Reklama

Reklama

Kletba z temnot

  • USA The Possession (více)
Trailer 1

Kletba z temnot vypráví příběh bývalých manželů Clyda (Jeffrey Dean Morgan) a Stephanie (Kyra Sedgwick) a jejich dvou malých dcer. Jednoho dne si mladší dcera Em (Natasha Calis) koupí na bleším trhu tajemnou skříňku. Od té doby se začnou s děvčátkem dít zvláštní věci. Em je skříňkou naprosto posedlá, nosí ji všude s sebou, je nervózní a chová se agresivně. Její matka začíná mít podezření, že skříňka způsobuje u dcery psychické problémy. A po sérii znepokojivých a nevysvětlitelných událostí rodina odhalí pravou příčinu. Zjišťují, že skřínka byla vyrobena pro Dybbuka – zlého démona, který se usadí v těle člověka, který ho ze skříňky osvobodil. A jejich dcera skříňku otevřela… (oficiální text distributora)

(více)

Videa (13)

Trailer 1

Recenze (474)

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Kletbu z temnot bych rád uvalil na křupany a hovada, co předevčírem zabloudili do hradeckého CineStáru. Já nevím, kdo vám nakukal, že máte svoji super vtipnou a okouzlující povahu propagovat ve veřejných prostorách, ale příště bych prosil, abyste si doma dřív, než někam vyrazíte, udělali IQ test. A pamatujte přitom na to, že 37 neznamená jen zvýšenou teplotu, ale také poměrně výrazně rozvinutý stupeň debility. Jinak film postrádá větší atmosféru, za což může buď prostředí, v jakém se odehrává anebo to, že se mně během něho v klíně neválelo vystrašené rande. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Talentovaný tréner basketbalu sa po rozvode presťahuje do nového domu. Jedného dňa keď berie k sebe deti na víkend, zastavia sa na dvore jedného zo susedov, kvôli výpredaju nepotrebných vecí. Tam jednej z dcér padne do oka starožitná skrinka s neznámymi nápismi. Toto však nie je len taká obyčajná skrinka. Úprimne??? Jeden z najslabších hororov o exorcizme aké som videl. Pamätať si budem max tri zábery. Samofackanie, samovypadávanie zubov otčima a dva prsty v hrdle mladej dievčiny. Nebyť zvukových efektov, len ťažko horko by na mňa niektorá z tých málopočetných hororových scén skutočne zapôsobila. Po prvej a dosť slušnej, nasledovalo hodinové kukanie do "blba", pozeranie na hodinky s občasným zívaním. Potom "hrr", všetko čo sme už niekde videli. A záver?? Neskutočne predvídateľný a miestami dosť vtipný vďaka židovskému kňazovi, ktorý by sa skôr hodil do filmu "Diktátor". Mrzí ma to, ale udeliť viac ako tri hviezdy by bolo z mojej strany veľmi trúfalé. Tak ako ma sklamal "Devil Inside", nepotešil ani "The possession". A čo to SKVELE dodal užívateľ - hygienik ! ! ! - 55% ()

Reklama

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Nic moc. Jak už jsem někdy psal, když se film hned na začátku uvede titulkem "podle skutečné události", jsem maximálně obezřetný. Většinou to v překladu z filmařské do lidské řeči totiž znamená "Vymysleli jsme si spoustu hloupých věcí, které se vám budou zdát nereálné, ale fakt se to stalo!" Tentokrát to bylo podobné. Můry vylétají z krků živých lidí, posedlí lidé létají po pokoji jako čamrdy od stěny ke stěně, tvář démona uvnitř těla je vidět na magnetické rezonanci... Nic proti tomu, ale ať mi nikdo se vší vážnost netvrdí, že "toto se stalo jedné rodině během 30 dnů". Posednutí? Prosím. Dibuk zavřený ve skříňce? Jistě, proč ne, s tím nemám problém. Ale ta dodaná hollywoodská fantasmagorie k tomu (pět scenáristů!), ta mi dobře neudělala. A je to škoda, protože natočeno je to slušně a Jeffrey Dean Morgan i obě holčičky jsou skvělí. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Od režiséra hodně kvalitního Deliver Us from Evil bychom čekali přece jen mnohem více. Bohužel Hollywood tomuto jistě nadějnému tvůrci ukázal zač je toho loket. Do herecké sestavy mu narval až na Morgana samé nesympatické herce, jejichž postavy se navíc ve filmu chovají značně divně. Prakticky jedinou solidní hororovou scénu, ve které je cítit hodně silné napětí zabíjí její brzké ustřihnutí. Jedná se o scénu na magnetické rezonanci. Myšlenka s tajemnou skříňkou nezní špatně a myslím si že film mohl dokázat mnohem více, než se nakonec stalo. Bohužel. Druhý Vymítač Ďábla se samozřejmě nekoná. Příběh působí hodně banálně a zkratovitě. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Joo tak tohle si nechám Líbit !! The Possesion je Stylová žánrovka naservírovaná na stříbrném podnose, poskytující škálu Zvukových a Vizuálních Efektů na vysoké technické Úrovni !! Neustále je se na co Koukat, pořád se něco děje.. Film vás téměř nenechá vydechnout !! Co se týče Atmosféry, ta je fakt bezvadní !! Bornedal je třída a ví co má dělat!! Jediná výtka snad k Exorcistovi, který vypadal, jako by denně vyhulil 2 kila Trávy a jeho způsob vymítání vykouzlí krásný úsměv na tváři !Rozhodně se mi Possesion zamlouvá více než Letošní pomalý Sinister... PS: Taky jste slyšeli na začátku .. Zjem tvoje Srdce ?? Že ne? Já jo ! ()

Galerie (36)

Zajímavosti (15)

  • V roce 2004 vyšla v Los Angeles Times reportáž o muži, který údajně prodával originální Dybbukovu skříňku, jež způsobila každému z předchozích majitelů okamžiky nepředstavitelné hrůzy. Předmět nakonec zakoupil kurátor univerzitního muzea a začal zkoumat jeho minulost a neblahý vliv na její předchozí majitele. Pátrání ho přivedlo ke staré ženě, která přežila holocaust a po válce si přivezla zapečetěnou skříňku do Ameriky. (MikeCool)
  • Původně byl film od MPAA hodnocen ratingem R, později bylo však omezení zmírněno na PG-13. (josefklimes)
  • Postavu Tzadoka hraje Matisyahu (Matthew Paul Miller). (klima777)

Reklama

Reklama