Reklama

Reklama

Film The Frozen Ground je inspirován neuvěřitelným, avšak skutečným příběhem aljašského policisty Jacka Halcombeho (Nicolas Cage), jenž se pokusí zastavit vraždící bestii Roberta Hansena (John Cusack), což je sériový vrah, který se již třináct let úspěšně skrývá. Když se těla prostitutek začnou v Anchorage hromadit, na město padne strach. Ačkoliv Halcombe riskuje vlastní život, vydá se na vlastní pěst najít zabijáka, aby tak zabránil dalším vraždám. Když získá informace od sedmnáctileté dívky (Vanessa Hudgensová), které se podařilo uprchnout, je konečně zabijákovi na stopě. Podaří se mu vraha dopadnout dříve, než zemře další oběť? (HBO Europe)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (342)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Při sledování filmu jsem měl dojem, jako kdyby scénář psali obyvatelé Hovadova. V první třetině jsem se absolutně neorientoval v časových rovinách, nepochopil jsem jak Cindy Robertovi utekla (není spoiler, neboj se ) a vůbec, Cindy se chovala jak kráví vládkyně. Ono teda ani to policejní vyšetřování nebylo zrovna z výstavy inteligentních. Filmu nemůžu upřít docela vydařenou atmosféru, herci taky nejsou špatný, ale když je příběh natočen v duchu písně "blbství sem, blbství tam, nám už je to všechno jedno, nám už je to fuk." těžko z toho můžu být pif paf. ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Konečne niečo poriadne od Disneyho, tá Vanessa Hudgens. Po nepozerateľnom High School Muzikále sa mi už páčila v Spring Breakers a teraz opäť. Má niečo do seba, dobre sa na ňu pozerá, herecky skorej priemer ale zlé to tiež úplne neni. V jednej scéne dokonca prehrala Cagea :) Aj tak ho mám rád. Na hercoch vlastne stojí celý Frozen Ground, na dobrom castingu a perfektnom Cusackovi a preto tomu dávam štyri. Aj keď nejde o nič nové, niektoré dialógy sú strašne papierové a pátosom sa nešetrilo. Zo sympatií ()

Reklama

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Kriminální dialogovka s perfektním prostředím, hodně dobrým obsazením a hlavně ctící opravdu skutečné události.Dlouho jsem se na film těšil a i přesto, že jsem čekal trošku akčnější průběh, na konci sem byl spokojenej jako už dlouho ne.Cage zase po dlouhéé době dokázal, že to v sobě pořád má, s Cusackova Hansena šel až mrazivý strach, takový cynický a zvrhlý bastard se jen tak nevidí a Cusack si z jeho ztvárněním poradil výtečně.Příběh sice nabídne minimum akce a přeci jen sem malinko doufal, že nabídne víc Hansenova řádění, ale o tom ten film není, díky bohu se nevěnuje vrahovi a sledování jeho zvrhlých činů ale věnuje se pocitům oběti a zoufalé snaze jednoho detektiva té oběti pomoci za každou cenu a udělat pořádně policejní práci.Za to před Walkerem smekám a jsem rád, že v dnešní době existuje ještě tvůrce, který celý film o masovém vrahovi nevěnuje pozornost masovému vrahovi, ale obětem a navíc úplně všem, kterým nakonec na konci filmu vzdá hold jejich popisem a informacemi o jejich nešťastném konci.Za to tvůrcům 1* přidám.Jinak jde o lehce nadprůměrnou kriminální dialogovku, která potěší prostředím a bezchybným hereckým obsazením, škoda je, že někomu prostě může film přijít nudný a nezajímavý, chápu takové diváky.Kdo ovšem trošku ocení snahu tvůrců a pochopí co bylo hlavním záměrem filmu, bude určitě nadmíru spokojený.Vlastně obyčejný film, který má důležitý smysl.80%. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Nicolas Cage mě baví. Jeho filmy nejsou nejhorší, je jich hodně, mají zajímavé nápady, ale často jim chybí něco, na co bych si za měsíc vzpomněl a řek bych si, že natočení toho filmu opravdu za něco stálo. Všecko jsou to takové průměrné dojáky s dobrými nápady, klasickým Nicolasem, ale průměrným zpracováním. Zmrzlá zem mohla být skvělý, atmosférický thriller. Nedávno jsem viděl Zmizení a to bylo přesně takové. Napětí nemělo chybu po celé dvě a půl hodiny. Tady ale celou hodinu a půl chybělo. Jediná opravdu zajímavá scéna se dostavila na konci filmu, kdy jsem zjistil, že vše je podle pravdy. Proto také nakonec tři hvězdy. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Film je vcelku dobrou mozaikou mravčej práce detektíva, ktorý sa na rozdiel od iných nenechá odradiť. Systematicky a cieľavedome odkrýva dvojaký život podozrivého. Trpezlivo číha na jeho chybu. Bohužiaľ filmu chýbalo viac akcie, napätia i prekvapení. Čakal som oveľa viac. Jediným kladom sú solídne herecké výkony Nicolasa Cagea aj Johna Cusacka. Šedivá krajina, šedivý priemer. Filmov podľa skutočnej udalosti bolo natočených kopa. Je ale ťažké ich hodnotiť. Dôležitá je totiž aj sila príbehu a to je to, čo tento film drží nad vodou. Celkom tuctovo natočená krimi dostáva tretí rozmer šokujúcim obsahom. Je až neuveriteľné, koľko dievčat jeden úchylák zniesol zo sveta a stále mu to prechádzalo. ()

Galerie (26)

Zajímavosti (24)

  • V rámci prípravy na rolu Vanessa Hudgens strávila so skutočnou Cindy Paulson okrem prebiehajúcich konzultácií niekoľko dní navyše pre výskum a vývoj postavy. (Arsenal83)
  • Skutočná Cindy Paulson (Vanessa Hudgens) z Anchorage po vyriešení prípadu natrvalo odišla. Jediný raz, čo sa vrátila na Aljašku, bola práve príležitosť nakrúcania tohto filmu, kedy navštívila Walkera na pľaci počas nakrúcania. (Arsenal83)
  • Skutočný Hansen (John Cusack) sa priznal k zabitiu 17 žien, ale mapa nájdená pri prehliadke jeho domu mala 24 X s telami nájdenými v blízkosti väčšiny označených miest. Muži zákona sa domnievajú, že zabil až 30 žien. Vo svojom priznaní priznal, že znásilnil až 50 žien. (Arsenal83)

Reklama

Reklama