Reklama

Reklama

Kletba z temnot

  • USA The Possession (více)
Trailer 1

Kletba z temnot vypráví příběh bývalých manželů Clyda (Jeffrey Dean Morgan) a Stephanie (Kyra Sedgwick) a jejich dvou malých dcer. Jednoho dne si mladší dcera Em (Natasha Calis) koupí na bleším trhu tajemnou skříňku. Od té doby se začnou s děvčátkem dít zvláštní věci. Em je skříňkou naprosto posedlá, nosí ji všude s sebou, je nervózní a chová se agresivně. Její matka začíná mít podezření, že skříňka způsobuje u dcery psychické problémy. A po sérii znepokojivých a nevysvětlitelných událostí rodina odhalí pravou příčinu. Zjišťují, že skřínka byla vyrobena pro Dybbuka – zlého démona, který se usadí v těle člověka, který ho ze skříňky osvobodil. A jejich dcera skříňku otevřela… (oficiální text distributora)

(více)

Videa (13)

Trailer 1

Recenze (475)

Botič 

všechny recenze uživatele

Všechno podle mustru - stará, ďábelská truhla s x tajemnými položkami, dítě navlečené do pytle od brambor, učitelka zůstávající ve škole po setmění, protože kde a kdy jindy se dají opravovat domácí úkoly, spooky profesor, který ví. Nic nového, jen opět nudně zamlžený průměr s ponaučením pro příště - nepořizujte svým dětem staré truhlice s židovskými nápisy - ušetříte si spoustu práce. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Průměrný vymítačský horor. Technicky je to moc fajn, slušní jsou i herci, ale stokrát omletý příběh nic navíc nenabízí. Židovský exorcista se navíc dojmologicky v určitých chvílích pohyboval na hraně parodie. Finále slabší a "zlou" atmosférou z traileru film nakonec bohužel nedisponuje. U no-name řemeslníka rutinéra by to nemrzelo, ale Bornedal má na víc. ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Židovská krabice na víno, jejíž obsah vás polechtá na patře.. Kvalitně "posedlý" výkon N.Calis v kontrastu se špatnými kopiemi J.Bardema a J.Roberts, hudba připomínající údery pinzetou do kovového zábradlí a neobvykle málo lekání i krve. Bornedal se sice snažil oprostit od klišé hororových vymítání, ale to by na něj nesměl scénář vyzvracet béčkovou hrachovou kaši uvařenou z tradičních ingrediencí a jedné alegorie na porozvodové trauma. A samozřejmě, nešlo si v rámci propagace odpustit všechny ty strašidelné historky z natáčení, obvyklý to kolorit podobně laděných snímku. Ve výčtu mi už jen scházela informace, že při poslední klapce usedla Olemu na rameno můra s miniaturní jarmulkou na hlavičce.. No nic, teď už aspoň vím, že když do někoho z mých blízkých vstoupí zlovolný duch s obřízkou, najdu pomoc u členů kapely ZZ Top.. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Mohlo mně hnedka napadnout, že na tomhle hororu se částečně podílel Sam Raimi. V některých scénách to bylo evidentní. No a musím uznat, že jako horor to bylo vcelku fajn. Sice jsem se moc nebál a příběh byl vcelku solidní recyklátor vymítání ďábla...tentokrát na židovský způsob. Každopádně pořád to mělo na horor vcelku solidní atmosféru. A taky ta atmosféra tuhle bejkovinu udržela alespoň na průměru. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Na zabitie nudy tak akurát, ale žeby ma to ohúrilo sa nedá povedať. Čistý priemer a určite lepšie ako The Conjuring. Celkom nečakane by sme našli aj humorné situácie, napríklad ten židovský vyháňač, poviem vám, pomerne smiešna figúrka. Ten jeho tanec mentálne zaostalého človeka pri exorcizme nemal chybu. Sem tam zafungovali aj lakačky, ale nič svetoborného. Čo by som ale vytkol v prvom rade, tak tú vetičku, vraj je to natočené podľa skutočnej udalosti. No to je teda pekná sranda a dosť odvážne tvrdenie :) To snáď autori ani nemôžu myslieť vážne, že by niekto uveril takej blbinke a že je úplne normálne, keď niekomu vylezie z úst miniatúrny Glum z LOTRa? Jediné čo je na filme reálne tak skutočnosť, že Dybbuk sa naozaj nachádza v židovskej mytológii a tiež tá drevená skrinka, ktorá slúži ako jeho domček. Napriek tomu, natočené a odohrané to bolo fajn takže u mňa 55/100. ()

Galerie (36)

Zajímavosti (15)

  • Dybbukova skříňka skutečně existuje. Štáb ale odmítl se skutečnou skříňkou natáčet. Ozval se dokonce vlastník této skříňky, režisér však přesto schůzku z bezpečnostních důvodů odmítl. (MikeCool)
  • Dybbuk je v židovské mytologii zlý duch hledající lidské oběti, do nichž by mohl vstoupit a ovládnout je. (MikeCool)
  • Film se natáčel v kanadském Vancouveru v Britské Kolumbii. (rafix)

Reklama

Reklama