUNDI Brno (29.2.-7.3.2012)

20.02.2012

Brněnská filmová komunita v březnu ožije festivalem CINEMA MUNDI. Ten ve své jedinečné koncepci přinese během osmi dnů kolekci těch nejlepších českých a světových filmů za uplynulý rok. V hlavní… (více)

Reklama

Reklama