Reklama

Reklama

Film The Frozen Ground je inspirován neuvěřitelným, avšak skutečným příběhem aljašského policisty Jacka Halcombeho (Nicolas Cage), jenž se pokusí zastavit vraždící bestii Roberta Hansena (John Cusack), což je sériový vrah, který se již třináct let úspěšně skrývá. Když se těla prostitutek začnou v Anchorage hromadit, na město padne strach. Ačkoliv Halcombe riskuje vlastní život, vydá se na vlastní pěst najít zabijáka, aby tak zabránil dalším vraždám. Když získá informace od sedmnáctileté dívky (Vanessa Hudgensová), které se podařilo uprchnout, je konečně zabijákovi na stopě. Podaří se mu vraha dopadnout dříve, než zemře další oběť? (HBO Europe)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (342)

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Po všech stránkách rutinní kriminálka s nezbytným strejdou štětkokuchem, napětím na bodu mrazu a sbírkou okoukaných žánrových klišé. Pozitivním jevem určitě je, že jde zase jednou o film, v němž není afektosaurus Nicolas Cage směšně trapný. Dokonce si ani nepřejete, aby po pěti minutách umřel a roli převzala cvičená opice - zanedbatelné plus. Finále o ničem, za Aljašku dík. ()

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

Film na motivy skutečných událostí, které se odehrály na dalekém americkém severu v 80. letech 20. století, kde bylo v rozmezí zhruba 15 let bestiálně zavražděno více než tucet žen, které byly před smrtí znásilněny a týrány. Měl jsem tu možnost sledovat tento případ přímo v jednom dokumentu a byla to síla. Tento snímek jim v jistém smyslu vzdává hold, vypráví jejich příběh a ctí jejich památku, ale z pohledu diváka neznalého musím říci, že atmosféra není zdaleka tak drsná, jak by mohla a měla být. John Cusack se konečně dostal do role, která mu podle mne sedí bezvadně. Psychopatický bezcitný masový vrah. Zato pan Klec nepůsobil dvakrát přesvědčivým dojmem. Napětí nebylo tak intenzivní a mnohdy se děj vlekl. Průměrná detektivní záležitost na jedno zhlédnutí. 60% ()

Reklama

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Jak Nicova, tak i Cusackova novodobá filmografie, čítá kousky, které už se do kin přes svou mizernou kvalitu, raději ani nedostávají a tentokrát se po dlouhé době (od dob Con Airu) setkávají v podobně "kvalitním" snímku, tentokrát založeném na skutečných událostech. Na první pohled by mohlo vypadat, že se může jednat o mrazivý, temný thriller, ale výsledek se nedá nazvat ani rutinní, jako spíše nepovedený, špatně zahraný a ve své podstatě i nezajímavý, protože film neprobíhá jako standardní kriminálka o honu na psychopatického zabijáka, jako spíše nudné čekání na náhodu. Ani tentokrát se bohužel kluci nevyšvihli. ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Nicolas Cage v krimi Frozen Ground a po delší době zahrál opravdu, tak jak umí. Konečně nějaký snímek, který aspoň trochu vyniká a neřadí se jen do obyčejného průměru. Jde sice jen o krimi, ale podle skutečné události, což je vždycky trošku lepší zážitek. John Cusack v roli vraždící zrůdy Roberta Hansena byl také dobrý. V tomto filmu je vidět opravdová práce policie a pokud prostě nechtějí, tak to dopadá tak, že třináct let mizí šlapky, bez povšimnutí a nachází se postupem času mrtvé .. 7/10 = 73% ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $27,220,000Tržby Celosvetovo $4,383,000▐ nečakane celkom solídny thriller založený na skutočných okolnostiach, k tomu dobré obsadenie na čele s Nicolasom Cage, ktorý občas natrafí na lepšiu úlohu, tak trošku je škoda že tajomný vrah v podaní Johna Cusacka nemá nejak viac podfarbený charakter, určite by to potom viac rezonovalo /70%/ ()

Galerie (26)

Zajímavosti (24)

  • Brie Larson sa zúčastnila castingu na rolu Cindy Paulson. Tam svoju scénu prehnala natoľko, že vystrašila aj samotného režiséra. Nakoniec bola z tejto úlohy vyradená, ale z iného dôvodu: producenti si mysleli, že keďže má výšku 170 cm, nemala by hrať postavu Cindy, ktorá mala 158 cm. Úlohu preto neskôr dostala Vanessa Hudgens s výškou 155 cm. (Arsenal83)
  • Scenár/režisér Scott Walker odložil natáčanie o päť mesiacov, aby mohol film nakrútiť na prahu jesene do zimy, aby mohol dosiahnuť vzhľad a dojem z filmu, ktorý začína bez snehu a končí v hlbokej zime. Povedal, že doslova chcel, aby sa do príbehu a okolo neho zatvorilo počasie a zmrazilo prípad. V dôsledku natáčania v tomto ročnom období bolo na konci 26-dňového natáčania o 3 1/2 hodiny menej denného svetla ako na začiatku natáčania. (Arsenal83)

Reklama

Reklama