Reklama

Reklama

Kletba z temnot

  • USA The Possession (více)
Trailer 2

Kletba z temnot vypráví příběh bývalých manželů Clyda (Jeffrey Dean Morgan) a Stephanie (Kyra Sedgwick) a jejich dvou malých dcer. Jednoho dne si mladší dcera Em (Natasha Calis) koupí na bleším trhu tajemnou skříňku. Od té doby se začnou s děvčátkem dít zvláštní věci. Em je skříňkou naprosto posedlá, nosí ji všude s sebou, je nervózní a chová se agresivně. Její matka začíná mít podezření, že skříňka způsobuje u dcery psychické problémy. A po sérii znepokojivých a nevysvětlitelných událostí rodina odhalí pravou příčinu. Zjišťují, že skřínka byla vyrobena pro Dybbuka – zlého démona, který se usadí v těle člověka, který ho ze skříňky osvobodil. A jejich dcera skříňku otevřela… (oficiální text distributora)

(více)

Videa (13)

Trailer 2

Recenze (475)

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Od režiséra hodně kvalitního Deliver Us from Evil bychom čekali přece jen mnohem více. Bohužel Hollywood tomuto jistě nadějnému tvůrci ukázal zač je toho loket. Do herecké sestavy mu narval až na Morgana samé nesympatické herce, jejichž postavy se navíc ve filmu chovají značně divně. Prakticky jedinou solidní hororovou scénu, ve které je cítit hodně silné napětí zabíjí její brzké ustřihnutí. Jedná se o scénu na magnetické rezonanci. Myšlenka s tajemnou skříňkou nezní špatně a myslím si že film mohl dokázat mnohem více, než se nakonec stalo. Bohužel. Druhý Vymítač Ďábla se samozřejmě nekoná. Příběh působí hodně banálně a zkratovitě. ()

ainny 

všechny recenze uživatele

Podle skutečnosti, jo? Aspoň to píše náš programový průvodce, bo jak se to jmenuje. Ale zase na to, že normálně na horory moc nekoukám, tak mě to zaujalo a byla jsem zvědavá, jak a co se z toho vyvrbí. Takže asi dobrý, no. Jednou se to dá. Akorát byl průšvih, že ve finále, kdy bych se měla asi bát, jsem se začala smát. ()

Reklama

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Jak už je o mě známé, mám slabost na horory o vymítání. Possession nemohl zklamat a také nezklamal. Herecké obsazení skvělé, protože J.D.Morgan je můj celkem oblíbený herec. Tempo od začátku slušné, atmosféra nejdříve nic moc, ale postupně se zlepší. Vymítání v trošku jiném podání, ale stále neokoukané. Pokud divák vydrží do konce, tak ho čeká perfektní závěr, i když trošku klišé.. 8/10 = 86% ()

lillien 

všechny recenze uživatele

Nic nestmelí rodinu tolik, jako společné vymítání židovského démona. Něco podobného přece zkoušel už Hitler a stmelil tím celý národ. Zaplaťpánbu za ty židy, člověk si může tak prímově zarýpat hned v úvodu. Bez ohledu na ohavné pejzy to byl ovšem originální nápad, po všech těch Vatikánech a ozástěrovaných páprdech s křížema, posednout spratka pro změnu polsko-židovským parazitem, za to tleskám! Že netekly potoky krve po celý film mi ani trochu nevadilo, ono taky není na škodu, když se někdy v hororu i hraje. Atmosféra mě bavila, herci hráli uvěřitelně, nechybělo pár solidních triků. Kletba z temnot mě opět přinutila se zamyslet, proč jsou nejlepší vymítačky vždycky s tématem posedlého fakana. Nejspíš mě to má utvrdit v názoru, že dítě je náchylné k podobným infekcím z podsvětí a proto není radno si je nasazovat do hnízda! ()

ricci.s 

všechny recenze uživatele

O triedu slabšie ako kanadský nízkorozpočťák Devil Seed, a spomínam ho preto, lebo majú hodne spoločné. Ošúchaný démonický námet o posadnutosti a následnom exorcizme tu už bol mnoho krát, a tento film neprináša ani štipku novátorstva (možno keby to bolo nízkorozpočtové béčko, od ktorého nič nečakám, skákal by som od radosti, ale od komerčného hororu čakám predsa len trochu viac). Celé to bolo na môj vkus až príliš predvídateľné, dokonca aj váham nad 4 hviezdami, lebo sú slabé ako čaj. Prvá hodina totiž priniesla max. dve alebo tri ľakačky, a rozprúdilo sa to až v záverečnej tretine, a to tiež najmä po vizuálnej stránke, napätie bolo totiž na bode mrazu. No a keď ešte nabehol židovský šaško so svojimi rituálmi (ktorého pasujem za najvtipnejšiu figúrku všetkých exorcistických hororov), chvíľami sa to menilo na komédiu. Ale tak aby som len nekritizoval - herci ušli (malá vyzerala v niektorých momentoch naozaj "démonicky"), nakrútené je to výborne, efekty pekné, pár ľakačiek zafungovalo (ech, čakal som ich viac), takže neľutujem vyhodené peniaze. Nadšenie však ani omylom nehrozí. 7/10. ()

Galerie (36)

Zajímavosti (15)

  • V roce 2004 vyšla v Los Angeles Times reportáž o muži, který údajně prodával originální Dybbukovu skříňku, jež způsobila každému z předchozích majitelů okamžiky nepředstavitelné hrůzy. Předmět nakonec zakoupil kurátor univerzitního muzea a začal zkoumat jeho minulost a neblahý vliv na její předchozí majitele. Pátrání ho přivedlo ke staré ženě, která přežila holocaust a po válce si přivezla zapečetěnou skříňku do Ameriky. (MikeCool)
  • Film se natáčel v kanadském Vancouveru v Britské Kolumbii. (rafix)
  • Démonův tajemný jazyk je ve skutečnosti polština. (MareT.)

Reklama

Reklama