Reklama

Reklama

Film The Frozen Ground je inspirován neuvěřitelným, avšak skutečným příběhem aljašského policisty Jacka Halcombeho (Nicolas Cage), jenž se pokusí zastavit vraždící bestii Roberta Hansena (John Cusack), což je sériový vrah, který se již třináct let úspěšně skrývá. Když se těla prostitutek začnou v Anchorage hromadit, na město padne strach. Ačkoliv Halcombe riskuje vlastní život, vydá se na vlastní pěst najít zabijáka, aby tak zabránil dalším vraždám. Když získá informace od sedmnáctileté dívky (Vanessa Hudgensová), které se podařilo uprchnout, je konečně zabijákovi na stopě. Podaří se mu vraha dopadnout dříve, než zemře další oběť? (HBO Europe)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (342)

Frajer42 

všechny recenze uživatele

I přes účast dvou vynikajících herců se jednalo o dost nezáživnou podívanou. Vrah je odhalen divákům záhy a celý film je poté o hledání důkazu, který by vraha usvědčil. Většina stopáže se motá kolem nesympatické a nezajímavé ošklivé kurvy. Přitom si můžeme nalít čistého vína. Nejedna slečna prahne po znásilnění Cusackem. No, život už napsal poutavější skutečné příběhy. Kameru měl v rukou zase nějaký roztřepaný kokot. Po filmové stránce se vůbec jedná o žalostný film. Velké zklamání. Neubráním se pocitu, že zde mohlo a mělo být vyždímáno víc. Lepší hvězda. ()

Madsbender 

všechny recenze uživatele

Ako na húpačke. Že sa dožijem filmu, v ktorom bude Cusack sterilnejší ako Cage, som vážne nečakal - i keď to je podmienkou dobre zahranej role. Celá zápletka je pomerne tuctová, no vďaka prekvapivo slušným výkonom a prostrediu zamrznutej Aljašky to má niečo do seba. Chýbal len kúsok, aby z toho bol skutočne skvelý kriminálny thriller. A Cage je tu vskutku až podozrivo dobrý. ()

Reklama

honajz 

všechny recenze uživatele

Magor někde u Aljašky unáší holky, znásilní, zabije. Polda s traumatem po něm jde a má jen jednu svědkyni, protože magor je jinak vážený občan. Celou dobu jsem čekal nějaké ozvláštnění, vykolejení z rutinní jízdy miliónkrát vyježděnými kolejemi, ale nic nepřišlo. Nic, co by člověka donutilo nadskočit překvapením na sedačce. Všechno v jedné lajně a jedině zimní atmosféra tomu dodává nějaký feeling. Jenže ten máte i v Insomnii, ta však navíc pracuje s určitými zlomy ve vyprávění a nejednoznačnou postavou policajta. Tohle je prostě jen standardní kriminální thriller na tak provařené téma, až bolí. Všechny ty pokusy o prvky sociologie a rodinných motivů jsou tady pak navíc a působí jako pěst na oko. Je to podle skutečné události a v závěru defilují fotky všech zavražděných dívek - je to smutné, je to šílené, ale film má používat filmařské prostředky. Tenhle prostě od začátku jede pořád ve stejné lince, nikam nevybočuje, ničím nepřekvapuje. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Film je vcelku dobrou mozaikou mravčej práce detektíva, ktorý sa na rozdiel od iných nenechá odradiť. Systematicky a cieľavedome odkrýva dvojaký život podozrivého. Trpezlivo číha na jeho chybu. Bohužiaľ filmu chýbalo viac akcie, napätia i prekvapení. Čakal som oveľa viac. Jediným kladom sú solídne herecké výkony Nicolasa Cagea aj Johna Cusacka. Šedivá krajina, šedivý priemer. Filmov podľa skutočnej udalosti bolo natočených kopa. Je ale ťažké ich hodnotiť. Dôležitá je totiž aj sila príbehu a to je to, čo tento film drží nad vodou. Celkom tuctovo natočená krimi dostáva tretí rozmer šokujúcim obsahom. Je až neuveriteľné, koľko dievčat jeden úchylák zniesol zo sveta a stále mu to prechádzalo. ()

Indiana 

všechny recenze uživatele

Poctivý thriller ze staré školy, které se už dneska skoro vůbec netočí a je to zatracená škoda. Má to takovou tu mrazivou zimní atmosféru (taky se to odehrává na Aljašce, což samo o sobě dělá svoje a jen tak mimochodem, nevim proč, ale výběrem lokací a obdobím, ve kterém se to odehrává, sem si občas vzpomněl na prvního Ramba a říkal jsem si, že by mě ani nepřekvapilo, kdyby se tam někde v tom městě nebo lesích procházel :D) a tempo, které se na úkor příběhu zbytečně nikam nežene, což v případě daného žánru nevadí. Co se týče herců, Vanessa Hudgens překvapila, Nicolas Cage si poctivě odehrál svoje a John Cusack jako hodnej fotřík od rodiny, co jen občas potřebuje chvilku sám pro sebe a pro svoje koníčky, byl taky dobrej. Plus k tomu řada známých sympatických tváří ve vedlejších rolích. Scott Walker svým debutem překvapil a budu zvědavej na jeho další snímek a v rámci Cageovi poslední pětiletky se jedná o jeden z jeho nejlepších kousků. Tohle je ten typ filmu, kterej si rád znovu pustim, až bude venku zima a všude sníh a já dostanu chuť na nějakou dobrou kriminálku. ()

Galerie (26)

Zajímavosti (24)

  • Skutočný Hansen (John Cusack) sa priznal k zabitiu 17 žien, ale mapa nájdená pri prehliadke jeho domu mala 24 X s telami nájdenými v blízkosti väčšiny označených miest. Muži zákona sa domnievajú, že zabil až 30 žien. Vo svojom priznaní priznal, že znásilnil až 50 žien. (Arsenal83)
  • Dve skutočné obete Roberta Hansena neboli nikdy identifikované. Pozostatky jednej ženy sa našli v roku 1980, druhej v roku 1984. (Arsenal83)
  • V roku 2023 si film pozrel aj Quentin Tarantino a poslal Walkerovi správu s tým, že si myslí, že je to: "Najlepší film o sériovom vrahovi, aký som videl za posledné roky!" (Arsenal83)

Reklama

Reklama