Reklama

Reklama

Grimm

(seriál)
  • USA Grimm
Trailer 2
Drama / Mysteriózní / Horor / Fantasy
USA, (2011–2017), 95 h 40 min (Minutáž: 42–60 min)

Hrají:

David Giuntoli, Russell Hornsby, Silas Weir Mitchell, Sasha Roiz, Reggie Lee, Bree Turner, Elizabeth Tulloch, Claire Coffee, Jacqueline Toboni, Danny Bruno (více)
(další profese)

Série(6) / Epizody(123)

Portlandský detektiv Nick Burkhardt, potomek dlouhé linie bojovníků, kteří si říkají Grimmové, chrání město před tajemnými bytostmi, Weseny, což jsou zčásti lidé a zčásti zvířata. (SkyShowtime)

Videa (30)

Trailer 2

Recenze (261)

Astaroth12 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Prvom rade, dúfam, že tí čo dali tomuto filmu odpad alebo nízke hodnotenie, tak videli aspoň nejaké serie. Lebo dajú sa hodnotiť aj samotne epizódy, ale keď nedopozerám väčšiu časť seriálu, tak by ma ani nenapadlo hodnotiť cely seriál, ale to som ja, nie ostatní. Po prvých častiach má seriál tiež nejako nechytil, ale vydržal som a naozaj sa rozbehol a  žiadnej epizóde som nedal menej ako 4*. Každá séria je iná a preto celkom originálna. Vždy je tu nejaký príbeh a do toho sú tu jednotlivé epizódne záblesky skoro vždy s vynikajúcimi maskami. Najlepšou postavou je Monroe a na začiatku ma ani nenapadlo, že tato postava bude v seriály tak dôležitá. Zaujímavými postavami boli aj Juliette a Adalinde, tie si krásne vymieňali úlohy. A to Adalind som nemal rad, ale v posledných sériách prišla celkom pozitívna zmena. A najlepšou vedľajšou postavou bol Meisner, len škoda, že tam nemal viacej priestoru. Tak lúčim sa s ďalším fajn seriálom, tu som skončil, ale zato inde začnem... ()

Klenotka 

všechny recenze uživatele

Typický příklad seriálu, který se zlepšuje s každou epizodou. Zatímco pilotní dva díly jsou jen lehkým úvodem, a do pátého dílu se toho moc neděje, od šesté epizody výš už se začíná řešit i trochu mytologie Grimmů, vztah Nicka s Monroem, Nickovo poznávání toho, co to znamená být Grimm atd. Styl vyprávění, podobný Buffy a Angelovi, nezapře své tvůrce - styl "monstrum týdne" (tady policejní případ týdne), s podobným konceptem v každé epizodě, v jejichž pozadí se odehrává širší příběh. Příběh se rozbíhá více směry, ne na všechno je řečena odpověď v prvních dvou dílech, nenásledují šokující zvraty či výbuchy každý díl, ale pozvolna je budováno víc zápletek najednou, stejně jako vývoj hlavního hrdiny, jehož očima to všechno sledujeme. ()

Reklama

Nevka 

všechny recenze uživatele

Bezvadný seriál! Jako jeden z mála má opravdu stále stoupající tendenci a u posledního dvojdílu páté série jsem málem ani nedutal. Bylo to dokonalé a v rámci televizních seriálů naprosto nevídané. Škoda je, že šestou sérií se s námi Grimm rozloučil. Bylo to však nezapomenutelné a za tento počin jsem opravdu moc rád. ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

První díl byl hooodně zajímavej, pak to kleslo. Po pár dílech se začal utvářet souvislejší příběh, objevilo se pár zajímavých ras... a to bylo všechno. Ne že by byl Grimm špatný, Grimm není špatný, ale mohlo to bejt mnohem lepší a podle fotek a obsahů to také působilo líp. každopádně na odreagování je to skvělé a já se u toho dobře bavím. Ta Nickova kniha je parádní, je to vtipné, některé díly jsou lepší, jiné horší, vraždy zajímavé a Nickův "kolega" blutbad je asi nejlepší postava. Díl od dílu se to začíná zlepšovat a je tu víc náznaků "temnoty", takže sledovat zatím nepřestanu, protože moc takových seriálů se v dnešní době netočí a navíc je to inspirovaný pohádkama bratří Grimmů - ani v dětství jsem pohádky moc nemusel, ale tohle je přecejen trochu jiná liga. Zatím za 70%, uvidíme, jak to pude dál. EDIT 16.4.2014.: Jsem za polovinou druhé série a seriál je čím dál lepší. Je to více dramatické, možná dokonce i napínavější, je to originálnější a tím pádem to nepůsobí tak suše až neoriginálně, má to souvislý příběh, zajímavější zápletky, mezilidské vztahy a skvělou a originální znělku. Zvyšuji hodnocení: konec první řady a celá druhá za 80%, uvidíme, kam nás zavedou další díly. ()

JimmyII 

všechny recenze uživatele

Hrdě se přiznám k téhle pohádkovo-fantasy krimi guilty pleasure. Má to všechno, co baví skryté dítě ve mně - příšery, vraždy, pohádkovou mytologii, humor, pěkné slečny a božího Silase Weir Mitchella... A tak si s radostí pustím každý další díl Grimma, vypnu mozek a přestanu myslet na starosti všedního dne. K tomu taky ten seriál slouží, takže plní svůj účel. A kdybych chtěl být objektivní, řeknu, že to má kolísavou kvalitu, někdy hloupý scénář a hapruje logika, ale stejně by si to tři hvězdy zasloužilo. Jenže tady být objektivní nemůžu, když je to ta guilty pleasure. Takže klidně za čtyři a nestydím se:-) ()

Galerie (3 314)

Zajímavosti (20)

  • Ve 4. epizodě 3. série na počítači běží zprávy o pohřbu Erica Renarda v Rakousku. Na záběrech je ale viděna brána a před nádvoří Pražského hradu. V záběrech lze ještě vidět služební auto PČR Škoda. (Shakaar)
  • V záběru, kdy Monroe (Silas Weir Mitchell) a Rosalee (Bree Turner) připravují dům pro příjezd malého Kelyho a Adnalind, jsou v postýlce plyšáci. Konkrétně jde o vlka a lišku. Jde o narážku na postavy Monroa a Rosalee. (Folda95)
  • Tvor nebo postava, která se objevuje po úvodní sekvenci titulků, je Monroe (Silas Weir Mitchell), přeměněný na Blutbada. (Nevka)

Reklama

Reklama