Reklama

Reklama

Bakaláři 1997


Dobrá zpráva (E17)

(epizoda)
  • angličtina Good News (festivalový název)
Komedie / Krátkometrážní
Česko, 1997, 35 min

Obsahy(1)

Dobrá zpráva je bakalářská povídka, která se odehrává na vesnici mezi rekreanty. Miroslav Donutil v hlavní roli znamenitě hraje muže, který si chvíli dělá plané naděje, že se změní politický vývoj, jenž se mu nelíbí. Tato povídka získala v roce 1997 cenu Trilobit za přínos původní televizní a filmové tvorbě. (oficiální text distributora)

Recenze (65)

d-fens 

všechny recenze uživatele

Pre všetkých nadšencov absolutistickej vlády tvrdej ruky superpevného štátu (od komančov po náckov) sú "tři hrstičky" asi jediný spôsob argumentácie, ktorý s nimi takpovediac "pohne" :)) Milý malý kraťas s minirolou česko(-slovenského) "Homera Simpsona" pána Bedrnu (po ňom, čiže po 12.sérii Simpsonovcov, už žial Homer nie je pre mňa skutočným Homerom :-/) ()

altaica 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Narvat do půl hodiny tolik hlášek a hereckého mistrovství a totálně odmaskovat myšlení staré nomenklaturní “struktury” to je na aplaus. Slyším ozvěny hurónského smíchu roku 1997, kdy jsme si říkali, že je to definitivně pryč a ať se třeba pos*erou, stejně jako v příběhu. Jenže já to viděl až dnes – únor 2012. Po 15ti letech zrudly kraje, zrudl Senát a po Narcisovi na Hradě Becher Bimbo. Ještě jedny volby a mají to komplet. Úsměv už ztuhnul, teď začne řídnout stolice. Všem. Všem, co tam zůstanou. Příště místo sametu snad raději šmirgl. ()

Reklama

standsiller 

všechny recenze uživatele

Konverzačný film s politickým podtónom postavený na dobrom a čerstvom období pre vykresľovanie protipólnych charakterov. Kedy sa začali lámať vrecia s verziami a pohľadmi na všetko čo sa počas uplynulých rokov stalo , rôznili sa proti sebe stojace tábory skladajúce sa z tých ktorým je za systémom ľúto a na druhej strane boli tí, čo si konečne mohli otvoriť ústa. Je dobré vedieť, že tento film predchádzal sérii filmových úspechov Jana Hřebejka . V krátkom filme je totiž naznačená korenistá paleta slov a situácií , ktoré sa stali pre Hřebejka príznačné. ()

honajz 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Mno, viděno dnešním pohledem (2013) je to poněkud slabé. Zvláště poté, co jsme si užili oné reálné svobody a poctivých politiků a sociálních zákonů a kdy všichni vládní zloději jsou pozavírání a komunistická strana demokraticky zakázaná. Jako sorry, je to sice zahrané dobře, ale je to jen pravicová agitka intelektuální kavárenské pražské vrstvy. Jenže dneska už si hodně lidí z komunistů legraci nedělá, ale naopak je ze zoufalství volí, protože tu nikdo jiný nezbyl, kdo by nabídl něco pozitivního. Realita je tak nějak jinde, a i ty „pravdy“ z této inscenace jsou trochu jinak, jinde a jiné. ()

Boudyy 

všechny recenze uživatele

Celkem dějově jednoduchá záležitost, konverzační mikrokomedie o zastánci starých pořádků a trochu naivních demokratů. Základní trio Donutil-Holubová-Klepl to pořádně rozjeli. Přijde mi, že tohle byla jakési předehra na Pelíšky, zvlášť Donutil tady měl velmi podobnou roli, ačkoliv v Pelíškách byl více fanatický a tady hraje spíše člověka zmateného z nového systému (ve kterém nebylo vše košér) než pravověrného bolševika. Navíc povídka se odehrává na pozadí puče v SSSR, o který se 19.-21. srpna 1991 pokoušelo armádní velení SSSR, nespokojené s politikou tehdejšího prezidenta velmoci, Michaila Gorbačova. V dnešní době by se podobný příběh klidně mohl odehrát v nějaké ukrajinské hospodě. ()

Galerie (6)

Reklama

Reklama