Reklama

Reklama

Malá Kačka trpí poruchou ADHD a kvůli tomu má ve škole problémy. Paní učitelka by se jí velmi ráda zbavila a ani spolužáci nemají Kačku moc rádi. Nicméně Kačka je velmi chytrá holčička a nepochopení okolí i ji samotnou trápí. Její maminka Julie žije s přítelem, Věroslavem Herianem, se kterým také pracuje v chemické laboratoři, kde spolu zkoumají potravinové doplňky. Věrek je bratrem ředitelky chemického ústavu, Milady, ve kterém Julie pracuje. Julie koupí Kačce, která běhá za každým psem, jezevčíka. Nastávají prázdniny. Věrek by rád vyrazil sám s Julií na tři týdny do Řecka a Kačku by odložil k Miladě. Milada ale na rovinu prohlásí, že Kačku předá do letní školy. S tím Julie nesouhlasí, a tak nakonec Kačka, Herian a Julie vyrážejí na Šumavu do penzionu k dědečkovi a jeho přítelkyni Radce. Nepříjemný nevrlý Herian připravil pro Julii a Kačku prázdninový program. Z něho ale brzy rychle sejde, když Herianovy plány na cyklovýlety skončí neúspěchem. Julii se velmi líbí pohodářský údržbář Ivan, který v penzionu bydlí a pracuje. V penzionu panuje pohodová atmosféra, která je způsobena přátelskými vztahy mezi obyvateli penzionu a jejich hosty. Mezi stálé obyvatele patří i malíř Štefan Štefík, ten v penzionu maluje své obrazy a na sousední farmě chová ovce a kozy. Za Herianem přijíždí jeho sestra Milada, aby zde také strávila několik dnů volna. I ona se zhlédne v Ivanovi. Ten však o namyšlenou a důležitou manažerku vůbec nestojí. Milada přijde na to, že Ivan a Julie se sobě líbí a namluví Julii, že s Herianem vyhráli konkurz na pracovní pobyt v Anglii. Tím je chce od sebe dostat. Julie je zmatená a Ivan s ní chce ukončit počínající vztah. Toho chce Milada využít a Ivana svést při vodáckém výletě, který celá společnost podniká. Vodácký výlet kvůli Herianově nepozornosti skončí pomalu tragédií. Kánoe, ve které Herian s Julií, Kačkou a psem Hugem plují, totiž narazí do převoznické loďky a Kačka se začne topit. Jen duchapřítomnost Ivana Kačku zachrání. Julie se vzpamatovává z šoku, který zažila. Herian si další den bere na výlet Kačku sám. Cestou je na Kačku zlý a ona mu i s Hugem uteče... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (176)

blackrain 

všechny recenze uživatele

Moc příjemný rodinný film, kde hlavní housle hraje pes, konkrétně jde o jezevčíka Huga. Vůbec mi nevadilo, že je film jednoduchý a předvídatelný. Nevadila mi ani ta malá. Kdo mi teda vadil určitě, byla Ester Kočičková v roli učitelky. To už byla mnohem lepší Iva Pazderková. Její role docela pobavila. Drsná šéfka byla fakt věrohodná. Potěšilo mě, že se příběh natáčel i na mé milované Šumavě, proto mi některá místa přišla až důvěrně známá. Já jsem si při sledování krásně odpočinula a bavila se. Nenudila jsem se ani na malou chvilku. Juraj Šajmovič ml. se určitě nechal inspirovat Poledňákovou. ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Rodinný film na jedno použití. Od začátku se film tváří, jako by byl pro nejmenší děti, navíc ještě jako instruktážní film pro rodiče s dětmi s ADHD. No, nějakou dobu už učím a rozmazleného "parchanta" a dítě s ADHD lze rozeznat ("Ajó" mi lezlo na nervy už po chvíli), obzvláště při benevolentní výchově matky samoživitelky. Jenže...film se totálně změní od momentu, v němž přijede "rodina" na dovolenou, kdy z příběhu o holčičce se změní v rádoby komediální drama o vztazích dospělých, se spoustou sexuálních narážek a "dospěláckých" scén. Postavy se jeví jako nesympatické nakonec všechny a dospělý člověk si přeje, aby už byl konec. Ten přichází s návratem k příběhu holčičky a s ním také rozuzlení toho, jak na dítě s ADHD. No přece, dovolte mu vše co chce a dělejte vše podle něj! Opravdu nevím, pro koho tento film je a kromě několika vtipů byl děj spíše nezáživný až protivný. ()

Reklama

Marze 

všechny recenze uživatele

Když se komedie Jak dostat tatínka do polepšovny promíchá se šumavskou trilogií z hájovny a na místo Tomáše Holého se dosadí holčička, vznikne přibližná podoba snímku Tady hlídám já. Úvod má trochu naučný ráz ve vysvětlivkách dívčiny nemoci ADHD čili hyperaktivity s poruchou pozornosti. Daleko výmluvnější je přitom ve faktech – má IQ 149, ale špatné známky – a situacích, kdy se bez rozmyslu vrhá mezi auta, obléká si jen půlku pyžama a omlouvá se, že "všechny otravuje". Živá bezprostřednost osmileté Veroniky Divišové se přenese i přes šroubované hovory se psem, a dokonce přehrává bezbarvou filmovou matku Jitku Ježkovou. Město účinkuje jako nebezpečná džungle ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Film, který očividně neví, čím je. Vsadím boty, že původně měl být prostě jen dětský, takový ten padesátiminutový neurážející počin, který děcka zkouknou v neděli dopoledne v televizi a pak, když se jdou proběhnout ven, na něj zapomenou. Jenže něco, a říkejme tomu třeba peníze, tomu asi chtělo, aby se z dětského filmu stal film rodinný. A tak do prostého děje přibylo několik postav, které tam ale vůbec nemusely být (Klára Jandová, Iva Pazderková, Lukáš Latinák), nevinné a hloupoučce úsměvné dialogy tu a tam narušují nehezky obhroublé dvojsmysly, které patří spíš do Troškových Kameňáků (všechny ty kozy, macci a bůhvíco ještě), a do prosluněné šumavské přírody zavání smrad sterilní milostné dezinfekce z Ordince v Růžové zhradě… Celé si to začne hrát na velkou letní zábavu pro všechny, která ovšem stále spoléhá pouze na dvě postavy, z nichž jedna je (dobře hrající) malé dítě a druhá (příšerně blbě nadabovaný) pes. Ano, dívat se na to dalo bez větší újmy, ale stopáž necelé dvě hodiny? To bylo vážně moc. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Když dříve děti zlobily a dělaly si, co je napadne, dostaly na zadek. Dnes se jim musí nechat volnost, protože nejspíše trpí ADHD. A je nutno, aby se jim podřídili i všichni dospělí – a nehodící se možný tatínek aby padal. Žánr dětského filmu v poslední době v ČR skomíral. Těch pár výkřiků čest žánru moc nezachránilo (třeba Archa pro Vojtu), nebo se sice povedlo, ale nedostalo do kin (Vetřelci v Coloradu). Ani osvědčené ikony českého filmu – Věra Plívová-Šimková či Marie Poledňáková – nijak nepřesvědčily svými filmy Kruh nebo Jak se krotí krokodýli. Vloni jsme ale byli obdařeni Modrým tygrem, letos tímto snímkem, což je docela hezké, každý rok jeden dětský, nebo řekněme rodinný film. Jen ta kvalita... Ve snímku Tady hlídám já je středobodem holčička s ADHD, jejíž maminka udělá, co jí na očích vidí. A tak místo s novým partnerem do Řecka jedou na chatu na Šumavu, s pejskem, který má dívence pomoci se adaptovat v reálném světě (přičemž nakonec se reálný svět adaptuje podle holčičky a pejska), a kde se ukáže, jaké jsou vlastně čí charaktery a kdo má holčičku a její maminku skutečně rád. Otázkou je, na koho je film cílen. Pro děti je příliš dlouhý (hodina a tři čtvrtě) a je v něm hodně dvousmyslných erotických narážek (kozy – kozy), navíc tak nějak podporuje domácí pálení lihovin, což v době, kdy na otravu etanolem v republice umírají lidé, není zrovna košer poselství. Navíc zde máme hodně zbytečných postav jen do počtu (Klára Jandová – jak je mi jinak sympatická, Iva Pazderková aj.), rádoby mluvícího psa jako z Kdopak to mluví 3 a podivné poselství filmu, kdy protivná a rozmazlená holčička ať udělá, co udělá, vždy za to může nějaký dospělý. Klady filmu jsou šumavská krajina, sem tam fór či v podstatě uměřené herectví dospělých herců. Mezi negativa možno ještě započítat, že dětské herečce chybí potřebná živelnost, jako měly třeba Míša Kudláčková nebo Žaneta Fuchsová, a že pes nepředvede ale ani jeden kousek, jen sedí a kouká a my posloucháme jeho jako kdyby myšlenky. A pokud vám vadí přemotýlováno, kdy v obraze létají více jak tři motýli bělásci, raději film ani nezkoušejte. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (5)

  • Počas záverečných titulkov môžeme sledovať nepodarené scény. (Johnny.ARN)

Reklama

Reklama