Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Petr Kovář, učitel na střední škole, se právě rozešel se svou několikátou přítelkyní. Uvědomí si, že jediná žena, kterou kdy bezvýhradně miloval, byla jeho spolužačka Eliška. Tehdy, v sedmnácti letech, nenašel odvahu jí říct, že ji má rád, a ona se pak navždy vytratila z jeho života. Petrovi se naskytne jedinečná šance cestovat zpět v čase do svých studentských let a vrátit se do června 1989, kdy chodil do třeťáku. Dostane možnost napravit, co promeškal. Musí překonat Eliščin počáteční nezájem, zbavit se jejího otravného přítele, navíc prospívat ve škole, přestože už středoškolskou látku dočista zapomněl. Petr se dostává do změti komplikací a průšvihů, které naštěstí řeší s vtipem, nadhledem a drzostí, kterou dobře zná od svých vlastních studentů. Postačí však tyto zbraně na to, aby přesvědčil Elišku o svých citech a získal její lásku? (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (1 218)

Willy Kufalt 

všechny recenze uživatele

No vida, žánr romantické komedie obohacený o sci-fi v cestování čase. Jak to vypadalo spočátku lacině, díky návratu do školy roku 1989 nakonec jisté aspekty filmu opět oceňuju. Jeden pohled na generaci tzv. "Husákovych dětí" v maturitním ročníku známe již z filmu Vrať se do hrobu, zde možno jako přínos vidět srovnání, jak si kdo svou budoucnost a povolání představoval a jak na konec dopadl. Takže si popři zábavném výletu do minulosti s často milými zápletky (honba na králíčka, pak shánění náhradního králička) užijeme i malý exkurs do vyučování ve školách v létě '89, kdy jak vidno mnoho soudruhů ještě věřilo a všem do hlavy tlučelo, že SSSR je naší pevnou jistotou, a o půl roka směle převrátilo kabát, aby si pánové v nové době povýšili ještě víc. Samozřejmě v souvislosti s cestováním v času mnoho vtipného a rovněž zajímavá konfrontace hodiny literatury v letech 1989 a 2012. Sice netuším, čím se autoři při reáliích a příhodách z konce 80. let inspirovali, třeba v dnešní době facebookem propagované slovo status se mi zdá na studentské nástěnce spřed 30ti lety v tomto smyslu nepravděpodobné, ale budiž! :-) V celkovém vyznění mi spíš dojem zkazil překombinovaný závěr při druhé cestě do minulosti a následně tak prudce vykonstruovaný zvrat pro romantický happyend. Přesto si myslím, že tvůrcům se povedla v rámci současné tvorby slušná průměrná komedie, která si ty tři hvězdičky z mé strany zaslouží. 55% ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Je super, ak sa mi podarí vidieť skvelú českú komédiu. Ktorú dokážem vidieť od začiatku až do konca a mať pocit, že všetko bolo urobené najlepšie ako sa spracovať dalo. "Probudím Se Včera" tam pre mňa určite patrí. Koncept moc originálny nie je, no jeho spracovanie je tak vynikajúce, že musím tvorcom skutočne pogratulovať. Dali do toho absolútne maximum a rozhodne vedeli na čo sa sústrediť. Prvé plus filmu - casting. Myslím si, že herci boli absolútne skvele zvolení. Každý z našich hrdinov si našiel vhodného kandidáta, ktorý predstavoval jeho ja pred dvadsiatimi rokmi. A všetci pôsobili veľmi dobre zvolení. Podobné črty, dobre spracované reakcie... zvládnuté na skvelej úrovni. Komédia filmu je podľa mňa veľmi dobrá. Je pre mňa vždy radosť vidieť komédiu, kde nepremýšľam nad tým čo mi malo byť vtipné, alebo sa nesmejem na nesprávnych miestach. Väčšina fórov je dobre napísaných a funguje kvalitne. A potom je tu love story. Možno je to trošku typická love story, no na druhú stranu musím priznať, že Jiří Mádl a Eva Josefíková majú spolu veľmi dobrú chémiu. A scénky s nimi pôsobia úprimne. Nemal by som sa problém k tomu kedykoľvek vrátiť a dokonca si myslím, že toto je film na viacero videní. Je možné, že sú tam určité detaily, ktoré by som si ešte vedel pri opätovnom zhliadnutí uvedomiť. Je tu ale aj pár problémov. Ako napríklad scénka s výherným losom. Dozvieme sa, že nikdy nevyhral loto a zrazu tam bude momentka, kde kvôli nemu príde o 50.000 korún? Alebo v alternatívnej realite tiež vtedy ten tiket nepodal? Je tam ešte pár malých momentiek podobného typu, nad ktorými som trošku premýšľal, ale nič také, čo by pokazilo výsledný dojem. Celkovo môžem povedať, že som si film nadmieru užil. Vo svete komédií o jedno z najlepších čo som od našich českých susedov videl. Hodnotenie: A ()

Reklama

Jossie 

všechny recenze uživatele

Celkem milé překvapení, jako romantický film to bylo fajn, jako komedie už to bylo slabší, málokterý vtípek vyzněl opravdu vtipně. Škoda velmi trapné scény se vsazením tiketu a já navíc nemusím Mádla (taky ta podoba s dospělým byla úchvatná), i když mu samozřejmě nemůžu upřít, že umí hrát a časový paradox mi přišel nelogický. Možná to zní jako samá kritika, ale fakt to nebyl vůbec špatný film. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Ráno vstanu a sežvýkám si Orbit. Objevilo se pár vtipných momentů (myšleno dva), ale jinak.. Někde za polovinou tomu spadne řemen, přesvícená stylizace ala Vyprávěj má blíž k nostalgické umělině než šedivé autentičnosti a Marty McMádl vypadá, jak kdyby si z pusy vyndal zubní protézu. Jakému publiku to bylo vlastně určeno? U nahánění ušatého emigranta Waldemara jsem se v tom úplně ztratil.. ()

hippyman 

všechny recenze uživatele

Když odhlédnu od tradičně nesmyslného a čím dál tím otravnějšího product-placementu, nic mi na téhle oddychovce nijak dramaticky nevadilo. Pomiňme trochu odbytou sci-fi linku, jde spíše o romantickou komedii (nejen) pro teenagery, při které se občas divák opravdu od srdce zasměje. Ale na trilogii BTtF to přirozeně nemá ani zdaleka. 70% ()

Galerie (57)

Zajímavosti (47)

  • Režisér neuvažoval o Jirkovi Mádlovi do úlohy Petra od samého začiatku. Pozval si ho na kástingy, keď sa hľadala Eliška - hlavná ženská postava, aby sa dievčatám lepšie hralo, keď bude vedľa nich inšpirujúci herec. (Raccoon.city)
  • Na diskotéce, kde tancuje Petr (Jiří Mádl) pár minut po návštěvě kina, je pod stropem opakovaně viditelná hliníková TRUSS konstrukce pro uchycení světel, LED reflektor a je používáno výbojkové osvětlení, což by bylo v uvedené době k vidění jen stěží. (ČSFD)
  • Ve filmu se objevují domy s barevnou fasádou, zateplením a plastovými okny, která však v roce 1989, do kterého je děj zasazen, neexistovala. (A.MacGyver)

Související novinky

MFF CINEMA MUNDI Brno (29.2.-7.3.2012)

MFF CINEMA MUNDI Brno (29.2.-7.3.2012)

20.02.2012

Brněnská filmová komunita v březnu ožije festivalem CINEMA MUNDI. Ten ve své jedinečné koncepci přinese během osmi dnů kolekci těch nejlepších českých a světových filmů za uplynulý rok. V hlavní… (více)

Reklama

Reklama