Reklama

Reklama

Kletba z temnot

  • USA The Possession (více)
Trailer 2

Kletba z temnot vypráví příběh bývalých manželů Clyda (Jeffrey Dean Morgan) a Stephanie (Kyra Sedgwick) a jejich dvou malých dcer. Jednoho dne si mladší dcera Em (Natasha Calis) koupí na bleším trhu tajemnou skříňku. Od té doby se začnou s děvčátkem dít zvláštní věci. Em je skříňkou naprosto posedlá, nosí ji všude s sebou, je nervózní a chová se agresivně. Její matka začíná mít podezření, že skříňka způsobuje u dcery psychické problémy. A po sérii znepokojivých a nevysvětlitelných událostí rodina odhalí pravou příčinu. Zjišťují, že skřínka byla vyrobena pro Dybbuka – zlého démona, který se usadí v těle člověka, který ho ze skříňky osvobodil. A jejich dcera skříňku otevřela… (oficiální text distributora)

(více)

Videa (13)

Trailer 2

Recenze (475)

Fiftis 

všechny recenze uživatele

The Possession (Kliatba z temnôt) je ničím výnimočná. Strašidelné okamihy tvoria predovšetkým zvukové efekty, na nejaké tie poveternostné zmeny, lekárske procedúry, meniace sa pohľady či obstojné počítačové triky, nočné motýle, prsty v hrdle, plaziaci sa démon.. i keď na toto všetko je už hororový fanúšik zvyknutý. Hudobne napätie a tajomno akcentuje Anton Sanko, pričom donekonečna opakuje hlboký klavírny tón. The Possession nás uvádza do obrazu hneď v úvode zlovestnou sekvenciou, kedy sa zo záhadnej skrinky s hebrejskou rytinou ozýva strašidelný hlas a nasleduje likvidácia obete. Potom sa už klasicky narýchlo zoznamujeme s rodinným zázemím hlavných postáv. V scenári dvojica Juliet Snowden a Stiles White pospájala všetky prvky démonologickej kinematografie. Možno za to, že som čakal neskutočné Bčko, bol som viac než spokojný. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Joo tak tohle si nechám Líbit !! The Possesion je Stylová žánrovka naservírovaná na stříbrném podnose, poskytující škálu Zvukových a Vizuálních Efektů na vysoké technické Úrovni !! Neustále je se na co Koukat, pořád se něco děje.. Film vás téměř nenechá vydechnout !! Co se týče Atmosféry, ta je fakt bezvadní !! Bornedal je třída a ví co má dělat!! Jediná výtka snad k Exorcistovi, který vypadal, jako by denně vyhulil 2 kila Trávy a jeho způsob vymítání vykouzlí krásný úsměv na tváři !Rozhodně se mi Possesion zamlouvá více než Letošní pomalý Sinister... PS: Taky jste slyšeli na začátku .. Zjem tvoje Srdce ?? Že ne? Já jo ! ()

Reklama

teutates 

všechny recenze uživatele

Když už mám mít pro strach uděláno (ehm) tak takhle. Opět jedno z těch hnusných švédských vydíráku co vám tlačí do huby různě pořekadla, mýty, báje, světské pravdy a nakonec židovské pověry noóo a proto jak jinak, v rámci žánru dobreée! Ole na to vlítl v pomalém temném tempu a jako 7/10, protože židovská Kletba z temnot mně konečně po dlouhé době usadila k židli. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

100 x omletý námět o kouzelném předmětu plném démonických sil, který někoho posedne a nutí jej dělat démonické věci. Za pochvalu stojí příjemné obsazení a přátelsky krátká stopáž. Na stranu druhou to rozhodně mohlo být ve spoustě pasáží drsnější. Takhle to působilo jako veselá pohádka na dobrou noc. Vůbec tam je hromada takových velmi odlehčených scén plných zpívajících Židů. Navíc to ani moc nedává smysl, aby některý Židák pomáhal bez toho, aniž by mu člověk zacinkal před obličejem pytlíkem dukátů. [33 %] ()

ainny 

všechny recenze uživatele

Podle skutečnosti, jo? Aspoň to píše náš programový průvodce, bo jak se to jmenuje. Ale zase na to, že normálně na horory moc nekoukám, tak mě to zaujalo a byla jsem zvědavá, jak a co se z toho vyvrbí. Takže asi dobrý, no. Jednou se to dá. Akorát byl průšvih, že ve finále, kdy bych se měla asi bát, jsem se začala smát. ()

Galerie (36)

Zajímavosti (15)

  • Démonův tajemný jazyk je ve skutečnosti polština. (MareT.)
  • Film je inšpirovaný skutočným príbehom muža, ktorý v roku 2004 ponúkal cez eBay “originál skrinky obývanej démonom, ktorá nemala byť nikdy otvorená, ale dávne varovanie zostalo nevypočuté“. (Sufferer)
  • Filmaři při natáčení použili živé můry. Velká scéna vyžadovala 2000 kusů tohoto hmyzu, který měl zaplnit dětský pokoj. Motýly museli přinést ve stádiu larev, aby se vylíhli na místě. (rafix)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno