Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Petr Kovář, učitel na střední škole, se právě rozešel se svou několikátou přítelkyní. Uvědomí si, že jediná žena, kterou kdy bezvýhradně miloval, byla jeho spolužačka Eliška. Tehdy, v sedmnácti letech, nenašel odvahu jí říct, že ji má rád, a ona se pak navždy vytratila z jeho života. Petrovi se naskytne jedinečná šance cestovat zpět v čase do svých studentských let a vrátit se do června 1989, kdy chodil do třeťáku. Dostane možnost napravit, co promeškal. Musí překonat Eliščin počáteční nezájem, zbavit se jejího otravného přítele, navíc prospívat ve škole, přestože už středoškolskou látku dočista zapomněl. Petr se dostává do změti komplikací a průšvihů, které naštěstí řeší s vtipem, nadhledem a drzostí, kterou dobře zná od svých vlastních studentů. Postačí však tyto zbraně na to, aby přesvědčil Elišku o svých citech a získal její lásku? (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (1 218)

Allien.9 

všechny recenze uživatele

Je sice pravda, že českých filmů, které by se daly zařadit mezi "sci-fi", je poskromnu, ale ani tato skutečnost "Probudím se včera" nezachrání. Herecké obsazení překvapivě dobré, zápletka nepřekvapivě obšlehlá z "milionu" zahraničních filmů / seriálů / knih, znalost předrevolučního roku překvapivě mizerná, finále nepřekvapivě blbé. Spoiler: Jj, taky si neumím představit větší happy-end než poznat své děti až cca. kolem čtrnácti a osmnácti let jejich věku... (ironie) ()

juta 

všechny recenze uživatele

Na české poměry jde o zdařilé dílo, které nekulhá tak moc jako jiné novodobé české pokusy. Dobrá to zápletka, vtipné momenty, jen s několika šrámy, které zrovna netěší, jako třeba evidentní fb tabule, která tam absolutně nepatří a pak také reklamy na sponzory filmu. Copak se dnes český film nedá udělat bez reklam na nějaké produkty sponzorských společností? ()

Reklama

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Ať už se jedná o komedie či dramata, tento sci-fi prvek ve filmu mě prostě nikdy neomrzí. Tvůrcům se to v tomto případě navíc povedlo poměrně zdařile skloubit s komediální stránkou a využít nabízeného potenciálu, což se o všech českých filmech posledních let v tomto žánru říct nedá. Film rozhodně v mnoha momentech pobaví, s koncem začne sice trochu ztrácet (přepálená stopáž), ale celkově jsem si ho nadmíru užil, a to i díky projekci v letním kině v parku se sklenkou vína. PS: Za tu do očí bijící reklamu některých českých výrobků uděluju jedno velké bezvýznamné mínus! 75% ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Mohla to být skvělá komedie, ale její tvůrci prostě neznají míru. Kdyby to osekali na hodinu a půl, což by byl i vzhledem k žánru čas tak akorát, mohlo to být mnohem lepší. Takhle je to zábavné jen místy, i když se Mádl, Blažek i další docela snaží. Současnost je jen o tom, jak si vzít Orbit, sednout do Volkswagenu, zajet do Tety a skončit u točeného Lobkowicze. S product placementem se opravdu dá zacházet, aniž by to diváka mlátilo do očí. Z tohohle jsem měl občas Shock! ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,…ALE CO UMÍME, JE CESTOVÁNÍ PO ČASOVÉ OSE VLASTNÍHO ŽIVOTA. VAŠE SOUČASNÉ VĚDOMÍ POŠLEME PROTI PROUDU ČASU....“ /// …a tak se z učitele stal pokusnej králík…. Kokotina? Vyserte se na sci-fi, vo něj tady přece vůbec nejde (a přiznávám, že mě to nesere). Jsem rád, že KONEČNĚ nesleduju film narvanej dementníma vztahama (jasně, taky tady de vo ženský, ale tak nějak ,,po chlapsku“) a návrat do roku 1989 (- jasan, brzo bude revoluce, výstřel z Aurory, dobytí Zimního paláce…) by mohl bejt třeba i ftipnej (jestli to nedokurvěj, že?). Nakonec musím konstatovat, že mě tahle výprava za uspíšením ztráty panictví (vole, láska …nic jsi nepochopil…) celkem překvapila. Něco se povedlo, něco míň (sme v Čechách, no…), ftipy myšlený obrazně (trošku jako od Trošky), ale co, humor je pro ty mladší, příběh zas zabíhá do nostalgickejch časů mýho (teda nás starších) mládí a tvrdí, že některý věci jdou změnit. A některý zas né (kurva, to je moudro…). Příznivci Darka oceňej králíka a někteří se třeba taky budou chtít probudit včera. Jak říkám – píčovina, ale já radši budu čumět na krásu naší mladý herecký generace, než na 4 slunce. 3a½! bez nějakejch výčitek! /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Čumím jen na filmy pro nespokojený 40cátníky (kurva, kde má ten Dr. Prubner tu laboratoř?). 2.) Přemejšlím, jestli bych v osmdesátým devátým sbalil holku na ,,Chínský lyže“. 3.) Neustále vzpomínám na projížďky v dešti, válení se po louce, pozorování hvězd a pak jsme jen tak leželi a …. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ** AKCE ne NAPĚTÍ ne ()

Galerie (57)

Zajímavosti (47)

  • Nebýva zvykom, aby sa tá najzložitejšia a najľudnatejšia scéna nakrúcala medzi prvými. Pri tomto filme to bolo práve naopak. Scéna veľkej zábavy na posledný školský deň prišla na program v druhý natáčací deň. (Raccoon.city)
  • Během scén v roce 1989 je po městě několikrát vidět parkovací automat napájený solárním panelem, který však v roce 1989 neexistoval. (Hannibal92)

Související novinky

MFF CINEMA MUNDI Brno (29.2.-7.3.2012)

MFF CINEMA MUNDI Brno (29.2.-7.3.2012)

20.02.2012

Brněnská filmová komunita v březnu ožije festivalem CINEMA MUNDI. Ten ve své jedinečné koncepci přinese během osmi dnů kolekci těch nejlepších českých a světových filmů za uplynulý rok. V hlavní… (více)

Reklama

Reklama