Reklama

Reklama

Kletba z temnot

  • USA The Possession (více)
Trailer 2

Kletba z temnot vypráví příběh bývalých manželů Clyda (Jeffrey Dean Morgan) a Stephanie (Kyra Sedgwick) a jejich dvou malých dcer. Jednoho dne si mladší dcera Em (Natasha Calis) koupí na bleším trhu tajemnou skříňku. Od té doby se začnou s děvčátkem dít zvláštní věci. Em je skříňkou naprosto posedlá, nosí ji všude s sebou, je nervózní a chová se agresivně. Její matka začíná mít podezření, že skříňka způsobuje u dcery psychické problémy. A po sérii znepokojivých a nevysvětlitelných událostí rodina odhalí pravou příčinu. Zjišťují, že skřínka byla vyrobena pro Dybbuka – zlého démona, který se usadí v těle člověka, který ho ze skříňky osvobodil. A jejich dcera skříňku otevřela… (oficiální text distributora)

(více)

Videa (13)

Trailer 2

Recenze (474)

ainny 

všechny recenze uživatele

Podle skutečnosti, jo? Aspoň to píše náš programový průvodce, bo jak se to jmenuje. Ale zase na to, že normálně na horory moc nekoukám, tak mě to zaujalo a byla jsem zvědavá, jak a co se z toho vyvrbí. Takže asi dobrý, no. Jednou se to dá. Akorát byl průšvih, že ve finále, kdy bych se měla asi bát, jsem se začala smát. ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

No jsem trošku zklamaný. Myslel jsem si, že to na čtyři hvězdy s přehledem bude, ale to by musel Bornedal přitlačit na pilu aspoň v některém ohledu (napětí,lekačky, freak atmosféra, gore,...). Nic nevyčnívalo, přitom prostoru tam bylo požehnaně. Toho stařečka z Merlose Place si taky mohli nechat....Nic to ovšem nemění na tom, že je tato žánrovka natočená velmi zručně, takže určitě je na co se koukat, a jako vymítačský film to můžu i doporučit, existují daleko horší kusy. 70% ()

Reklama

Madsbender 

všechny recenze uživatele

Not bad, ale stále je to len ďalší zo zástupu hororov o posadnutí/ podľa skutočného príbehu, ktorý ničím nevyniká a miestami ide takmer pod priemer. Prekvapilo ma celkom dobré obsadenie (hlavne Morgan) a veľmi slušné budovanie atmosféry, zvyšok však pokrivkáva a jediné, čo ešte stojí za zmienku, je hudba, ktorá vám pripomenie temné démonické Bisharove tóny z Wanových novších filmov. 60% ()

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

Fajnovej horor do rodiny "vymítačů ďábla", kterej sice není nic extra originálního (ostatně v tomto subžánru už se toho asi moc vymyslet nedá, i když kdo ví), ale rozhodně patří mezi to lepší. Potěšily fajnové vychytávky (viz. plakát), dobře zvolení herci a celkem gradující tempo. (Spoiler) A že by závěr sliboval pokračování? ()

psy.cho 

všechny recenze uživatele

Horor podľa "skutočnosti", ktorý ma určite nesklamal. Síce mal dosť pomalý rozjazd, ale po polovici filmu to začalo naberať ten správny hororový nádych. Určite to bola vykrádačka viacerých hororov, a nič prevratného to nedonieslo, ale niektoré scény mali dosť mrazivú atmosféru. Možno kebyže je tam viacej takých scén a viacej lakačiek, ktoré by mi zvierali veniec, by som dal aj 5*. ()

Galerie (36)

Zajímavosti (15)

  • Dybbuk je v židovské mytologii zlý duch hledající lidské oběti, do nichž by mohl vstoupit a ovládnout je. (MikeCool)
  • Původně byl film od MPAA hodnocen ratingem R, později bylo však omezení zmírněno na PG-13. (josefklimes)
  • Démonův tajemný jazyk je ve skutečnosti polština. (MareT.)

Reklama

Reklama