Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Po dvaceti letech života v Anglii se Bill Bryson (Robert Redford) vrací do Spojených států. Spolu se svým starým přítelem Katzem (Nick Nolte) se rozhodnou, že se společně vydají po 3500 km dlouhé dálkové turistické trase "Appalachian Trail" vedoucí územím čtrnácti východních států USA. Tato dobrodružná komedie je natočena podle bestsellerových memoárů Billa Brysona. (mac000)

(více)

Videa (15)

Trailer 1

Recenze (89)

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Staří chlápci se hecnou a vyrazí na poměrně náročný trek. Pro oba je to možná poslední procházka, čas bilancovat, vyrovnat se s minulostí, se společnými vzpomínkami. Téma nijak originální, tahákem jsou v tomto případě Redford a Nolte v hlavních rolích. Bohužel ti chlapi už jsou oba v reálu natolik vyřízení, že film měl vzniknout tak o deset let dříve. Oba jsou rádi, že se drží na nohou, hrát už moc nezvládají. Pár momentů má sílu, ale čekal jsem hlubší nebo alespoň zajímavější poselství. 60% ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Docela zklamání. Takhle, jak je to ve filmu podané, je Appalačská stezka vlastně brnkačka, bary, ubytovny a restaurace skoro na každém rohu, prochází tudy spousty lidí, takže ani v tak osudové chvíli, kdy spadnete o dva metry dolů z cesty na římsu, se vlastně nemusíte bát (vážně, té scéně naprosto, ale naprosto chybí osudovost, a to vím, o čem mluvím, taky jsem měl to ""štěstí" viset za dost nepříznivých okolností, kdy mi hrozil hodně nepříjemný pád), sem tam narazíte na bláznivé ženské, jindy na manžele obtloustlých dam, a se starým kámošem celou dobu probíráte ženské a sex, případně si hrajete na sečtělého a děláte encyklopedického průvodce. Filmy s tematikou přesunu z bodu A do bodu B by měly mít nějaký vnitřní podpříběh, důvod, proč se dívat dál, protože dva dědci na výletě se brzy okoukají, zvlášť po dvou hodinách, a ty krásy přírody ostatně taky. Jak řekne v závěru jeden z hrdinů: "Proč chceš vidět nějakou další horu? Neviděl jsi jich cestou už dost?" A o tom mluvím. Prostě mi to celé přišlo až moc nereálně pohodové, problémy vlastně neexistovaly, a pokud se jeden objevil, hned se vyřešil. Mne by zajímalo, jak to měli s jídlem, jestli netrpěli někdy hlady, co dělaly nohy a klouby, jestli měli nějaké mazání třeba?, jak to, že jim jedno oblečení vydrželo čtyři měsíce a tak. Ale jinak fajn vidět kluky Redforda a Nolteho, jak si štrádují, to zas jo. ()

Reklama

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

Jen by mě zajímalo, jestli ten nápad udělat tenhle film měl nějakou souvislost s nedávným Wild. Tak jako tak to na jedno zkouknutí nebylo špatné, musíte si z toho ale odebrat tu drobnost, že tihle dva by ani tak daleko nedošli, na nich se nic neměnilo a to několikrát ke konci špatně doplňované pozadí bylo až příliš do očí, než aby se to dalo přehlédnout. Poznámka: Nolte ještě furt žije, překvapení. ()

bourec 

všechny recenze uživatele

Zpočátku sem měl problém s mutujícím Noltem,navíc ten chlap asi dost chlastá,přišel mi takovej nafouklej,něco jako Rourke.Postupně sem si zvyknul,a hlavně v první hodině sem se několikrát vod srdce zasmál.fakt vtipný,možná pro ty,co i v tomhle vyprávění hledali hlubší pointu,třeba co by se mohlo stát s tim hovnem,co tam Boby zakopal,ale pro mě jako pro jedince hledajícím bohapustou zábavu pohybujících se obrázků to bylo fakt dobře natočeno i zahráno,a nebejt trochu nedomrlýho konce,a snad kdyby tu cestu dorazili až do cíle,dám pětku jak vyšitou.na svý možnosti pecka.80%. ()

brumbrum 

všechny recenze uživatele

Mne to prislo jemne plytke. Jeden dedo, co si "to" chce este pred funusom dokazat - ale vlastne ze co, to nevie popisat do konca filmu ani on sam. A druhy dedo, co presral cely zivot chlastom a sexualnou akrobatikou, chce zazit daco ine, nez byt chyteny za podvody. Tak idu, dvaja dedovia, na cestu cez 3 tisic kilakov.. Dost iritujuce su hodne nasprostaste vsuvky deda ozralu a kdejake lacne akoze-coolove scenky typu "snubenci ma vzali stopom a ona mu za jazdy vyfajci". Proste dost americke. Uvahy, ci do seba nalejem colu alebo chlast. Filozofie nad vylievanim rumovej tapky a hlboke uvahy, ci zvladnem nenaliat to do seba. Prasak pred konecnou ide na vylet a poprdel pri tom svet. Ale Redford je tu sympatak-spravnak, co miluje zenu a ona jeho, cely zivot studoval, lebo sa zaujima o svet; a to drzi tento pocin ako-tak nad vodou. Keby vynechali kopu nasprostastych scen s tym starym fuckerom, mohlo to vypalit na 3-4*. Mohli to nahradit napr. reflexiami o ich zivote, ako ho prezil kazdy z nich. Alebo viac prirody. Zial tam narvali hulenie snubencovi, obscenosti s 250+ kilovou hrochnou, vtipky o sukackach s vydatymi a podobne. Cize namet dobry a spracovanie hovnive. 2* - jednu za Redforda a druhu za sympaticku Emmu, ktori ani v takejto spaplanine nesklamali. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (8)

  • Appalačská stezka vede ze státu Georgia do státu Maine a prochází celkem 14 státy. Měří zhruba 3 500 kilometrů a je nejoblíbenější dálkovou turistickou trasou v USA. (Cheeker)
  • Natáčelo se ve státech Severní Karolína, Virginia, Georgia, Connecticut a Pennsylvania. Přehrada objevující se ve filmu se jmenuje Fontana Dam a vyhlídka, vyobrazená i na plakátu k filmu, je McAfee Knob. (Cheeker)

Související novinky

Robert Redford si vyšlápne do hor

Robert Redford si vyšlápne do hor

06.05.2014

Legendární Robert Redford se v nedávné době objevil v dramatu Vše je ztraceno a comicsovce Captain America: Návrat prvního Avengera. Návrat na stříbrné plátno se mu očividně zalíbil, dnes totiž… (více)

Reklama

Reklama