Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Petr Kovář, učitel na střední škole, se právě rozešel se svou několikátou přítelkyní. Uvědomí si, že jediná žena, kterou kdy bezvýhradně miloval, byla jeho spolužačka Eliška. Tehdy, v sedmnácti letech, nenašel odvahu jí říct, že ji má rád, a ona se pak navždy vytratila z jeho života. Petrovi se naskytne jedinečná šance cestovat zpět v čase do svých studentských let a vrátit se do června 1989, kdy chodil do třeťáku. Dostane možnost napravit, co promeškal. Musí překonat Eliščin počáteční nezájem, zbavit se jejího otravného přítele, navíc prospívat ve škole, přestože už středoškolskou látku dočista zapomněl. Petr se dostává do změti komplikací a průšvihů, které naštěstí řeší s vtipem, nadhledem a drzostí, kterou dobře zná od svých vlastních studentů. Postačí však tyto zbraně na to, aby přesvědčil Elišku o svých citech a získal její lásku? (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (1 218)

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Netradiční a naprosto inovativní snímek z českých luhů a hájů. Bohužel byl pohřeben úděsným pokusem o herectví v podání Jiříka Mádla. Docela rušivě působila snaha generálních partnerů protlačit se za každou cenu do děje. Dále mi do školních lavic úplně nezapadali téměř třicetiletí herci. Snímek je ovšem svěží a svižný a dokonce vytasil pár vtípků. Celkově se nedovedu zbavit dojmu, že se jedná o takovou jednohubku pro zamilované a hloupé jedince. Přesto se pořád něco děje a nudou bych svůj divácký zážitek rozhodně nenazval. Pěkné 2*. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Musím povedať, že hoci sa herci snažili, nebolo im to nič platné. Bohužiaľ som toho názoru, že som sa u tohto filmu dosť sklamal. Film nič moc a čo sa týka Mádla, no neviem ale keď sa na neho pozerám v tomto filme, tak sa musím smiať tej prihlúplej a nepríliš vydarenej parochni. To sa fakt veľmi nepodarilo. Asi som čakal viac, pretože pár vtipov a scén ma pobavilo, ale niektoré mi prišli zase úplne nudné a zbytočné. Iste, námetovo to bolo zaujímavé aj herecky dobre obsadené, ale chýbal taký ten celkovo dobrý dojem z filmu, aby som si povedal, že ma to bavilo. ()

Reklama

dobytek 

všechny recenze uživatele

Tohle měl bejt rok 1989? To si nikdo z celýho filmovýho štábu nepamatoval, jaký se tenkrát nosily hadry nebo účesy? To si nikdo nevzpomněl na nejrůznější věci, co tenkrát byly IN? To se nikdo z tvůrců nemoh aspoň podívat na nějakej českej film nebo seriál z koce 80. let? Buď všichni ztratili paměť, nebo ten film prostě odflákli. Přitom takovej návrat do roku 1989 z dnešního pohledu sliboval docela slušnou zábavu. Jenže tady se reálie z roku 1989 smrsknuly v podstatě jenom na pár písniček od Michala Davida a nějaký kecy o politice. Žádný depešáci, punkáči, metaláci, walkmany, mullety, trvalý, ramenní vycpávky, plísňový džíny, atd... Prostě nic. Místo toho sledujete, jak se Mádl prochází před zateplenym panelákem s pestrobarevnou fasádou a plastovejma oknama. A třeba u scény z diskotéky jsem měl podle hadrů zase pocit, že návštěvníci se tam teleportovali asi tak z roku 1960. Výlet do roku 1989 se prostě ani trochu nepoved. A pasáže ze současnosti jsou akorát trapná reklama na žvejkačky, energetickej nápoj, hnusný pivo a pár dalších věcí. Hvězdu dávám snad akorát za tu "licoknigu". A kdyby Mádl u toho táboráku místo originálu od Shitnaski zazpíval předělávku První anální od Morčat na útěku, možná bych přidal druhou. ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Ať už se jedná o komedie či dramata, tento sci-fi prvek ve filmu mě prostě nikdy neomrzí. Tvůrcům se to v tomto případě navíc povedlo poměrně zdařile skloubit s komediální stránkou a využít nabízeného potenciálu, což se o všech českých filmech posledních let v tomto žánru říct nedá. Film rozhodně v mnoha momentech pobaví, s koncem začne sice trochu ztrácet (přepálená stopáž), ale celkově jsem si ho nadmíru užil, a to i díky projekci v letním kině v parku se sklenkou vína. PS: Za tu do očí bijící reklamu některých českých výrobků uděluju jedno velké bezvýznamné mínus! 75% ()

Geralt z Rivie 

všechny recenze uživatele

Mám zásadu, na český film do kina nikdy nechodím, ale tady jsem měl udělat výjimku. Docela Petrovi závidím, tohle bych chtěl taky zažít ve 40:D. Cesta do minulosti je hodně snadná, ale to se dá, přehlídnou, a když přimhouřím oči, tak pro mě je to mezi 4-5 nemůžu se rozhodnout :D. Rok 1989 hodně pobavil ;). A ona chodí s takovou nulou :DDD ()

Galerie (57)

Zajímavosti (47)

  • Hned na začátku, kdy je Petr (Filip Blažek) ve své třídě jako učitel a rozevře tabuli, je na ní namalovaný kosočtverec s čárkou uprostřed, přičemž je tabule smazaná. Z jiného úhlu je tabule ovšem špinavá a přes kosočtverec jsou pruhy od špatně smazané tabule. V dalším záběru je tabule opět čistě smazaná. (Busmart)

Související novinky

MFF CINEMA MUNDI Brno (29.2.-7.3.2012)

MFF CINEMA MUNDI Brno (29.2.-7.3.2012)

20.02.2012

Brněnská filmová komunita v březnu ožije festivalem CINEMA MUNDI. Ten ve své jedinečné koncepci přinese během osmi dnů kolekci těch nejlepších českých a světových filmů za uplynulý rok. V hlavní… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno