Reklama

Reklama

Malá Kačka trpí poruchou ADHD a kvůli tomu má ve škole problémy. Paní učitelka by se jí velmi ráda zbavila a ani spolužáci nemají Kačku moc rádi. Nicméně Kačka je velmi chytrá holčička a nepochopení okolí i ji samotnou trápí. Její maminka Julie žije s přítelem, Věroslavem Herianem, se kterým také pracuje v chemické laboratoři, kde spolu zkoumají potravinové doplňky. Věrek je bratrem ředitelky chemického ústavu, Milady, ve kterém Julie pracuje. Julie koupí Kačce, která běhá za každým psem, jezevčíka. Nastávají prázdniny. Věrek by rád vyrazil sám s Julií na tři týdny do Řecka a Kačku by odložil k Miladě. Milada ale na rovinu prohlásí, že Kačku předá do letní školy. S tím Julie nesouhlasí, a tak nakonec Kačka, Herian a Julie vyrážejí na Šumavu do penzionu k dědečkovi a jeho přítelkyni Radce. Nepříjemný nevrlý Herian připravil pro Julii a Kačku prázdninový program. Z něho ale brzy rychle sejde, když Herianovy plány na cyklovýlety skončí neúspěchem. Julii se velmi líbí pohodářský údržbář Ivan, který v penzionu bydlí a pracuje. V penzionu panuje pohodová atmosféra, která je způsobena přátelskými vztahy mezi obyvateli penzionu a jejich hosty. Mezi stálé obyvatele patří i malíř Štefan Štefík, ten v penzionu maluje své obrazy a na sousední farmě chová ovce a kozy. Za Herianem přijíždí jeho sestra Milada, aby zde také strávila několik dnů volna. I ona se zhlédne v Ivanovi. Ten však o namyšlenou a důležitou manažerku vůbec nestojí. Milada přijde na to, že Ivan a Julie se sobě líbí a namluví Julii, že s Herianem vyhráli konkurz na pracovní pobyt v Anglii. Tím je chce od sebe dostat. Julie je zmatená a Ivan s ní chce ukončit počínající vztah. Toho chce Milada využít a Ivana svést při vodáckém výletě, který celá společnost podniká. Vodácký výlet kvůli Herianově nepozornosti skončí pomalu tragédií. Kánoe, ve které Herian s Julií, Kačkou a psem Hugem plují, totiž narazí do převoznické loďky a Kačka se začne topit. Jen duchapřítomnost Ivana Kačku zachrání. Julie se vzpamatovává z šoku, který zažila. Herian si další den bere na výlet Kačku sám. Cestou je na Kačku zlý a ona mu i s Hugem uteče... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (175)

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Není to vysloveně špatný film. Z posledních pokusů o rodinnou komedii například lepší, než Jak se krotí krokodýli. Nechce se mi zbytečně mentorovat o tom, že dnes nemáme talentované děti, ale je fakt, že český film vyloženě prahne po nástupcích Tomášů Holých a Žanet Fuksových a stále se to s žádným novým děckem nedaří a nedaří. U Tady hlídám já je i problém debutující režisér a vysloveně nenápadité promo, podivně sestříhané trailery a slabé plakáty. Přitom herecky má film co nabídnout, Javorský, Stašová a Nový hrají kvalitně i bez nějakého výraznějšího vedení, z populárních tváří se tu snaží Pazderková a Kočičková, které si hrají to svoje navzdory celku a funguje to. Takže kde je chyba? Snad v tom, že v hlavní roli by se lépe vyjímala tvárnější Jandová namísto pasivní Ježkové, která je fajn v dabingu, ale sama o sobě toho příliš neuhraje. A tradiční míjení s cílovkou je nasnadě. Inu škoda, ale není skutečně nutné, aby zrovna tenhle filmeček zapadl v hlubinách seznamů tvorby za rok 2012 bez případných televizních repríz. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Když se komedie Jak dostat tatínka do polepšovny promíchá se šumavskou trilogií z hájovny a na místo Tomáše Holého se dosadí holčička, vznikne přibližná podoba snímku Tady hlídám já. Úvod má trochu naučný ráz ve vysvětlivkách dívčiny nemoci ADHD čili hyperaktivity s poruchou pozornosti. Daleko výmluvnější je přitom ve faktech – má IQ 149, ale špatné známky – a situacích, kdy se bez rozmyslu vrhá mezi auta, obléká si jen půlku pyžama a omlouvá se, že "všechny otravuje". Živá bezprostřednost osmileté Veroniky Divišové se přenese i přes šroubované hovory se psem, a dokonce přehrává bezbarvou filmovou matku Jitku Ježkovou. Město účinkuje jako nebezpečná džungle ()

Reklama

Wiikii 

všechny recenze uživatele

Parodie na pár zahraničních snímků !!! Vše je špatně, ta kamera je děs(pro tento snímek ano), ten příběh je děs, ty dialogy jsou děs, kdyby řekli hercům aby improvizovali dopadlo by to rozhodně lépe, protože herci jsou tam dobří, ale jen to je to dobré... Jinak je vidět, že se nechali inspirovat staršími filmy převážně z Ameriky... HODNOCENÍ: 15% (1*) ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Pokud přežijete začátek s Ester Kočičkovou a všechny nejtrapnější chvilky, máte vyhráno a čekají vás už jenom desítky trapných chvilek. Psí komentář místy štve, místy baví, což se dá generalizovaně aplikovat na celý film. Veronika Divišová přehrává většinu ostřílených kozáků a mohla by být "malou" nadějí dětských postav. Jitka Ježková byla a je herecké kopyto, ale u ní se najdou světlejší chvilky, byť se musíte hodně snažit. Jakoby se režisér nemohl rozhodnout: nebude to pro děti (v tom případě herečky svlíkat!), bude to pro děti (co ta broskev?). Sympaťák Javorský hraje nesympaťáka, a docela se mu daří. ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Rodinný film na jedno použití. Od začátku se film tváří, jako by byl pro nejmenší děti, navíc ještě jako instruktážní film pro rodiče s dětmi s ADHD. No, nějakou dobu už učím a rozmazleného "parchanta" a dítě s ADHD lze rozeznat ("Ajó" mi lezlo na nervy už po chvíli), obzvláště při benevolentní výchově matky samoživitelky. Jenže...film se totálně změní od momentu, v němž přijede "rodina" na dovolenou, kdy z příběhu o holčičce se změní v rádoby komediální drama o vztazích dospělých, se spoustou sexuálních narážek a "dospěláckých" scén. Postavy se jeví jako nesympatické nakonec všechny a dospělý člověk si přeje, aby už byl konec. Ten přichází s návratem k příběhu holčičky a s ním také rozuzlení toho, jak na dítě s ADHD. No přece, dovolte mu vše co chce a dělejte vše podle něj! Opravdu nevím, pro koho tento film je a kromě několika vtipů byl děj spíše nezáživný až protivný. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (5)

  • Počas záverečných titulkov môžeme sledovať nepodarené scény. (Johnny.ARN)

Reklama

Reklama