Reklama

Reklama

Kletba z temnot

  • USA The Possession (více)
Trailer 2

Kletba z temnot vypráví příběh bývalých manželů Clyda (Jeffrey Dean Morgan) a Stephanie (Kyra Sedgwick) a jejich dvou malých dcer. Jednoho dne si mladší dcera Em (Natasha Calis) koupí na bleším trhu tajemnou skříňku. Od té doby se začnou s děvčátkem dít zvláštní věci. Em je skříňkou naprosto posedlá, nosí ji všude s sebou, je nervózní a chová se agresivně. Její matka začíná mít podezření, že skříňka způsobuje u dcery psychické problémy. A po sérii znepokojivých a nevysvětlitelných událostí rodina odhalí pravou příčinu. Zjišťují, že skřínka byla vyrobena pro Dybbuka – zlého démona, který se usadí v těle člověka, který ho ze skříňky osvobodil. A jejich dcera skříňku otevřela… (oficiální text distributora)

(více)

Videa (13)

Trailer 2

Recenze (475)

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Skvělý film, polský hlas demona v truhle naprosto creepy. Cz dabing ale katastrofa a ke konci to trochu pokulhává, nicmene porad jeden z kvalitnejsich hororu. Nejvetsim plusem jsou za mě povedené střihy scén s hudbou, přesně to filmu dodává tu pravou atmosféru a herečka Emily to zahrála na svůj věk neuvěřitelně uvěřitelně. ()

pan Hnědý 

všechny recenze uživatele

I kdyby nebyl POSSESSION podle skutečné události, pořád by na diváka působil věrohodně. Můj debut režiséra Oleho Bornedala mě překvapil a musí říct, že to nebylo špatný. Není to důmyslné a vybudované napětí jako u Jamese Wana, ale pořád si Bornedal udržuje kvalitu a skvěle si pohrává se zvuky, nebo ruchy. Tu je sound excelentní. Chápu to, kdo nebyl v kině na POSSESSION a pustí si ho doma na pc, nebo na tv bez perfektní repro-soustavy nepocítí to v plném rozsahu, ale měl by být spokojen. První pětiminutovka je nejlepší, ve středu stopáže nás napětí trochu opustí, ale na konci jsme opět v extázi. Na celek málo lekaček a pevný příběh. POSSESSION je slabší Sinister, ale raději si pustím novější House of the Devil. A matkou všech exorcistických námětů zůstává Friedkinův nepřekonatelný Exorcist. ()

Reklama

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Nic moc. Jak už jsem někdy psal, když se film hned na začátku uvede titulkem "podle skutečné události", jsem maximálně obezřetný. Většinou to v překladu z filmařské do lidské řeči totiž znamená "Vymysleli jsme si spoustu hloupých věcí, které se vám budou zdát nereálné, ale fakt se to stalo!" Tentokrát to bylo podobné. Můry vylétají z krků živých lidí, posedlí lidé létají po pokoji jako čamrdy od stěny ke stěně, tvář démona uvnitř těla je vidět na magnetické rezonanci... Nic proti tomu, ale ať mi nikdo se vší vážnost netvrdí, že "toto se stalo jedné rodině během 30 dnů". Posednutí? Prosím. Dibuk zavřený ve skříňce? Jistě, proč ne, s tím nemám problém. Ale ta dodaná hollywoodská fantasmagorie k tomu (pět scenáristů!), ta mi dobře neudělala. A je to škoda, protože natočeno je to slušně a Jeffrey Dean Morgan i obě holčičky jsou skvělí. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Nikdy bych neřekl, že mít v dutině hrudní zlého, zakrslého, polského žida, který vám strká zevnitř prsty do hrtanu a nutí vás k dávení, může být docela kulantním hororem a ne dalším pokračováním Scary movie či nějakým Hitlerovým píár blockbusterem. Ať si místní samozvaní hororoví neheterosexuálové tvrdí, co chtějí, tohle patří k tomu nejlepšímu, co za posledních pár let z posedávacího žánru vylezlo. Co jste zase jako čekali? Že když si někoho oblíbí zlý duch, bude se ho snažit vytancovat v baletu, zbavit se ho čtyřhodinovým okopáváním brambor nebo si v plesnivém mechu, uprostřed stokorcového lesa, po nekonečné polemice s liškou šmikne klitoris? Řekl bych teď nějakou oplzlou zrůdnost, ale jsem plachý hoch z katolické rodiny! ()

Botič 

všechny recenze uživatele

Všechno podle mustru - stará, ďábelská truhla s x tajemnými položkami, dítě navlečené do pytle od brambor, učitelka zůstávající ve škole po setmění, protože kde a kdy jindy se dají opravovat domácí úkoly, spooky profesor, který ví. Nic nového, jen opět nudně zamlžený průměr s ponaučením pro příště - nepořizujte svým dětem staré truhlice s židovskými nápisy - ušetříte si spoustu práce. ()

Galerie (36)

Zajímavosti (15)

  • Dybbuk je v židovské mytologii zlý duch hledající lidské oběti, do nichž by mohl vstoupit a ovládnout je. (MikeCool)
  • Původně byl film od MPAA hodnocen ratingem R, později bylo však omezení zmírněno na PG-13. (josefklimes)
  • Démonův tajemný jazyk je ve skutečnosti polština. (MareT.)

Reklama

Reklama