Reklama

Reklama

Chuť znovu žít

  • Česko Kouzlo Belle Isle (více)
Trailer

Komedie o dospívání na stará kolena. Americký herec a režisér Rob Reiner je tvůrcem řady známých hollywoodských titulů (např. Když Harry potkal Sally..., Misery nechce zemřít, Pár správných chlapů nebo Americký prezident), ale čas od času rád pracuje mimo velká studia a s malým rozpočtem. Mezi tyto snímky patří Kouzlo Belle Isle (2012), líčící stáří kdysi známého spisovatele kovbojek Monteho Wildhorna, který ve snaze zapomenout na své postižení začal holdovat alkoholu. Když se na léto přestěhuje do malého titulního městečka, do jeho života zasáhne energická sousedka Charlotte, která sama vychovává tři dcery. Monte, který sem přijel s jediným cílem – trávit dny v příjemném alkoholickém oparu – začne pošilhávat po svém starém psacím stroji a jeho pohled na život se pozvolna začíná měnit... Film je nenápadnou exhibicí Morgana Freemana, který s minimálními hereckými prostředky dokáže být mimořádně přesvědčivý. Dobře mu také sekunduje Virginia Madsenová (která nahradila původně obsazenou Annette Beningovou) v úloze Charlotte, stejně jako Madeline Carrollová a Emma Fuhrmannová v rolích jejích starších dcer, dospívající Willow a devítileté Finnegan. Film se natáčel v idylickém prostředí Greenwood Lake ve státě New York a dýchá z něj nenápadná nostalgie po starých časech bez mobilů a bez počítačů. (Česká televize)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (216)

Wbcko 

všechny recenze uživatele

Obrovská dávka pozitivní energie a Morgan Freeman mne opět přesvědčil, že je skutečně pan herec a má charisma asi jako nikdo jiný v Hollywoodu. Jen si vyčítám, že jsem si film neschoval do kina ( jestli ho do něj ovšem geniální čeští distributoři vůbec pustí). 85% a jeden z nejpříjemějších filmových zážitků posledních měsíců. ()

wendelin9 

všechny recenze uživatele

Jednoduchý ale krásný příběh o stárnoucím sympaťákovi, který změní život hned několika lidem a sám zjistí, že upíjet se pomalu k smrti není tou správnou cestou... Bylo mi od začátku jasné, jak to celé musí skončit, ale i tak jsem se neuvěřitelně bavila a nechala se vtáhnout na klidné místo plné fantasie. ()

Reklama

Flego 

všechny recenze uživatele

Nemôžem si pomôcť, ale Reinerov film je nádherne čistý, ľudský a príjemný. Dobre sa naň pozerá a napriek tomu, že nemá žiadny dejový zvrat a len si tak plynie a plynie, je neuveriteľne zábavný a vyvoláva príjemné pocity. Snímok hodný nedeľňajšieho popoludnia je postavený na jednoduchom príbehu, našťastie v žiadnom prípade nekopíruje melodramatické schémy a stáva sa tak čistejším. ()

andrii 

všechny recenze uživatele

Je tu rozprostřené okolo/v nás, ke vnímání, k pocitu krás. Nikam nespěchat. Je klidný letní čas. K poznávání, k povídání. Chvíle sousedská. Kochejte se, nechejte doléhat. Harmonická energie ve vzduchu poletuje. Zanotuje, zahřeje u srdce. Poetikou duši nadnese. Přiťukněte si s námi na malebně drobné radosti. Mějte oči sváteční i ve všednosti. ()

Dont 

všechny recenze uživatele

Hodně vydařená romantická rodinná komedie s inteligentním humorem, poklidnou venkovskou atmosférou a vydatnou porcí sentimentu. Snímek má hodně pozvolný úvod a poměrně pomalé tempo si udržuje po celou dobu. Ocenil bych skvěle propracovaný scénář - až schematicky přesný, ale já v tom na rozdíl od jiných v tomto případě neviděl negativum, spíš jsem si užíval, jak všechno do sebe perfektně zapadalo. Výborné herecké výkony v čele s úžasným Morganem Freemanem. Také dětské role se povedlo velmi dobře obsadit. Byl jsem přesvědčen dát plný počet hvězd, ale (SPOILER) pokazilo to až příliš přeslazené finále, skončit to o pár minut dříve, tak by tvůrci udělali lépe. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (6)

  • Whiskey, ktorú popíja počas celého filmu Monte (Morgan Freeman), je Stranahans Colorado Whiskey. (MikaelSVK)
  • Původně měla hrát hlavní ženskou roli Annette Bening, nahradila ji však Virginia Madsen. (Dzeyna)
  • Snímka nesie aj viacero alternatívnych označení ako Summer at Dog Dave's, The Summer of Monte Wildhorn či The Third Act. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama