Reklama

Reklama

Sexuální rekonstrukce

  • Česko Podoba věcí (více)
Trailer
USA / Francie / Velká Británie, 2003, 96 min

Rachel Weiszovou můžete znát z filmů jako Sestřička Betty, Mumie, nebo Jak na věc. Paul Rudd si zahrál hlavní roli v Pravidlech moštárny. Oba se teď osudově setkali ve filmu režiséra Neila LaButea s příznačným názvem SEXUÁLNÍ REKONSTRUKCE. Studentka umělecké školy Evelyn hledá vhodný objekt pro své zásadní umělecké dílo, kterým chce zakončit svá studia. Tím objektem má být průměrně vyhlížející muž. Přesně tak vypadá Adam, student, kterého Evelyn potká, jak si přivydělává v muzeu jako hlídač v uniformě. Adam se okamžitě do Evelyn zamiluje a jeden ze způsobů, jak být Evelyn nablízku, je přistoupit na její návrh. Adam se stává objektem šokujícího uměleckého pokusu, který má z něho učinit dokonalého muže. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (164)

gusman 

všechny recenze uživatele

Jelikož jsem se naštěstí moc nesoustředil na popis filmu v online tv programu či na csfd, tak jsem nepochopil jak to je hned na začátku. Na konci filmu jsem byl proto pěkně zmaten, vyděšen i pobaven a dost mě to donutilo zamyslet se nad hranicemi morálky. Skvělý nápad, parádní herecké výkony...když Adam mluví o prstýnku babičky, pořadně mě to rozesmutnilo, bylo mi ho lito....Hodně mě také pobavily narážky na literaturu, hlavně na Pygmalion a Dickense:-) Doporučuji všem lidem, kteři dělají do umění, aby věděli čeho se mají vyvarovat??:-) ()

Andre3000 

všechny recenze uživatele

Velmi divný film. Ano, jinak to nedokážu popsat. Skoro celý film se dívate na klasiku plnou hříček mezi dvěma páry a jejich členy. A ke konci přijde takový zvrat, ale mě to zase nějak geniální nepřišlo. Spíše divné, ano přesně to slovo je opravdu tím výstižným. Mám z toho smíšené pocity, ale rozhodně mě to nedostalo. ()

Reklama

Rockerman 

všechny recenze uživatele

Hodně zajímavý film, ale můj šálek čaje to není. Rachel Weisz zaslouží plné absolutorium za svůj výkon naprosto chladné ženy, která velmi umně manipuluje a přeměňuje Adama k obrazu svému. Celý film je trošku nuda, proto to průměrné hodnocení. Kdybych však mohl hodnotit posledních 20 minut, tak by to bylo za pět *. Ten závěr prostě vysvětlil, proč to byla taková nuda a proč to bylo tak užvaněné. Dobrý film, ale více ho již netřeba. ()

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Láska člověka přetvoří, aniž by si toho všiml. Když se z okouzlení probere, zjistí, že se choval i oblékal jako blbec, a je nutno se dát zase dohromady. Kdo nezažil neuvěří, ale je to tak. Werich říkal, že "dochází k jistému názorovému srůstu, názory obou se sbližují tak dlouho, až nakonec ty její nabydou vrchu". Přesně o tomhle je film. Adam se zamiluje a nezáleží mu na ničem jiném, než na Evelyn. Ustoupí ze všech pozic a zásad, jen aby to trvalo dál. Pak přijde chvíle pravdy...75% ()

sona123 

všechny recenze uživatele

Jeden z filmů, kde je nutné vyčkat do konce, protože pak přijde pointa. Ale to přece neznamená, že by se mělo kašlat na prostředek? A zde se podle mě tak stalo. Slabý scénář, přihlouplý Paul Rudd, který z toho dělá grotesku, zatímco krásná Rachel je dramatická a vážná. Film navíc vypadá mnohem starší, než ve skutečnosti. Za 2,5* ()

Galerie (18)

Zajímavosti (5)

  • Natáčelo se od 15. února do března 2002 v Los Angeles (Kalifornie, USA). (BMW12)
  • Celosvětová premiéra proběhla 18. ledna 2003 na filmovém festivalu Sundance v Utahu (USA). (BMW12)
  • Paul Rudd kvôli filmu schudol o približne 11 kilogramov. (U_S_O)

Reklama

Reklama