Reklama

Reklama

Newyorský obchodní magnát Robert Miller spravuje fond spolu se svou dcerou Brooke a chystá se ho prodat s velmi slušným ziskem. Má pohodlný život a ten si zpříjemňuje poměrem s mnohem mladší ženou, galeristkou Julie Cote, které také finančně pomáhal. Nicméně aniž by to Brooke a většina jeho zaměstnanců věděla, Miller upravil účetní knihy společnosti a půjčil si 412 milionů dolarů od svého přítele, aby pokryl investiční ztrátu a vyhnul se vyšetřování pro podvod. Potenciální kupec, James Mayfield, brzdí proces nákupu a Millerův přítel – věřitel chce, aby mu půjčku splatil. Miller říká, že potřebuje, aby peníze zůstaly na jeho účtu, dokud nebude dokončen audit prodeje. Naplánuje si schůzku v restauraci, během níž mají být podepsány smlouvy, ale je to ve stejný večer, jako Juliina výstava v galerii. A Miller svatosvatě slíbil milence účast. Julie mu po celou dobu jeho obchodní schůzky neustále píše a volá. Jenže jednání se vleče, protože všichni čekají, až dorazí Mayfield. Když se neobjeví, Miller znechuceně odchází. Než se stačí vzdálit, Brooke ho informuje, že našla finanční nesrovnalosti ve starých účetních knihách. Otec ji však odbude. Miller se konečně dostaví do galerie, ale naštvaná Julie mu řekne, aby odešel. Po chvíli váhání se Miller rozhodne na Julii počkat u ní v bytě. Pohádají se, ale on ji přesvědčí, aby s ním jela na noční výlet. Nepozornost a mikro spánek mají za následek nehodu, při které Julie umírá. Zraněný Miller si uvědomí, že musí popřít svou účast na nehodě... (TV Nova)

(více)

Videa (11)

Trailer 1

Recenze (240)

BarryLyndon 

všechny recenze uživatele

Přiznám se, že mám Richarda Gerea docela rád. Je hrozně jednoduchý ho hejtit za připosraný romantický komedi, který cca čtvrtstoletí točil a nějakej hipiesáckej budhismus. Doporučuji s ním libovolný rozhovor, ten člověk to má v hlavě neskutečně srovnaný. A ano můžu s ním i věci jako Šakal a První rytíř, resp je považuju za super filmy. Taky jsem se do 4 let pochcával a na Ipodu mám playlist s názvem "Michal David Best of". *:D* Tohle s ním byla hodně fajnová podívaná. Nebylo to vtíravý a už vůbec mi to neplátilo penisem o xicht, jak moc je to inteligentní a nachytá mne to na švestkách. Napětí to dávkovalo od začátku do konce tak nějak rovnoměrně. Kdyby měli tvůrci koule, tak z toho mohlo být regulérní pokračování Pretty Woman. To by bylo neskutečně geniální. Nechat to z 99% stejný, neměnit žánr, nic, jenom přeobsadit Susan Sarandon za Julli Roberts. *:D* A naprosto beze srandy jsem měl místy podobné pocity jako při čtení Dostojevského Zločinu a trestu. Ať hodí kamenem, kdo by v jeho situaci jednal jinak. *;)*Takže pokračování Pretty Woman v adaptaci zločinu a trestu? To je zhruba přesně tohle a je to svinsky dobrý film. Roth ve vedlejší roli famózní, stejně třeba jako "dcera". S tím že jsem se vrátil tak o 12 let zpátky na čtvrteční Novu a tohle dávali od 22:30 a to nemyslím ve zlém, naopak. Z toho filmu mám podobný pocit jako z The Guest. Takové "malé" filmy už se dneska točí pomálu a je to škoda. 8/10 ()

italka63 

všechny recenze uživatele

Předně smekám před režisérem Nicholasem Jareckim, neboť takto vytvořit atmosféru absolutního hraničního stresu, to se jen tak nevidí. Totéž Gere, výborný, vyždímaný, ale navenek stále dokonalý. Kterak se dostanete do famózního průšvihu a hledáte cestu ven, která je klikatá a mizí někde na silnici, kde se nehody stávají. Moje oblíbenkyně Sarandon byla tou pomyslnou třešničkou na dortu. ()

Reklama

Vančura 

všechny recenze uživatele

SMRTELNÉ LŽI jsou podle mého soudu dobrý, byť na můj vkus krapet překomplikovaný film. Za sebe nemám problém přiznat, že jsem se zřejmě v ději neorientoval na 100% a pár věcí mi asi uniklo, ale můj divácký zážitek to v podstatě nijak neumenšilo. Oceňuji zde především ryze aktuální námět, který mě hodně bavil - osobně mi přijde s podivem, že celosvětová hospodářská krize zatím nepodnítila vznik více podobných filmů (ale možná mi jen unikly). Stejně tak se mi líbilo i obsazení - jak to ten Gere krucinál dělá, že vypadá pořád stejně? :-) Není to podle mě sice žádný excelentní herec a minimálně od časů PRETTY WOMAN hraje stále svůj "standard" elegantního chlápka s tučným kontem, ale kouká se na něj velmi dobře a - pšt, ale nikomu to neříkejte - osobně jsem jeho postavě fandil, aby mu to všechno prošlo. Za zmínku stojí i perfektní hudební doprovod Cliffe Martineze - skvělá hudba je jednou z hlavních deviz tohoto filmu, který se mi mimochodem jeví prost nějakých větších komerčních ambicí. Těžko si totiž dovedu představit, že se na tento typ filmu budou stát fronty - třeba i proto mi je sympatický. I když - ó ano - Allenovy ZLOČINY A POKLESKY zpracovávají podobný námět lépe a umělecky působivěji, a pro mě osobně tak nadále zůstávají králem na poli všech těch filmů variujících podobné téma jako Dostojevského román ZLOČIN A TREST - Robert Miller je novodobý Raskolnikov jak vyšitý. ()

Rodriguez 

všechny recenze uživatele

Richard Gere umí i na svá stará kolena předvést velmi solidní herecký výkon. Sekunduje mu v roli drsňáckého policajta Tim Roth, který se ho za každou cenu snaží dostat na lopatky, ale nedaří se mu to. Zpronevěřit spoustu prachů a ještě zabít člověka je opravdu smrtelná kombinace zralá akorát na křeslo. 55% ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Tak tohle jsem si pustil velkým nešťastným omylem, jsem otrávený a naštvaný za promrhaný večer. Střední proud prostě fakt není pro mě, během sledování Arbitrage jsem se několikrát málem udusil nudou a všechny postavy filmu vzbuzovaly můj mrtvý nezájem (to je prosím logický opak živého zájmu). Jalový námět, jalové postavy, jalové dialogy, jalový děj, jalová hudba. Jalový pokus o thriller ze života jakéhosi finančního magnáta, vycpaný bezpočetnými chuchvalci scénáristické vaty. Nikdy víc už nic podobného nechci vidět, to bych radši koukal do stropu nebo z okna. / Krista boha jak si tak čtu zdejší komentáře, nabývám hrůzného dojmu, že jsem snad z jiné planety... ()

Galerie (84)

Zajímavosti (8)

  • Film sa natáčal na autentických miestach v americkom meste New York. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama